صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 18
کد خبر: ۳۱۴۸۷۵
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۴ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۱

دولت سیزدهم در صنعت خودرو سازی هم شکست خورده است

معاون وزیر صمت در دولت نهم می‌گوید: سیاست‌های صنعتی دولت سیزدهم باعث شد سرمایه گذاران از بخش‌های مختلف تولید به سمت بازار‌های دیگر و یا خارج از کشورکوچ کنند.

رویداد۲۴ مریم بهنام راد- دولت سیزدهم در حالی به یک‌سالگی خود نزدیک می‌شود که نه دیگر از خوش‌بینی و شعار‌های توسعه بخش تولید کشور خبری است و نه از سود آوری سرمایه گذاران در صنایع کشور.

در همین رابطه امیررضا واعظ آشتیانی مدیرعامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران در گفتگو با اقتصاد ۲۴ عملکرد دولت سیزدهم در بخش صنعت کشور را چنین ارزیابی کرد وگفت: صنعت و بخش تولید کشور بیش از یک دهه با چالش و مشکلات جدی دست و پنجه نرم می‌کند و امروز به دلیل تکرار اشتباهات گذشته در دولت سیزدهم بسیاری از سرمایه گذاران در بخش‌های مختلف تولید متضرر شده و کوچ اجباری خود را به بازار‌های دیگر و یا خارج از کشور آغاز کرده اند.

وی گفت: برخلاف نظر دولت مشکل صنعتگران و تولید کنندگان تنها نقدینگی نیست که با پول پاشی حل شود بلکه باید به مسائلی که باعث التهاب در این بخش‌ها شده توجه ویژه شود.

به گفته معاون وزیر صمت در دولت نهم؛ باید بحث ورود به هر بخش و حوزه تولید نگاه کارشناسی شود تا قبل از اجرا از اقتصادی و کارآمدی صرف هزینه در این بخش‌ها اطمینان حاصل شود.

وی تصریح داشت:چراکه هیچ تضمینی سودآوری برای سرمایه گذاری درهر بخش از صنعت و تولید وجود ندارد و همین اقدامات عجولانه دولت باعث شده که نتیجه بیشتر سرمایه‌های ملی که به راحتی به بخش‌های مختلف تولید تزریق شده علاوه بر اینکه کارآمدی لازم را نداشته، هزینه‌های جاری در این بخش‌ها به صورت رانت دست عده‌ای خاص قرار گرفته است.

مدیرعامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران تأکید داشت: وقتی وزارت صمت از گذشته تا کنون افتخار اعلام لیست سرمایه گذاران در بخش صنعت بدون نگاه کارشناسی شده را بر عهده دارد، وضعیت صنعت کشور از این بهتر نخواهد شد.

واعظ آشتیانی ادامه داد: هنوز هیچ برنامه‌ای جهت تفکیک و رتبه بندی اهمیت و نیاز کشور به بخش تولید و صنعت در وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام نگرفته است و تنها وزیران این وزارتخانه به دنبال نمایش‌های تبلیغاتی برای اثبات غیر واقعیت‌ها در بخش تولید و صنعت کشور هستند.

وی تصریح داشت: هنوز متولیان بخش صنعت نیاز کشور به راه اندازی کارخانه‌ها و واحد‌های تولیدی در بخش‌های مختلف تولید و صنعتی کشور را مورد ارزیابی قرار نداده اند و هر گاه سرمایه گذاری در هر بخشی که شاید هم نیاز آن در کشور قبلاً مرتفع شده اعلام سرمایه گذاری کند را بدون هیچ کار کارشناسی می‌پذیرند و همین روند باعث شده که در همان ابتدا سرمایه گذار به دلیل عدم مرفون به صرفه بودن ناگزیر فعالیت را متوقف و سرمایه خود را از بخش تولید خارج می‌کند.


بیشتربخوانید: بازار خودرو چشم‌انتظار نتیجه مذاکرات وین


به گفته این کارشناس مسائل صنعتی؛ وزارت صمت متولی اصلی اعلام نیازکشور به تولیدات و توسعه بخش صنعت است. تا کنون این وزارت خانه چه تحلیلی بر میزان مصرف و نیاز کشور به بخش‌های مختلف تولید و صنعت در اختیار صنعتگران و صاحبان سرمایه قرار داده است؟!

واعظ آشتیانی ادامه داد: هنوز برنامه جامعی برای رفع نیاز کشوربا تولیدات صنعتی تدوین نشده. هیچ اطلاع دقیقی از کمبود‌ها و یا سرریز‌ها در بخش تولید و صنایع مختلف کشور از سوی وزارت صمت در اختیار سرمایه گذاران قرار نگرفته و حالا این رویه اشتباه پس از گذشت یک دهه به دولت سیزدهم رسیده که در این دولت هم بدون هیچ اغماضی همین مسیر در حال طی شدن است.

مدیرعامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران تأکید داشت: متولیان صنعت در دولت سیزدهم همان روند گذشته را تکرار می‌کند. بیشترین گرایش وزیرو مسئولین وزارت صمت در دولت سیزدهم به بحث خودرو بوده است و متأسفانه در این بخش هم موفق نبوده اند.

این کارشناس مسائل صنعتی ادامه داد: صنعت و تولید کشور فقط خودرو نیست! شاید این صنعت متشکل از صنایع خرد و وابسته زیادی باشد، اما نباید سایر صنایع کشور به دلیل سیاست تحمیلی به صنعت خودروسازی، از بین برود.

واعظ آشتیانی با اشاره به اینکه تولید و صنعت کشور قربانی صنعت خودرو شده است، گفت: شاید بخشی از مسئولین و متولیان وزارت صمت به بخش صنعت و تولید بیگانه باشند و از همه مهتر غفلت از شعار شایسته سالاری دولت سیزدهم، مدیران کارآمد در بخش تولید و صنعت کشور به چشم نمی‌خورد و همین موضوع باعث متلاشی شدن بخش‌های مختلف در صنایع کشور شده است.

وی تصریح داشت: نکته جدیدی در بحث توسعه صنعت کشور در دولت سیزدهم دیده نشده و تنها آمار‌های اشتباه در این بخش باعث دلسردی و نا امیدی صنعتگران و تولید کنندگان شده است.

این کارشناس مسائل صنعتی در پاسخ به این سوال که وضعیت صنعت در ادامه چگونه پیش بینی می‌شود، گفت: امروز بهانه نرخ ارز باعث تزلزل در بخش تولید شده و دولت بدون هیچ حمایتی شاهد تأثیر نوسان نرخ ارز بر بخش تولید است در حالی که می‌توان با مدیریت بخش تولیدات صنعتی کشور را از سایر بخش‌های متمایز کرد تا یکسان سازی نرخ ارز بر گرانی تولید اثر مخرب نداشته باشد.

وی تصریح داشت: من باوری برتأثیر برجام بر قیمت نرخ ارز ندارم. اگر تولید هدفمند و برون گرا باشد بدون برجام هم قابل توسعه است. در صورتی که دولت بخواهد با هین فرمان صنعت و تولید را پیش ببرد وضعیت خوبی برای تورم این بخش پیش بینی نمی‌شود و در نهایت احتمال افزیش نرخ تورم در بخش تولید و صنعت کشور قطعاً بسیار نگران کننده‌تر خواهد شد.

منبع: اقتصاد24
نظرات شما