صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 06
کد خبر: ۳۰۹۷۷۰
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۶ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۱

عقب نشینی قیمت‌ها در بازار ارز و طلا

چند روز گذشته قیمت دلار و طلا افزایش بی‌سابقه‌ای را تجربه کردند، اما از دیروز قیمت‌ها مسیری کاهشی را در پیش گرفتند. علت این موضوع چیست؟

رویداد۲۴ چندروز گذشته تصویب قطعنامه شورای حکام باعث تزریق هیجان به قیمت دلار و طلا شد. در پی این اتفاق طلا وارد کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی شد و سکه پا به کانال ۱۶ میلیون تومانی گذاشت.
اما از روز گذشته روند قیمتی این بازارها در مسیر متفاوتی قرار گرفته است. قیمت طلا و قیمت سکه دوباره به کانال قبلی خود بازگشتند و قیمت دلار بازار آزاد باوجود نوساتی که داشت امروز کاهشی نسبی را تجربه کرد.

دلیل این کاهش قیمت‌ها چیست؟
مریم محبی، کارشناس بازارهای مالی در این مورد به تجارت‌نیوز گفت: یکی از دلایل این کاهش قیمت‌ها بحث تایید قطعنامه شورای حکام بود که باعث شد جوی هیجانی در بازار شکل بگیرد و دلار روندی افزایشی را در پیش گرفت. طلا و سکه نیز به‌عنوان تابعی از دلار، همین مسیر را دنبال کردند.
او ادامه داد: اما کم‌کم جامعه به این باور رسید که این قطعنامه ضمانت اجرایی ندارد. هیجان کاهش یافت و قیمت‌ها عقب‌نشینی کردند.

این کارشناس همچنین درباره تداوم کاهش قیمت در بازارهای ارز و طلا توضیح داد: به‌طورکلی واقعیت این است که کاهش ارزش پول ملی ما به سرعت باعث افزایش قیمت دلار می‌شود. نباید تصور کرد این عقب‌نشینی می‌تواند باثبات باشد و احتمال افزایش دوباره وجود دارد.

او ادامه داد: درصورتی که تغییری در رویه اقتصاد صورت نگیرد و شرایط فعلی بهبود پیدا نکند، نمی‌تونیم انتظار کاهش قیمت‌ها را داشته باشیم.


بیشتربخوانید: وقت سرمایه گذاری در بازار طلا است؟


توقف معاملات ارزی ایران و افغانستان
به گزارش شرق، طبق گفته علیرضا رجایی، رئیس پیشین ستاد افغانستان معضل دیگر این روزهای تجارت ایران با افغانستان، موضوع حواله‌جات ارزی است که طالبان آن را بسیار محدود کرده؛ تا آنجا که عملا رابطه صرافی‌های ایران با صرافی‌های این کشور مختل شده است. او حتی خبر می‌دهد که طالبان چند باری هم به سرای شهزاده در کابل و صرافی‌های ایران حمله کردند.

سرای شهزاده یا سرای سنگِ ماشه بزرگ‌ترین بازار صرافی افغانستان است. در این بازار روزانه ۲۰۰ هزار مشتری مبلغ ۳۰۰ میلیون دلار ارز را مبادله می‌کنند. نمایندگی‌های برخی بانک‌های خصوصی افغانستان همچون بانک عزیزی، بانک میوند و کابل‌بانک نیز در این سرا وجود دارند.

محبی درباره تاثیر این موضوعات بر قیمت دلار داخلی به تجارت‌نیوز گفت: هرنوع ناآرامی، عدم امنیت و درگیری‌های بین کشوری می‌تواند روی قیمت دلار موثر باشد. البته هیجان تاثیر قطعنامه شورای حکام بیشتر از حمله طالبان بود و به همین دلیل در بازار دلار شاهد کاهش قیمت نسبی بودیم.

اما او دستگیری معاملان طلا و دلار فردایی را بر شرایط بازار بی‌تاثیر دانست. محبی بیان کرد: در گذشته این این اقدام صورت گرفته و مشاهده شده نمی‌تواند بر کاهش قیمت موثر باشد.

نظرات شما