این خبرگزاری افزود : دو طرف در این بیانیه خود همچنین بر اهمیت ثبات بازارهای جهانی انرژی، عرضه بی وقفه عرضه غذایی گندم و غلات به همه کشورهای جهان و حفظ عرضه فراوان و ثبات قیمت آن تاکید کردند.
بر اساس این بیانیه ۱۱ بندی دو کشور درجریان گفتگوهای خود بر لزوم مبارزه مشترک با تروریسم، تقویت همکاریهای نظامی و دفاعی و همچنین حل مسالمت آمیز اختلافات بین المللی بر اساس میثاق ملل متحد و رعایت حسن همجواری و احترام به تمامیت ارضی و عدم دخالت در امور داخلی کشورها تاکید کردند.
عربستان و فرانسه حمایت خود از حاکمیت، امنیت و ثبات لبنان و اهمیت اجرای اصلاحات همه جانبه سیاسی و اقتصادی را مورد تاکید قرار دادند و از عملکرد صندوق سعودی-فرانسوی برای حمایت از فعالیت های بشردوستانه و امدادی در لبنان ابراز خرسندی شد.
حل مسالمت آمیز موضوع فلسطین با تاکید بر لزوم تشکیل دو دولت و دستیابی به راه حل سیاسی در سوریه مبتنی بر حفظ تمامیت ارضی این کشور از دیگر مباحثی بود که دو طرف بر آن تاکید کردند.
سفر محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به فرانسه دو هفته پس از سفر جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا به ریاض انجام شد.
این سفر که انتفاد گسترده فعالان حقوق بشر و نیز مخالفان دولت را در پی داشت اولین سفر اروپایی بن سلمان بعد از صدور دستور قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد خاندان آل سعود محسوب می شود.
خاشقچی روزنامه نگار ۵۹ ساله بهعنوان منتقد هیأت حاکمه سعودی، دوم اکتبر ۲۰۱۸ (۱۰ مهر ۹۸) یک هفته پس از آنکه از مقامهای سعودی به خاطر سکوت در برابر اهانتهای ریییس جمهوری آمریکا انتقاد کرده بود، در کنسولگری سعودی در استانبول به قتل رسید.
بیشتر بخوانید: تقابل ایران و آژانس و آیند مبهم برجام/ تا حمله نظامی چقدر فاصله داریم؟
خاشقچی پیشتر نیز در سلسله مقالاتی در روزنامه واشنگتن پست آمریکا، از سیاستهای عربستان در خصوص بحران قطر، قطع روابط با کانادا، جنگ علیه یمن و برخورد مقامات سعودی با رسانههای و فعالان مدنی بهویژه مدافعان حقوق بشر انتقاد کرده بود.
یک موسسه مردم نهاد دیروز شکایتی را از ولیعهد سعودی به جرم همدستی در آدمربایی و قتل خاشقچی تسلیم دستگاه قضایی فرانسه کرد.