ظریف روز سهشنبه و چهارشنبه هفته جاری در لبنان با شخصیتهای سیاسی این کشور از جمله جبران باسیل، همتای لبنانی خود و نبیه بری، رییس مجلس لبنان در مورد مسائل دوجانبه، منطقهیی و بینالمللی دیدار و رایزنی خواهد کرد.
بر اساس اعلام برخی از منابع خبری به احتمال زیاد ظریف در جریان این سفر با سعد حریری نخستوزیری احتمالی لبنان نیز رایزنی و گفتوگو خواهد کرد.
فراکسیون المستقبل پارلمان لبنان وابسته به جریان المستقبل این کشور «سعد حریری» را به عنوان گزینه پیشنهادی برای تصدی نخستوزیری لبنان پیشنهاد داده است، میشل عون، رییس جمهور جدید لبنان روز پنجشنبه (13 آبان) با انتشار بیانیهای از حریری به عنوان یک سیاستمدار سنی خواست تا دولت جدید را تشکیل دهد.
بر اساس قانون اساسی لبنان، رییسجمهور این کشور باید از مسیحیان مارونی، نخستوزیر مسلمان سنّی و رییس پارلمان نیز از مسلمانان شیعه باشد.
پارلمان لبنان دوشنبه (10 آبان) پس از گذشت بیش از 2 سال بنبست سیاسی در این کشور، با برگزاری چهلوششمین دورۀ رأیگیری برای انتخاب رییسجمهور، میشل عون، ژنرال پیشین این کشور، را برگزید تا به طولانیترین دوره خالی ماندن پست حساس ریاست جمهوری در تاریخ این کشور، پایان داده شود.
پس از این اتفاق بهرام قاسمی، سخنگو و رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهیی وزارت امور خارجه با اعلام سفر دکتر ظریف به لبنان اظهار کرد: «با توجه به نوع روابط جمهوری اسلامی ایران و لبنان و تأثیری که این کشور در صلح و ثبات منطقه دارد، رایزنیهای دورهیی بین دو طرف وجود داشته و دارد و این سفر بهزودی انجام خواهد شد».
قاسمی با بیان این که برنامهریزیها برای سفر محمدجواد ظریف به بیروت در حال انجام است، تصریح کرد: آقای دکتر ظریف احتمالا به منظور دیدار با مقامات عالیرتبه و شخصیتهای برجسته لبنان و همچنین رایزنیهای دو جانبه و چگونگی گسترش همکاریهای دو کشور در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی در دوران جدید و همچنین تحولات منطقه، موضوع سوریه و همکاریهای بینالمللی به بیروت سفر خواهد کرد.