رویداد۲۴ در دوران کرونا قیمت موبایل در صدر اخبار بود و خانوادهها برای کوچکترین عضو خود نیز به دنبال خرید گوشی بودند. در روزهای کرونایی سو استفادههای عجیبی در بازار شکل گرفت و گوشیهای میان رده بیشترین افزایش قیمت را داشتند. در حوزه واردات بحث ممنوعیت واردات گوشیهایی که قیمت بالای ۶۰۰ دلار دارند، حاشیههای زیادی را برای بازار موبایل ایجاد کرد. تمامی این حاشیههایی منجر به برگزاری نشستی برای همفکری فعالان این حوزه شد. پیرامون این موضوع ابراهیم درستی؛ رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی، تصویری، گوشی همراه و لوازم جانبی در گفتگو با گسترش نیوز گفت: نشستی بین انجمن واردکنندگان تلفن همراه و اتاق اصناف با هدف بررسی موانع واردکنندگان تلفن همراه برگزار شد. واردکنندگان تلفن همراه واقعاً سلامت کار میکنند. به صورت کلی در تلاش هستیم، بحث مالیات برای واردکنندکان را ساماندهی کنیم. واقعاً بعضی از ضرایب مالیاتی بالا است. نمیخواهیم واردکنندگان متضرر شوند.
درستی اظهار کرد: در گذشته طرح افق (استانداردسازی فاکتور و نظارت بر قیمت ) را برای مالیات مطرح کردند. اگر زیرساختهای درستی ایجاد شود و مشکلاتی نداشته باشیم؛ از طرح افق استقبال خواهیم کرد. در حال حاضر زیرساختهای این طرح آماده نیست. باید به گونهای حرکت کنیم که حقوق مصرفکننده، دولت و واردکننده و مغازهدار از بین نرود.
استقبال صنف موبایل از شفافسازی
وی افزود: سازمان امور مالیاتی بهتر سراغ فرارهای مالیاتی برود. هر طرحی که کارشناسی نشده باشد، به نتیجه نخواهد رسید. به عنوان نماینده اصناف در سازمان مالیانی کشور اعتقاد دارم که صنوف از شفافسازی وحشت ندارند. کالا در بازار به وفور وجود دارد اما قیمتها بالا است. موبایل کالای وارداتی است و تولید داخل نداریم. گرانی در بازار به تمامی کالاها خصوصاً تلفن همراه اثر میگذارد. مردم در شرایط ویژه و اجبار موبایل میخرند.
رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی، تصویری، گوشی همراه و لوازم جانبی تأکید کرد: در زمان کرونا خیلی از ادارات و مدارس دورکاری داشتند، در نتیجه درخواست برای خرید گوشی بیشتر بود. اگر چه در شرایط فعلی درخواست کمتر شده است اما جزو سبد خانوار محسوب میشود.
بیشتر بخوانید: افزایش قیمت موبایل با وجود کاهش تقاضا
درستی در پایان گفت: خیلی از افراد مثل خبرنگار اگر صبح گوشی تلفن همراه خود را همراه نداشته باشد، کارشان فلج میشود. برای خیلی از مردم هم کالایی حیاتی که در سبد خانوار قرار گرفته است. خیلی از مردم با تلفن همراه تجارت میکنند. امیدواریم با کاهش قیمت دلار و حفظ منافع ایران به توافق سیاسی برسند تا رونق خوبی در بازار شکل بگیرد. جشن پایان کرونا میتواند فضای کسبوکار را نیز بهبود ببخشد.
چه خبر از قیمت موبایل در بازار
در هفته اول تیرماه گوشیهای میان رده برند سامسونگ و شیائومی بیشترین فروش را در بازار موبایل ایران داشتند. گزارشها از بازار موبایل نشان میدهد که ۱۰ گوشی پرفروش هفته گذشته، شامل شیائومی پوکو ایکس، سامسونگ گلکسی آ۱۲، شیائومی پوکو ایکس، آیفون اس ای ۱۲۸، سامسونگ گلکسی آ۵۲، سامسونگ گلکسی آ۳۲، شیائومی پوکو ام ۳، سامسونگ گلکسی آ۰۲، شیائومی ردمی ۹ است. در پایان این گزارش نیز میتوانید قیمت ۳ برند معروف در ایران را مشاهده کنید. بر اساس این لیست، گرانترین گوشی برند آیفون، iPhone ۱۳ pro Max است که رنگ سبز آن پرفروش شد. قیمت این گوشی در بازار ۷۰۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال است. گرانترین گوشی برند سامسونگ هم Galaxy S۲۰ FE ۵G است که رنگ سرمهای آن با قیمت ۱۵۲,۹۹۰,۰۰۰ ریال معامله میشود. همچنین گرانترین گوشی برند شیائومی ۱۱ lite ۵G NE است که رنگ آبی ان ۸۷,۰۰۰,۰۰۰ ریال قیمتگذاری شده است.