به نقل از هلث دی نیوز،دکتر «شیوهانگ ژانگ»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد گفت: «یافتههای ما نشان میدهد که نوشیدنیهای شیرین شده با قند یک عامل خطر بالقوه برای سرطان کبد هستند.»
او گفت: اگر یافتههای ما تأیید شود، کاهش مصرف نوشیدنیهای شیرین گازدار ممکن است به عنوان یک شیوه بهداشت عمومی برای کاهش بار سرطان کبد باشد.
برای این مطالعه، محققان دادههای مربوط به ۹۰۵۰۴ زن یائسه بین رده سنی ۵۰ تا ۷۹ سال را جمعآوری کرد. شرکت کنندگان پرسشنامهها را در اواسط دهه ۱۹۹۰ تکمیل کردند و به طور متوسط به مدت ۱۸ سال تحت نظر بودند.
در مجموع، ۲۰۵ زن در طول پیگیری به سرطان کبد مبتلا شدند.
بیشتر بخوانید: وزارت بهداشت: ۱۰ درصد ۱۳ تا ۱۵ سالهها سیگار و قلیان میکشند
این مطالعه نشان داد زنانی که حداقل یک نوشابه در روز مینوشیدند، در مقایسه با زنانی که هرگز این نوشیدنیها را مصرف نمیکردند یا کمتر از سه نوشابه در ماه مینوشیدند، ۷۳ درصد بیشتر در معرض خطر بودند.
محققان اعلام کردند که نوشیدنیهای شیرین شده با قند ممکن است منجر به افزایش خطر ابتلاء به چاقی و دیابت نوع ۲ شود که هر دو از عوامل خطر سرطان کبد هستند. این نوشیدنیها همچنین در اختلال در پاسخ به انسولین و تجمع چربی در کبد نقش دارند.