رویداد۲۴ انتخاب نوشت: چندین منبع دیپلماتیک در وین امروز به المانیتور گفتند که ضرب الاجلی برای دستیابی به توافق وجود ندارد. یکی از دیپلماتها گفت: «مذاکرات تا جایی که پیشرفت وجود داشته باشد، ادامه خواهد یافت.»
در وین، جلسات غیر مستقیم به صورت شبانه روزی در هتل کوبورگ برگزار میشود. انریکه مورا، هماهنگکننده ویژه اتحادیه اروپا پیامهایی را بین هیئتهای ایرانی و آمریکایی رد و بدل میکند.
بیشتر بخوانید: سخنگوی وزارت امورخارجه چین: آمریکا باید اشتباهاتش در قبال برجام را جبران کند
ایران خواهان لغو تحریمهاست و تضمینهایی برای منافع اقتصادی حاصل از توافق میخواهد. با این حال، موضوع اصلی روی میز، مسائل پادمانی آژانس بین المللی انرژی اتمی است و تهران از آژانس میخواهد که تحقیقات خود را درباره فعالیتهای هستهای ایران در سه سایت پایان دهد.
در ۱۵ دسامبر ۲۰۲۱، ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی به توافقی دست یافتند تا روی موضوعات باقیمانده درباره تحقیقات آژانس در مورد فعالیتهای هستهای در سه سایت در ایران، کار کنند. بر اساس این توافق، سازمان انرژی اتمی ایران متعهد شد که توضیحات کتبی و اسناد لازم را در مورد این سه سایت ارائه کند.
یک منبع ایرانی به المانیتور گفت: «آخرین بار در وین توافق شد که آژانس بینالمللی انرژی اتمی سؤالاتی را برای ایران بفرستد، ایران پاسخ دهد، بعد از آن گزارش آژانس منتشر شود و سپس E۳ (فرانسه، آلمان و ... بریتانیا) و ایالات متحده بیانیهای به آژانس خواهند داد و در نهایت موضوع حل خواهد شد.»
این منبع، ایالات متحده و تروئیکای اروپایی را به نقض این توافق متهم کرد. وی گفت: «آنها بیانیهای منفی علیه ایران دادند و این موضوع باید در مذاکرات جاری حل شود.»
یک منبع اتحادیه اروپا به المانیتور تایید کرد که در حال حاضر تمرکز بر حل این مشکل است. با این حال، او اظهارات منبع ایرانی درباره توافق قبلی در وین را کم اهمیت جلوه داد و گفت این اظهارات برای مصرف داخلی ساخته و پرداخته شده است.
ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران روز جمعه با روسای جمهور روسیه، چین و فرانسه چندین تماس تلفنی داشت. محمد جمشیدی، قائم مقام رئیسی در توییتی نوشت: موضع قاطع او این بود که تنها زمانی میتوان به توافق نهایی دست یافت که مسائل یه اصطلاح پادمانی حل و فصل شود.
ایرنا، خبرگزاری رسمی دولت ایران، روز پنجشنبه، همزمان با آغاز دیدار هیاتها، به نقل از یک منبع آگاه گزارشهای رسانهها مبنی بر اینکه موضوع سپاه دیگر روی میز نیست را تکذیب کرد. موضوع حذف نام سپاه پاسداران از لیست سازمانهای تروریستی وزارت خارجه آمریکا در چند ماه گذشته یک مانع بوده است، اما از ماه می، ایران آن را کم اهمیت جلوه داده است. محمد مرندی، مشاور تیم مذاکرهکننده ایران، به المانیتور توضیح داد که اگرچه حذف سپاه از فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا «پیشنیاز توافق نبوده و نبوده است، اما به این معنا نیست که از روی میز برداشته شده است». مرندی افزود: «این ادعا که ایران خواستار امتیازات غیر مرتبط با برجام است، افسانه سازی غرب است».
کاری که اوباما کرد و کاری که بایدن میخواد بکنه کلاهبرداری هست.
اوباما سر روحانی کلاه گذاشت.