رویداد۲۴ از جمله مهمترین حقوق مالی که به هنگام عقد ازدواج به زن تعلق میگیرد، مهریه است. بر خلاف این تصور که زن به هنگام طلاق میتواند مهریهاش را مطالبه کند، تقاضای مهریه بدون طلاق نیز امکانپذیر است. یعنی اینکه زن میتواند همزمان اقدام به گرفتن مهریه و ادامه زندگی مشترک کند. بدون آنکه با شوهرش اختلافی داشته باشد یا بخواهد جدا شود. قانونگذار این راه را باز گذاشته است. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی موضوع گرفتن مهریه بدون طلاق میپردازیم.
یکی از نکات حقوقی که باید به آن توجه داشت این است که به محض آنکه عقد نکاح میان زوجین خوانده شد، زن مستحق دریافت مهریه میشود؛ بنابراین میتواند آن را مطالبه کند. البته آنگونه که مرسوم است، مطالبه مهریه و گرفتن آن خصوصا در مهریههای سنگین، معمولا به دنبال اختلاف میان زن و مرد در روابط زناشویی اتفاق میافتد، اما باید به این نکته توجه کرد که مهریه حق مالی است که به هنگام عقد ازدواج به زن تعلق میگیرد.
در صورتیکه زن بخواهد و تمایل به ادامه زندگی با همسرش داشته باشد نیز میتواند اقدام به گرفتن مهریهاش کند. بنابراین، گرفتن مهریه و ادامه زندگی امکانپذیر است و بدون طلاق هم زن میتواند مهریهاش را مطالبه کند.
بیشتر بخوانید: چه زمانی ممنوعالخروجی مرد بابت مهریه رفع میشود؟
امروزه قوانین مبنی بر اقدام مهریه از اجرای ثبت تصویب شده به این صورت است که باید برای مطالبه مهریه با در دست داشتن مدارکی، خانم یا وکیل وی به دفتری که ازدواج در آن به ثبت رسیده مراجعه کنند و اقدامات اولیه برای دریافت مهریه را انجام دهند.
در این مرحله متصدی دفتر اسناد باید احراز هویت خانم را انجام دهد و در ادامه درخواست اجرا گذاشتن مهریه را به اداره اجرای ثبت اسناد ارسال کند.
در این نوع از اقدام برای پرداخت مهریه اگر آقا برای دادن مهریه خانم اقدامی نکند، اموال ایشان توقیف شده یا مهریه قسطبندی میشود.
اگر خانم خودشان قصد اقدام برای مطالبه مهریه را داشته باشد، میتواند با در دست داشتن شناسنامه، کارت ملی و سند ازدواج خود به دفتری که عقدشان در آن ثبت شده مراجعه کنند و اگر وکیل وی قصد پیگیری امور را داشت باید علاوهبر مدارک قبلی، وکالتنامهای که خانم برای انجام امور مهریه به ایشان داده را همراه داشته باشد.
منبع: مجله دلتا