صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۸ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 08
کد خبر: ۳۱۰۳۹۲
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۹ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
نائب رییس کمیسیون صنایع:

دولت خودش به این نتیجه رسیده که باید کابینه را ترمیم کند/ دولت در تغییر مدیران تعلل کرد

نائب رییس کمیسیون صنایع معتقد است دولت خود به این نتیجه رسیده که تیم فعلی کابینه قادر به اجرای اهداف و برنامه‌های اعلامی نیستند و استعفای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در همین راستا صورت گرفت.

رویداد۲۴ الله‎‌وردی دهقانی، عضو کمیسیون صنایع و معان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین تاکید کرد: موضوع استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت در شرایط کنونی مطرح است، اما به نظر می‎‌رسد بهتر این است که عملیات ترمیم کابینه از سوی دولت اتفاق بیفتد.

چالش بازار جدی است

نائب رییس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید دید در شرایط فعلی زمینه‎های استیضاح چیست؟ آنچه اهمیت دارد این است که دولت خودش نسبت به ترمیم اقدام کند تا بتواند کارش را پیش ببرد، در ضمن از سوی دیگر موضوع مهم عملیات حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و ضرورت اداره دقیق بازار است و طبیعی است با خروج وزیر صمت از کابینه، ممکن است تنظیم بازار با نوعی چالش روبرو شود.

وی ادامه داد: در صورت رای آوردن استیضاح، سرپرستی منصوب می‎شود، اما سرپرست اقتدار لازم را برای اداره بازار نخواهد داشت و ممکن است نبود وزیر سبب شود مشکلات در این حوزه افزایش یابد که البته آسیب مستقیم این اتفاق متئجه مردم خواهد بود.

وی در پاسخ به این سئوال که رفتار نمایندگان در خصوص استفاده از حق طبیعی استیضاح وزیر در شرایط فعلی را منطقی می‌دانید یا خیر؟ گفت: همان‌طور که گفتید استیضاح حق مجلس است، اما بی‌تردید باید وقتی از این حق استفاده کند که این اطمینان حاصل شود که دولت بنایی برای ترمیم کابینه و ایجاد شرایطی جهت تحقق اهداف اعلامی ندارد. در این شرایط مجلس باید وارد شود و نسبت به تغییر معادلات اقدام کند تا امکان دستیابی به اهداف اعلامی فراهم گردد.


بیشتر بخوانید: رأی مجلس به کابینه سیزدهم فله‌ای بود/ رئیسی یک خانه‌تکانی عمیق در دولت انجام دهد


دولت در تغییر مدیران تعلل کرد

دهقانی اضافه کرد: به هر حال هنوز مدت زمان زیادی از استقرار دولت سیزدهم نگذشته است و برای اجرای برنامه‌های باید فرصتی در اختیار کابینه قرار گیرد، اما آن‌چه مسلم است این‌که کندی دولت در تغییر مدیران و انتخاب مدیران همسو برای تحقق سیاست‎ها اتفاقی مشهود و قابل لمس است.

وی در توضیح این مطلب افزود: به هر حال هر دولتی با گرایشی سیاسی روی کار می‎آید و شعار‌هایی را نیز مطرح می‌کند که این شعار‌ها منبعث از برنامه‌هایی است که در دستور کار قرار داده، در این مسیر نیاز است افرادی به کار گرفته شوند که این برنامه‎ها را باور داشته باشند و بتوانند در این مسیر دولت را یاری کنند.

این نماینده مجلس ادامه داد: این در حالی است که دولت در حوزه تغییر مدیران و انتخاب مدیران همسو کُند عمل کرده است و اتفاقا مقام معظم رهبری نیز در این زمینه رهنمود‌هایی داشتند که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به سابقه فعالیت مدیران کنونی در صنایع گفت: اغلب این مدیران در بخش صنعت و معدن سابقه فعالیت بیست ساله و بیشتر دارند، به این ترتیب چند دهه است در این حوزه فعالیت می‎کنند و نتیحه فعالیت آن‌ها مطلوب نیست، پس باید نسبت به تغییر این مدیران اقدام شود.

رییس کمیته معادن کمسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما یکی از مهمترین کشور‌های معدنی جهان هستیم، اما ۹۰ درصد معادن ما به درستی بهره ‏برداری نمی‎شوند. پس می‎بینیم عملکرد مطلوب نبوده و هنوز هم مطلوب نیست.

نظرات شما