رویداد۲۴ روزنامه ایران نوشت:
در زنجیره تولید نان، گندم توسط دولت خریداری میشد و در اختیار کارخانههای آرد قرار گرفت. کارخانهها هم با قیمت سرکوبشده، گندم را تبدیل به آرد کردند و سبوس را از آرد جدا کردند.
این درحالی است که سبوس یکی از مهمترین پروتئینهای گندم است و اگر در نان وجود نداشته باشد نان قدرت سیرکنندگی خود را از دست میدهد.
در مرحله بعدی در این زنجیره، آرد به دست نانواییها میرسید، اما در حالی که هزینهها افزایش پیدا کرده بود، باید نان با نرخ مصوب فروخته میشد.
در نتیجه نانواییهایی که آرد دولتی دریافت میکردند، از کیفیت نان کم کرده و پخت به تعداد کافی را کاهش میدادند و به جای آن آرد را به صنف شیرینی فروشیها میفروختند.
با اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی، سرکوب قیمتها که به عنوان پاشنه آشیل برای تولیدکنندگان شناخته میشد، نقش کمتری در اقتصاد ایفا خواهد کرد و قیمتهای نسبی به دلیل تخصیص یارانهها مورد سرکوب شدید قرار نمیگیرند.
در چنین شرایطی میتوان امیدوار بود که بخش کشاورزی که یکی از مهمترین و استراتژیکترین بخشهای اقتصادی هر کشوری است و همواره به دلیل لزوم و ضرورت خودکفایی در زمینه غذا و امنیت غذایی مورد تاکید قرار گرفته است، در این مسیر حرکت کند.
انتظار میرود با حذف سیاستهای غلط گذشته وابستگی به واردات کالاهای اساسی به تدریج کاهش پیدا کند و ظرفیت اشتغال از دست رفته در بخش کشاورزی هم احیا گردد.