صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۹ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 10
کد خبر: ۳۱۵۸۲۵
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۸ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۱

تاثیر مذاکرات وین بر بازار سکه و طلا/ احتمال احیای برجام چه تاثیری بر قیمت سکه گذاشت؟

قیمت سکه که در تابستان در محدوه ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود، پس از انتشار اخبار احتمال احیای برجام در جریان مذاکرات وین در ابتدا کانال ۱۴ میلیون تومانی را از دست داد و در مرحله بعد به زیر ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رفت.

رویداد۲۴ طی روز‌های اخیر، قیمت‌ها در بازار‌های مالی ایران با نوسان و البته کاهش همراه بوده است. در بازار سکه و طلا، پس از مدت‌ها مقاومت برای ایستادن روی کانال ۱۴ میلیون تومان بالاخرهقیمت‌ها روند نزولی به خود گرفت. در ادامه این روند سکه در یک هفته ۱ میلیون تومان از ارزش خود را از دست داد. البته در بازار ارز نیز به عنوان سیگنال‌دهنده به بازار طلا، قیمت‌ها عقب‌گرد داشته است.

حالا دیگر قیمت سکه در مدار نزولی قرار گرفته است و روز به روز از کانال ۱۴ میلیون تومانی دورتر می‌شود. قیمت سکه که در تابستان در محدوه ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود، پس از انتشار اخبار احتمال احیای برجام در جریان مذاکرات وین در ابتدا کانال ۱۴ میلیون تومانی را از دست داد و در مرحله بعد به زیر ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رفت.

به این ترتیب بود که پنجشنبه گذشته قیمت سکه در محدوده ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان معامله شد. نوسان محدود سکه در حالی بود که قیمت دلار بر مدار کاهش قرار گرفته بود. بهای سکه در روز یاد شده ۱۲ میلیون و ۴۱۹ هزار تومان بود و حباب سکه در محدوده ۱۰ درصد قرار داشت. از سوی دیگر به باور فعالان بازار در صورتی که قیمت‌ها تا ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان حرکت نکند، احتمال سقوط قیمت تا نیمه کانال ۱۳ میلیون تومان نیز وجود دارد. در این میان، اما با شکست حمایت ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، میزان فروش‌ها در بازار پشت خطی به اندازه‌ای زیاد شد که روز گذشته سکه در محدوده ۱۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان مورد معامله قرار گرفت.


بیشتر بخوانید: سیاست‌های ارزی دولت چه تاثیری در بازار طلا و دلار داشت؟


به باور برخی تحلیلگران اقتصادی، در شرایطی که دلار در بازار داخلی بتواند رشد کند، موج فروش سکه نیز در بازار داخلی طلا متوقف خواهد شد. اما با همه این توصیفات طی روز گذشته فعالان بازا دلار تمایل زیادی برای خروج از موقعیت فروش نداشتند و از طرف دیگر نیز در بازار‌های جهانی، اونس طلا گرفتار فعالیت نزولی شده بود و به مرز هزار و ۷۵۰ دلاری حرکت می‌کرد. افت اونس طلا دیگر عاملی است که سکه امامی را تحت فشار مضاعف برای تغییر کانال به سمت پایین قرار می‌دهد و زمینه‌ساز نزول این فلز گرانبها به زیر سطح ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد شد.

برخی از تحلیلگران فنی بازار سکه معتقدند در شرایط فعلی شرط مهم برای صعود سکه افزایش قیمت دلار و عبور آن از مرز مقاومتی است. روز گذشته قیمت سکه به بالای کانال ۱۴ میلیون تومان رسید. قیمت سکه ابتدا روی پله اول کانال ۱۴ میلیون تومان قرار داشت، اما توان رسیدن به مرز مقاومتی ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان را پیدا نکرد. اکنون نیز می‌توان با رصد بازار مشاهده کرد که ارزش سکه با قیمت نقدی در بازار بیش از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فاصله دارد. حباب سکه نیز در محدوده ۱۲ درصد مانده است و این در حالی است که قیمت اونس طلا در بازار‌های جهانی نیز کاهشی بوده است.

در این میان برخی از تحلیلگران فنی بازار سکه معتقدند در شرایط فعلی شرط مهم برای صعود سکه افزایش قیمت دلار و عبور آن از مرز مقاومتی است. این دسته از تحلیلگران معتقدند در صورتی که قیمت دلار رشد کند این امر می‌تواند محرکی برای جهش سکه شود.

با این حال نرخ دلار در شرایط فعلی در انتظار برجام است و بازیگران ارزی سعی می‌کنند در خرید و فروش‌ها احتیاط کنند. عده‌ای دیگر به قیمت اونس طلا اشاره می‌کردند و می‌گفتند در صورتی که قیمت طلا رشد کند این امر می‌تواند بر قدرت سکه‌بازان افزایشی بیفزاید. با این حال در بازار‌های جهانی نیز اونس مرز هزار و ۸۰۰ دلاری را از دست داده است و در این هفته گرایش خاصی برای رشد قیمت از خود نشان نداده است، عاملی که سکه را بیشتر تحت فشار قرار داده است.

در این میان باید توجه کرد که فعلا کمترین حباب از آن سکه بهار آزادی است. به نظر می‌رسد دلیلی این حباب پایین درباره این سکه‌ها، قدیمی بودن آن است که نسبت به سکه امامی طرح جدید از حباب کمترین برخوردار است.

اقتصاد۲۴ نوشته بیشترین حباب نیز متعلق به سکه یک گرمی است که با رقم یک میلیون و پانصد هزار تومان به نسبت قیمت و وزن خود بالاترین حباب را دارا بوده است. نباید از یاد برد که این ارقام نسبی هستند، اما در همین حال باید توجه کرد که در بازار با شرایط فعلی هر چقدر گرم سکه پایین‌تر بوده است، به همان نسبت حباب آن نیز بزرگ‌تر شده است که این مساله می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، اما یکی از اصلی‌ترین دلایل آن را می‌توان فشار اقتصادی بیشتر به خریداران و در نتیجه میل به خرید بیشتر از سکه‌های با گرم پایین‌تر دانست.

تحلیلگران فنی باور دارند در صورتی که سکه محدوده حمایتی ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزارتومان را از دست بدهد، احتمال افت تا محدوده ۱۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان وجود خواهد داشت.

قیمت سکه امروز

سکه امامی تک فروشی 127,790,000
سکه بهار آزادی تک فروشی  121,190,000
نیم سکه تک فروشی 75,150,000
ربع سکه تک فروشی 45,130,000
سکه گرمی تک فروشی 28,900,000
تمام سکه (قبل 86) 120,500,000
نیم سکه (قبل 86) 60,500,000
ربع سکه (قبل 86) 31,000,000
 

حباب سکه

حباب سکه امامی 8,950,000
حباب سکه بهار آزادی 2,450,000
حباب نیم سکه 15,730,000
حباب ربع سکه 15,340,000
حباب سکه گرمی 14,190,000
نظرات شما