رویداد۲۴ سویا گیاهیست دارای دانههای لوبیایی شکل که حاوی مواد مغذی فراوانیست. سویا در رژیم غذایی گیاهخواران جایگاه ویژهای دارد و بهعنوان جایگزین گوشت قرمز کاربرد دارد. گاه از این دانه مقوی روغن هم گرفته میشود که خواص فراوانی دارد.
به گزارش جامعه ۲۴، روغن سویا یک روغن همهکاره است یعنی از آن هم میتوان برای سرخکردن استفاده کرد هم پختوپز. این روغن دمای زیادی را میتواند تاب آورد بنابراین میتواند برای سرخکردن مواد غذایی کاربرد زیادی داشته باشد بنابراین این روغن گیاهی در زمره سالمترین روغنها در دنیا محسوب میشود.
در هر ۱۰۰ گرم روغن سویا، ۱۶ گرم چربی اشباعشده، ۲۳ گرم چربی با یک کربن اشباعنشده و ۵۸ گرم چربی با چند کربن غیراشباع وجود دارد.
توجه داشته باشید با توجه به روشهای مختلف فراوری و تصفیه، ممکن است در درصدهای بالا در نمونههای مختلف تفاوت وجود داشته باشد.
روغن سویا سومندیهای زیادی برای بدن و حفظ تندرستی دارد. در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنیم.
روغن سویا احتمال ابتلا به سکته مغزی و قلبی را به شکلی گسترده کاهش میدهد. اسیدهای چرب موجود در روغن سویا میتواند اسیدهای چرب مهم و ضروری را از رژیم غذایی دریافت و سطح کلسترول را در بدن کنترل کند. اسیدهای چرب امگا ۳ میتوانند سطوح کلسترول خطرناک را کاهش دهند و انواع منفی را از بین ببرند.
به گزارش جامعه ۲۴، یکی از رایجترین بیماریها در سراسر دنیا بیماری آلزایمر است. کسانیکه به این بیماری مبتلا میشوند دچار زوال شناختی میشوند و هیچ چیز و هیچ کس و هیچ جایی را به یاد نمیآورند و این موضوع برای اطرافیانشان اوضاع را بسیار سخت میکند، چون این افراد نمیتوانند تنها زندگی کنند و هر آن ممکن است گم شوند چراکه هیچ چیز را به یاد نمیآورند.
در این بیماری ارتباطات عصبی از بین میروند و میمیرند، در نتیجه تمام مسائل از یادآوری گذشته تا انجام وظایف ساده برای فرد دشوار میشوند، اما باید بدانید این بیماری با میزان ویتامین k در بدن ارتباط مستقیم دارد، ویتامینی که در روغن سویا به وفور وجود دارد.
ویتامین K به عنوان یک آنتی اکسیدان علیه رادیکالهای آزاد عمل میکند و مانع از آسیب رساندن به سلولهای عصبی میشود.
همانگونهکه اشاره کردیم در روغن سویا مقادیر زیادی ویتامین وجود دارد که سبب تحریک بدن برای رشد دوباره استخوانها میشود و البته فرایند بهبود استخوان را سرعت میبخشد. بسیاری گمان میکنند رشد استخوان و تحکیم آنها مربوط به کلسیم است که البته درست است، اما ویتامین K موجود در روغن سویا رشد استخوانها را تحریک و از بروز پوکی استخوان جلوگیری میکند.
به گزارش جامعه ۲۴، یکی دیگر از مواردی که در روغن سویا وجود دارد اسیدهای چرب امگا ۳ است چیزی که از غشاهای سلولی محافظت میکند. این غشاها شامل مناطق بسیار شکننده و خطرناکی از پوست و چشمها هستند که هر دو از نقطههای ورودی مشترک برای باکتریها و دیگر مواد خارجیاند.
این امگا ۳ها همچنین به عنوان آنتی اکسیدان از خنثی سازی رادیکالهای آزاد که سبب بروز آب مروارید میشوند جلوگیری میکنند و در نتیجه به سلامت چشم کمک میکنند.
به گزارش جامعه ۲۴، روغن سویا سرشار از ویتامین E است که مانند یک آنتی اکسیدان قوی عمل میکند در حالی که به طور مشابه پوست را از آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
ویتامین E سبب سلامت پوست و از بین رفتن جای زخم و بهبود جوش و آکنه میشود در نتیجه ظاهر و سلامت پوست را تضمین میکند. این ویتامین همچنین سیستم ایمنی بدن را تقویت و به حذف رادیکالهای آزاد که سبب بروز سرطان پیری زودرس، اختلالات شناختی و بیماریهای قلبی میشوند، کمک میکند.
به یاد داشته باشید خوردن هر چیز در اندازه تعادل توصیه میشود و افراط و تفریط در بهترین چیزها هم میتواند اثرات سوئی برای فرد به همراه داشته باشد. یکی از مشکلاتی که ممکن است با خوردن روغن سویا به وجود آید داشتن آلرژی به آن است پس پیش از مصرف آن دقت کنید.
نکته بعدی درباره این روغن کالری بسیار زیاد آن است و اگر رژیم لاغری دارید در مصرف آن دقت کنید. مطالعهای که روی موشها انجام شد، نشان داد که مصرف روغن سویا در مقایسه با روغن نارگیل موجب تغییرات متابولیکی، افزایش چربی بدن و افزایش قند خون میشود.