رویداد۲۴ کلاهبرداریهای ملکی از دیرباز در کشور به عنوان یکی از جرایم معمول کلاهبرداری رایج بوده است. در این نوشتار از مجله دلتا به موضوع کلاهبرداری در معاملات ملک میپردازیم.
کلاهبرداری در فروش املاک نیمهساز و پیشفروش
اکنون پرونده هزاران مورد از انواع کلاهبرداریها در خصوص واحدهای آپارتمانی پیشساخته و نیمهساز در محاکم مطرح است.
یکی از بارزترین شیوه کلاهبرداری شیادان سودجو، فروش یک ملک به چند نفر است که اغلب در ساختمانهای نیمهساز و پیشفروش از این شیوه استفاده میکنند. اگر به این دست مطالب علاقه دارید به مطلب آیا بیدلیل میتوان حکم تخلیه مستاجر را گرفت؟ مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید: مشکلات صدور چک در معاملات ملکی
کلاهبرداری در معاملات ملک با متراژهای غیر واقعی
یکی دیگر از متداولترین روشهای کلاهبرداران، پیش فروش املاک قبل از بهره برداری با متراژهای غیر واقعی است.
در این روش کلاهبرداران که بهصورت سازمانیافته فعالیت میکنند، در زمان عقد قرارداد با متقاضیان، متراژهای غیر واقعی ارائه میدهند و از ناآگاهی خریداران از مقررات خرید و فروش ملک، قراردادها و متراژهای مسکن سوءاستفاده میکنند و مبالغ بیشتری به جیب میزنند.
کلاهبرداری در فروش ملک بهصورت قولنامهای
اغلب در کلاهبرداری با تنظیم قولنامه جعلی، کلاهبرداران یک ملک را به چند نفر میفروشند و متواری میشوند.
کلاهبرداری املاک با عنوان تسهیلات بانکی
یکیدیگر از شگردهایی که کلاهبردارن و افراد سودجو در کلاهبرداری در معاملات خانه به کار میبرند استفاده از اعطای تسهیلات ساختگی و دروغ است.
معمولا افرادی با تأسیس شرکت و انتشار خبر تسهیلات بانکی برای خرید ملک، اقدام به کلاهبرداریهای بزرگی میکنند.
مبایعهنامه جعلی در کلاهبرداری املاک
هنگام خرید ملک، زمین و آپارتمان هر دو سوی قرارداد، هم خریدار و هم فروشنده باید از وضع سند آگاهی داشته باشند. سند را باید خریدار ببیند و با مشخصات ملک، زمین یا آپارتمان مطابقت داشته باشد؛ بنابراین لازم است مالک یا مالکان احراز هویت شوند. چنانچه ملک و خانه به خریداران متعدد فروخته میشود، باید همه افرادی که نام آنها در مبایعهنامه ذکر میشود در طی نوشتن قرارداد حضور فیزیکی داشته باشند.
در قسمت توضیحات مبایعهنامه تمامی شرایط طرفین قرارداد، مشخصات چکهایی که رد و بدل میشود و مبالغی که بهصورت نقد واریز و پرداخت شده است، نوشته شود.
بسیاری از کلاهبرداریها با جعل مبایعهنامه صورت میگیرد. مواردی که بدون خواندن مشتری یا فروشنده، در قسمت توضیحات به تأیید این افراد میرسد.
کلاهبرداران با نوشتن مبایعهنامههای جعلی و تمایل نداشتن افراد به گرفتن کدرهگیری که سیستم صادر میکند، اقدام به سودجویی و کلاهبرداری میکنند.
منبع: مجله دلتا