صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 21
کد خبر: ۳۱۳۷۵۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۸ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۱ نظر

اختلاف آمریکا با اسرائیل درباره ایران/ گزینه نظامی علیه ایران فعال می‌شود؟

یک مقام ارشد کاخ سفید گفته که دولت آمریکا دنبال استفاده از تحریم و انزوای اقتصادی علیه ایران است.

رویداد۲۴ برت مک‌گورک، مقام ارشد کاخ سفید مدعی شده که احیای برجام در آینده نزدیک را بعید می‌داند و کاخ سفید به دنبال استفاده از تحریم و انزوای اقتصادی علیه تهران است.

پایگاه خبری آکسیوس به نقل از سه منبع آگاه گزارش داده برت مک‌گورک در جمع گروهی از کارشناسان اندیشکده‌ها در هفته گذشته گفته «بسیار بعید» است که توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران را بتوان در آینده نزدیک احیا کرد.

آکسیوس نوشته کاهش این احتمال باعث افزایش فشار بر دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور امریکا برای تدوین آنچه «طرح جایگزین» یا پلان بی‌ خوانده می‌شود خواهد شد.

مک‌گورک در نشست یا کارشناسان اندیشکده‌ها مدعی شده دلیل عدم خصول توافق این است که ایرانی‌ها قادر به تصمیم‌گیری نیستند.

ادعای این مقام دولت جو بایدن در حالی مطرح شده که شواهد مختلفی حاکی از آن هستند که دولت مستقر در واشنگتن هنوز توانایی لازم برای تصمیم‌گیری در خصوص بازگشت به برجام را نداشته است.

مقصرجلوه دادن ایران، سلب مسئولیت کامل از طرف غربی و القای اینکه پیشرفت مذاکرات تنها به تصمیم‌گیری طرف ایرانی وابسته است رویه ثابت موضع‌گیری مقام‌های آمریکا و سایر کشورهای غربی و رسانه‌های همسو با آنها در تقریباً تمامی ادوار مذاکرات رفع تحریم‌ها بوده است.

بایدن پیش از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا وعده داده بود که سیاست «فشار هوشمند» را جایگزین «فشار حداکثری» علیه ایران خواهد کرد.  مدعی شد که ایرانی‌ها خواستار اضافه شدن چیزی به امتیازاتشان هستند. او گفت: «اما ما این کار را انجام نخواهیم داد.»


بیشتربخوانید: سفر بایدن از تل آویو تا جده؛ پرونده احیای برجام کجا گیر کرده است؟


برت‌مک‌گورک  مدعی شد با توجه به اینکه توافق در آینده نزدیک امکان‌پذیر نخواهد بود دولت بایدن قصد دارد از تحریم و انزوای اقتصادی علیه ایران استفاده کند. او با وجود این گفت که واشنگتن قصد ندارد «تنش‌ها را به صورت بی‌مورد افزایش دهد.» مک‌گورک گفت دولت بایدن از گزینه نظامی تنها به عنوان راه چاره آخر استفاده خواهد کرد.

برت مک‌گورک همچنین گفته اختلاف آمریکا با اسرائیل در خصوص این موضوع به احتمال حمله نظامی مربوط نمی‌شود، بلکه اختلافات بر سر این است که آیا آمریکا باید هنوز دنبال احیای برجام باشد یا اینکه توجهش را به سمت رسیدن به یک توافق «قوی‌تر و طولانی‌تر» معطوف کند.

مذاکرات دوحه روزهای هفتم و هشتم تیرماه برگزار شد. ایران و آمریکا در این مذاکرات دو روزه به صورت غیرمستقیم و با وساطت «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره توافق هسته‌ای برجام گفت‌وگو کردند.

آمریکا بعد از اتمام این مذاکرات مدعی شد که طرح پاره‌ای مطالبات فراتر از برجام عامل به نتیجه نرسیدن گفت‌وگوها بوده است. ایران، نتیجه‌بخش نبودن گفت‌وگوها را رد کرده است.

تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

بایدن در شرایطی سال ۲۰۲۱ بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود.  این سیاست علاوه بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هسته‌ای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشورهای دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریم‌ها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا و مهم‌تر از همه تقویت جریان استکبارستیز در ایران منجر شده بود.

جمهوری اسلامی ایران دو مقوله «راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها» و «اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام» را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد.

منبع: فارس
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
۱۱:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۶
امریکا یک انگشت برای اسرائیل تکون نمیده
ایران باید از توافق خودداری کند چون قصد بمباران سایت های هسته ایی ایران را دارند و برجام ستون پنجم است
نظرات شما