رویداد۲۴ در فروردین ماه ۱۳۶۹ بود که شاخص کل برای اولین بار وارد ادبیات بازار سرمایه شد و از همان زمان تاکنون این شاخص به عنوان سنجهای برای بیان وضعیت بورس شناخته میشود.
سنجه ای که هر از چندگاهی رسانه ملی و یا سیاسیون با استناد به آن به تشریح خوب یا بد بودن بازار سرمایه می پردازند و این در حالی است که همه فعالان بازار سرمایه به این مسئله واقفند که این سنجه نمی تواند حال عمومی بازار سرمایه را به درستی نشان دهد.
درست نبودن و یا به اصطلاح فیک بودن شاخص کل موجب شده است تا در چند ماه گذشته انتقادات و اعتراضاتی به آن وارد شود و حتی برخی نهادها پیشنهاداتی را برای بهبود و یا جایگزین کردن شاخصی بهتر ارائه دهند. به عنوان نمونه در دهم بهمن ماه سال جاری اعضای اتاق بازرگانی ایران که میزبان رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار کشور بودند از ارائه پیشنهادی برای تشکیل یک کمیته مشترک برای اصلاح شاخص بورس سخن گفتند. در این نشست کمیته بورس کمیسیون بازار پول و سرمایه پیشنهادی را مبنی بر تشکیل کمیتهای مشترک به منظور انجام کارهای مطالعاتی برای تعریف شاخص کل و اصلاح آن به صورت دقیق و بر اساس معیارهای کارشناسی شده، مطرح کرد.
اما از روز گذشته سه شنبه مورخه ۲۱ تیرماه ۱۴۰۱ اعتراضات فعالان بازار سرمایه به این شاخص بالا گرفت چرا که سخنگوی دولت در صحبت های خود با اشاره به این شاخص حال بازار را مثبت ارزیابی کرد و این در حالی بود که سبدهای سهامداران با ضرر و زیان هایی رو به رو است و هر روز بازار قرمزتر از روز گذشته می باشد.
بهادری جهرمی در نشست خبری خود گفت: دولت هرگز نگاه تامین مالی از بازار سرمایه ندارد. بیش از ۴ هزار میلیارد ریال به حدود دو میلیون و نهصد هزار نفر، سود انباشته پرداخت شده است. شاخص کل بورس از زمان آغاز دولت سیزدهم ۱۰ درصد رشد داشته است که به معنای بورس با ثبات است.
بعد از این صحبت ها فعالان بازار سرمایه با تهیه بنر و هشتگی که تصویر آن را در زیر ملاحظه می کنید به این صحبت های بهادری جهرمی اعتراض کردند.
آنچه خواسته فعالان بازار سرمایه می باشد این است که با توجه به اینکه شاخص کل نمی تواند حال عمومی بازار را به درستی نشان دهد، پیشنهاد می گردد که شاخص بهتری جهت بیان کلیت وضعیت بازار طراحی شود و آن شاخص ملاک قرار گیرد.