صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۳۰۸۴۳۱
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۱

مرغداران مبهوت بازار آشفته/ اوضاع فاجعه است

رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران گفت: کاری فعلا از دست دولت بر نمی‌آید. بازار کاملا وابسته به عرضه و تقاضا است.

رویداد۲۴ ستاد تنظیم بازار نرخ شانه تخم‌مرغ را در شانه مقوایی ۷۱ تومان اعلام کرده است که با تقسیم هر شانه بر ۳۰ عدد، نرخ هر دانه تخم‌مرغ امروز تقریبا ۲۳۶۰ تومان به‌دست خواهد آمد. در بازار آزاد و سوپرمارکت‌ها نرخ هر دانه تخم‌مرغ تقریبا ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان است.

قیمت‌های جدید توان مردم برای خرید کاهش یافته است و این مسئله مرغداران را برای جوجه ریزی مردد و سردرگم کرده است.

    اما مرغداران نسبت به این نرخ معترض هستند. با وجود اینکه نرخ مرغ و تخم‌مرغ افزایش پیدا کرد باز هم مرغداران به این موضوع معترض هستند. از سوی دیگر با وجود کاهش نرخ جوجه یکروزه مرغداران رغبتی به جوجه ریزی ندارند.

    گسترش نیوز در خصوص علل این موضوع به گفت‌وگو با ناصر نبی پور، رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران پرداخت.

    نبی پور با اشاره به شرایط فعلی مرغداران با توجه به افزایش نرخ ۴ کالا اساسی توسط دولت اظهارکرد: شرایط همچنان برای تولید‌کننده فاجعه است. نرخ نهاده‌ها به شدت افزایش یافته است و گرانی مرغ را در اوج تولید اعلام کردند و هیچ برنامه‌ریزی برای آن نداشتیم.

    این تسهیلات شعار است

    وی ضمن اعلام نرخ فروش تخم‌مرغ درب مرغداری گفت: اکنون نرخ هر کیلوگرم تخم‌مرغ درب واحدهای تولیدی بین ۲۵ تا ۲۶ هزار تومان، یعنی حدود هشت هزار تومان معادل ۲۵ درصد زیر نرخ مصوب سال ۱۴۰۰ به فروش می‌رسد که موجب ضرر تولیدکنندگان شده است.

    رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران در خصوص ٢٠ هزار میلیارد تومان تسهیلاتی که از سوی دولت برای حمایت از صنعت مرغداری بیان شد، تصریح کرد: این تسهیلات شعار است. این میزان مبلغ برای صنعت مرغداری رقم چشمگیری نیست. قبلاً قرار بر این بود که برای هر قطعه مرغ تخم‌گذار ۴٣ هزار تومان اختصاص یابد ولی اکنون این رقم به ٢٢ هزار تومان کاهش یافته است. همچنین واحدهایی که جمعیت طیور آنها بیش از ١٠٠ هزار قطعه باشد، مشمول این تسهیلات نیستند و اگر این واحدها بخواهند وام دریافت کنند باید از منابع بانکی استفاده کنند که سود آن بالا است.

    وی در ادامه گفت: ۲۰۰ میلیون تومان را ما حاضریم به بانک‌ها وام بدهیم. مرغداران اقدام به دریافت این میزان تسهیلات نخواهند کرد. ۲۰۰ میلیون تومان هزینه خرید ۱۵ تن ذرت می‌شود که این میزان ذرت مصرف نصف روز یک واحد ۵۰۰ هزار قطعه‌ای است و واحدی که صد هزار قطعه مرغ تخم‌گذار دارد این میزان ذرت را در دو روز مصرف می‌کند. نرخ سویا نیز دو برابر ذرت است.


    بیشتر بخوانید: شرق: عراق و افغانستان هم مرغ ایران را نمی‌خرند!


    کاری از دست دولت ساخته نیست

    نبی پور پیرامون تامین نهاده مورد نیاز مرغداران، اظهارکرد: تامین نهاده با نرخ ۱۲ هزار تومان در سامانه بازارگاه مشکل است.

    رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران در خصوص وضعیت آشفته فعلی گفت: کاری فعلا از دست دولت بر نمی‌آید. بازار کاملا وابسته به عرضه و تقاضا است.

    وی همچنین افزود: درحال‌حاضر میزان تولید زیاد است و امکان صادرات هم وجود ندارد.

    زرنگی دولت

    نبی پور در خصوص آزاد شدن صادرات تخم‌مرغ اظهارکرد: دولت در رابطه با بحث صادرات تخم‌مرغ نیز زرنگی کرد. نرخ هر کیلوگرم تخم‌مرغ در مرز ٢٧ هزار تومان است. نرخ تخم‌مرغ داخلی درب واحدهای تولیدی ٢٩ هزار تومان است که با بسته‌بندی و سایر هزینه‌ها به ۴۴ هزار تومان می‌رسد. دولت باید مشوق صادراتی برای این منظور در نظر می‌گرفت. ما تخم‌مرغ با این نرخ را چگونه صادر کنیم؟

    وی با بیان اینکه مشکلات تازه ۲ ماه آینده شروع می‌شود که مرغ‌ها به کشتارگاه می‌رود، افزود: مرغداری مجبور است مرغ‌ها را به کشتارگاه ببرد، مگر یک واحد تولیدی با وضعیت فعلی نهاده‌ها چقدر ظرفیت و توانایی نگهداری دارد.

    نوسان قیمت در بازار است نه مرغداری

    رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران در پایان با اشاره به نوسان قیمت‌ها در بازار اظهارکرد: میزان مصرف مردم به اندازه گذشته است. میزان تولید و نرخ مرغداران نیز مانند قبل است. ما نمی‌توانیم نرخ را فوری بالا ببریم، کاشی و خودرو نیست که نرخ را بالا ببریم یا نگهداری کنیم.اگر نوسانی در نرخ مرغ و تخم‌مرغ است مربوط به درب مرغداری نیست بلکه در بازار است.

    جزئیات اعطای تسهیلات به مرغداران و دامداران

    همچنین لازم ذکر است، جزئیات اعطای تسهیلات به مرغداران و دامداران به شرح زیر است:

    پیش از اجرای این طرح قرار بود ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات تحت عنوان دامدارکارت در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد. با توجه به اینکه عدد طرح جدید (۲۰ هزار میلیارد تومان) رقم بسیار بزرگی است طرح قبلی نیز در این طرح ادغام شده چرا که تولیدکنندگان عنوان می‌کردند رقم ۲۰۰ میلیون تومان برای تأمین نقدینگی آنها کافی نیست.

    بر اساس این طرح به ازای هر قطعه مرغ گوشتی، تولیدکننده ۳۵ هزار تومان تسهیلات دریافت می‌کند. همچنین به اعضای هر قطعه مرغ تخم‌گذار نیز ۲۲ هزار تومان به تولیدکنندگان تسهیلات اعطا می‌شود. موضوع ۳ ضامن برای دریافت این تسهیلات از بانک کشاورزی صحت ندارد. ترتیبی اتخاذ شده تاضمانت در این طرح یا به صورت زنجیره‌ای توسط تولید‌کنندگان صورت گیرد و یا اینکه تولیدکننده می‌تواند با بانک چک و سفته تضمین رابه بانک بسپارد.

    نظرات شما