صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 05
کد خبر: ۳۱۵۳۳۹
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۴ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۱

طرز تهیه شیرینی کشمشی خانگی

شیرینی کشمشی یکی از شیرینی‌های بسیار خوشمزه و پرطرفدار در میان ایرانی‌هاست که برخی حتی آن را در مناسبت‌های گوناگون به‌عنوان خیرات و نذری میان مردم پخش می‌کنند.

رویداد۲۴ یکی از انواع شیرینی‌های سنتی ایرانی شیرینی کشمشی است که طرفدار کم ندارد و از آن در مناسبات‌های گوناگون استقبال زیادی می‌شود. در واقع می‌توان گفت شیرینی کشمشی هم مانند کیک یزدی به نوعی شیرینی خاص مناسبتی در ایران تبدیل شده است و برای مراسم‌های مذهبی از این دو شیرینی استفاده بیشتری می‌شود.

در ادامه با ما و روش تهیه این شیرینی خوشمزه همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی کشمشی

آرد ۲۵۰ گرم (۲ پیمانه)
کره ۱۸۸ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
پودر قند ۱۸۰ گرم ( ۱/۳ پیمانه + ۳ ق غذا خوری)
کشمش پلویی ۱۲۰ گرم ( ۲/۳ پیمانه)
وانیل ¼ قاشق چای‌خوری


بیشتربخوانید: لیست غذاهایی که نباید دوباره گرم شوند


طرز تهیه

در ابتدا و برای درست‌کردن شیرینی کشمشی ، کره را از یخچال بیرون می‌آوریم تا با دمای محیط نرم شود. سپس آن را در یک کاسه بزرگ می‌ریزیم و پودر قند و اسانس وانیل را به آن می‌افزاییم و با هم‌زن خوب هم می‌زنیم.

این کار را ادامه می‌دهیم تا مخلوط یک دست و کرم رنگی به‌دست بیاوریم. در این مرحله تخم‌مرغ را به این مایه می‌افزاییم و به هم‌زدن ادامه می‌دهیم.

سپس آرام و آرام و کم‌کم آرد را اضافه می‌کنیم و با لیسک هم می‌زنیم.

به گزارش جامعه ۲۴، دقت داشته باشید که برای استفاده از فر همیشه باید پیش از این‌که مواد را داخل آن بگذارید ۱۵ دقیقه زودتر آن را گرم کنید بنابراین فر را روشن می‌کنیم و روی درجه حرارت ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد قرار می‌دهیم و اجازه می‌دهیم گرم شود.

در این مرحله کشمش را کمی با آرد مخلوط می‌کنیم و به مایه می‌افزاییم.

اگر کشمشی که دارید خشک است و نرم نیست بهتر است نیم ساعت زودتر آن را با آب گرم خیس کنید و سپس اجازه دهید آب اضافی آن خارج و خشک شود.

پس از این‌که کشمش‌ها را به مایه افزودیم بار دیگر آن را هم می‌زنیم و بهتر است مطمئن شوید کشمش به تمامی بخش‌های مایه نفوذ کرده باشد. مواد را مخلوط می‌کنیم تا منسجم شوند. کف سینی فر را کاغذ روغنی می‌اندازیم و مایه شیرینی را در قیف می‌ریزیم و به اندازه یک گردو از مایه روی کاغذ روغنی می‌ریزیم و با فاصله دوباره مایه شیرینی می‌ریزیم چون مایه پس از پخت پهن می‌شود و نیاز به جا دارد.

سپس تا جایی که سینی جا دارد از مایه شیرینی روی کاغذ روغنی می‌ریزیم و سینی را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر قرار می‌دهیم. دقت داشته باشید هنگامی‌ که زیر شیرینی‌ها طلایی شد یعنی آماده هستند.

در این مرحله سینی فر را از فر خارج می‌کنیم و اجازه می‌دهیم خنک شوند سپس از روی کاغذ روغنی آرام جدا می‌کنیم و در ظرف می‌چینیم. نوش جان.

نکات مهم در تهیه شیرینی کشمشی خانگی و نرم

۱- در این شیرینی می‌توان روغن جامد را جایگزین کره کرد، اما کیست که نداند مزه کره و روغن تاچه اندازه با هم متفاوت است و کره در این شیرینی نقشی مهم در مزه بازی می‌کند.

۲- این شیرینی را تا ۱۰ روز می‌توانید در ظرف دربسته نگهداری کنید.

۳- با این مواد و با توجه به اندازه‌ای که برای هر شیرینی درنظر می‌گیرید نزدیک به ۳۰ شیرینی خواهید داشت.

۴- اگرچه در متن به آن اشاره کردیم، اما بار دیگر این‌جا توضیح می‌دهیم پیش از افزودن کشمش آن‌ها را با اندکی آرد مخلوط کنید و سپس به مایه بیفزایید.

منبع: جامعه 24
نظرات شما