رویداد۲۴- یک نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی درباره اختلافات اخیر بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی در خصوص نظارت این شورا بر نمایندگان مجلس بعد از اعلام نهایی آرای انتخاباتی، از برگزاری جلسات تخصصی برای بررسی موضوع درخواست شورای نگهبان برای نظارت مستمر بر نمایندگان خبر داد.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفتوگو با
رویداد۲۴ با بیان این مطلب گفت: بخشی از انتقادات به این مساله بر میگردد که نمایندگان نگران هستند تا مبادا نظارت شورای نگهبان در طول نمایندگی افراد باعث شود که نمایندگان جرات حرف زدن و عمل کردن در خصوص برخی مسائل را از دست بدهند. در مقابل نیز برخی اعتقاد دارند که در فقدان چنین نظارتی ممکن است برخی نمایندگان جرات هرگونه فساد یا تخلف احتمالی را پیدا کنند.
وی افزود: هنوز نمیتوان به صورت قطعی در خصوص این اختلافات اظهار نظر کرد و گفت که کدام نظر قطعیت دارد. بر همین اساس نیز از چندی پیش جلسات تخصصی در دستور کار نمایندگان قرار گرفته تا این موضوع را هرچه زودتر و جدیتر بررسی کنند.
این نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اختلافات موجود به مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، افزود: از یک طرف نمایندگان بر این نظر هستند که بعد از اعلام نتایج رسمی انتخابات، نظارت بر نمایندگان از دایره اختیارات شورای نگهبان خارج و به مجلس محول میشود و از طرف دیگر شورای نگهبان بر این اعتقاد است که نظارت بر نمایندگان میباست استمرار داشته باشد.
این نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هر کدام از نظریهها یک سری نکات مثبت و منفی به همراه دارد، اظهارکرد: بهترین رویکرد در این خصوص آن است که ما تصمیمی بینابین هر دو نظریه را اجرایی کرده تا نکات منفی کمتر و محاسن بیشتری داشته باشد. بنابراین نمیتوان به کلی نظر نمایندگان را رد یا تایید و نیز قاطعانه نظر شورای نگهبان را رد یا تایید کرد.
این عضو فراکسیون مستقلان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی انتقادات نسبت به اظهارات اعضای شورای نگهبان، گفت: بخشی از انتقادات به این مساله بر میگردد که نمایندگان نگران هستند تا مبادا نظارت شورای نگهبان در طول نمایندگی افراد باعث شود که نمایندگان جرات حرف زدن و عمل کردن در خصوص برخی مسائل را از دست بدهند. البته در مقابل نیز برخی اعتقاد دارند که در فقدان چنین نظارتی ممکن است برخی نمایندگان جرات هرگونه فساد یا تخلف احتمالی را پیدا کنند و میبایست ساختار دقیق و محکمی سنجید شود تا در عین حفظ آزادگی نماینده، از بروز فساد یا تخلف احتمالی ایشان جلوگیری کند.
جعفرزاده ایمن آبادی ادامه داد: در عین حال نکته دیگری در خصوص این اختلافات وجود دارد که برخی اعتقاد بر آن دارند، همان طور که یک نماینده با پشتوانه آرای عمومی انتخاب میشود با پشتوانهای در همان سطح با تکیه بر آرای عمومی مردم کنار گذاشته شود تا ذات مردم سالارانه نظام وجهه بهتری پیدا کند.
این نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی همچنین با تاکید بر اینکه نمایندگان همواره در طول دوران نمایندگی نیازمند یک حمایت جدی برای تحقق وعدههای انتخاباتی و پیگیری امور حوزههای انتخابیه هستند، خاطرنشان کرد: به هرحال ممکن است که یک نماینده در طول دوران نمایندگی با انواع و اقسام خطرات و تهدیدات و مفاسد برای پیگیری مردم حوزه انتخابیه خود درگیر شود. بنابراین چنانچه محدودیتهای بیش از اندازهای بر سر راه آن نماینده قرار گیرد ممکن است، مصونیت او به خطر افتاده و نتواند در برخی مسائل موفق عمل کند.
او ادامه داد: البته این درگیریها ممکن است بعضا نماینده را دچار مفسده یا تخلفاتی کند که از این حیث ضرورت نظارت بر نماینده را جدیتر میکند. بنابراین از همین حال و هرچه زودتر باید مشخص شود که نمایندگان از چه طریقی میبایست تحت نظارت قرار بگیرند که تمامی جوانب رعایت شود.
در پایان این نماینده اصولگرای مجلس تصریح کرد: اگر بخواهیم یک جمع بندی کلی از سخنان طرفین داشته باشیم، باید بگوییم که هم حرف و نظر شورای نگهبان و هم آرای نمایندگان در خصوص نحوه نظارت بر مجلس درست و قابل دفاع است. با این تفاوت که طرفین برخی نکات را لحاظ کرده و برخی نکات را کمتر مورد توجه قرار دادهاند که فکر میکنم با برگزاری جلسات مشترک و تفهیم و تفسیر درست و یکسان از قانون بتوان این موانع را برطرف کرد.