رویداد۲۴ مریم بهنام راد- فرهاد اکبری رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرکزی دامداران کشور در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: با توجه به وعدهها مشکل تامین نهادههای دامی هنوز برای دامداران پابرجاست و ادامه این چالش تامین گوشت نیاز مصرف مردم را به طور جدی به خطر خواهد انداخت.
اکبری ادامه داد: متاسفانه همزمان با عدم رفع هر نوع محدودیت و کمبود نهاده دامی، با تصمیم دولت دامداریهای کوچک نیز باید جهت تامین نهاده دامی در سامانه بازارگاه ثبت نام کنند که موج نگرانی جدید دربین دامداران ایجاد کرده است.
وی تصریح داشت: دامداران از این نوع سیاست گذاری گلایه دارند و این تصمیمات را مانع جدی در تولید دام و گوشت قرمز مورد نیاز مصرف جامعه میدانند.
به گفته رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرکزی دامداران کشور؛ دامداری که با ۱۰ راس دام در حال دامداری است چطور هزینه گران حمل نهاده از بتدر تا دامداری را پرداخت کند، آیا این تصمیم برای دامدار مرقون به صرفه است؟ آیا با اجرای دستور العملهای اجباری واین نوع سیاست در فرآیند تولید آن هم در دامداریهای کوچک توسعهای صورت میگیرد؟ قطعا خیر!
اکبری ادامه داد: حمل کمتر از ۱۰ تن نهاده برای دامداری که با ۱۰ راس دام چرخه تولید را حفظ نگه داشته مرقون به صرفه نیست و هزینه زیادی را به بخش تولید متحمل میکند.
وی گفت: امروز برای تولید دام، نهاده نیست اگر هم قرار باشد با میزان کم تحویل دامدار شود با مشکلات این چنینی مواجه خواهد شد.
اکبری ادامه داد: آنقدر قوانین و مقررات برای خرید و تحویل خوراک دام اتخاذ کرده اند که نهاده با تاخیر به دست دامدار میرسد؛ در صورتی که دام برای زنده ماندن نیاز به غذا دارد امروز دام گرسنه است، یک هفته بعد خوراک دام را به دامدار تحویل میدهند.
بیشتربخوانید: کاهش ۱۰۰ درصدی مصرف گوشت در یکسال اخیر!
رئیس هئیت مدیره اتحادیه مرکزی دامداران کشور معتقد است؛ مشکلات ثبت نام در بازارگاه و تاخیر در رسیدن نهاده به دامداری ها، حمل بار، تامین نقدینگی، مشکلات دامداران را به حد زیادی افزایش داده است.
وی در پاسخ به این سوال که چه تعداد دام در کشور وجود دارد، گفت: هنوز آمار دقیقی از تعداد دام در کشور ندارند، اما سختگیریها رانسبت به قبل بیشتر میکنند.
وی تصریح داشت: برنامهای جهت آمارگیری با پلاک کوبی دام آغار کرده بودند و با صرف هزینه زیاد و هدر رفت زمان در همان ابتدای کار موضوع آمار گیری دام را رها کردند.
اکبری در پاسخ به این سوال که ادامه مشکلات چه تاثیری برقیمت و میزان تولید دام گذاشته است، گقت: قیمت دام کمی بالاتر رفته، اما هنوز با هزینه تمام شده تولید فاصله زیادی دارد.
وی تصریح داشت: شرکت امور پشتیبانی هر کیلو دام را ۸۸ هزار تومان از دامدار میخرد، اما دامدار ترجیح میدهد دام خود را به کیلویی ۶۷ هزار تومان به بازار آزاد بفروشد.
رئیس هئیت مدیره اتحادیه مرکزی دامداران کشور علت چنین اقدامی را توضیح داد؛ شرکت امور پشتیبانی پول دامدار را به سختی و پس از مدت زمان زیادی پرداخت میکند؛ در حالی که خریداران در بازار آزاد پول دامدار را نقدی میپردازند.
وی تاکید داشت: همین مشکلات دست به دست داد تا در سال جاری ۱۰ درصد دامداریها تعطیل شود و ادامه روند کمبود نقدینگی و نهاده دامی احتمال تعطیلی درصد زیادی از دامداریها را تا پایان سال افزایش میدهد.
اکبری با اشاره به کمبود سرمایه در گردش دامداران گفت: تولید کننده در سال قبل برای خرید ۵۰ تن جو حدود ۱۰۰ میلیون هزینه میکرد در حالی که در سال جاری با همین میزان هزینه تنها موفق به خرید ۸ تن جو میشود.
وی در پایان تاکید کرد: دولت برای تقویت توان مالی مردم از جیب تولید کننده پرداخت میکند در صورتی که چنین رویهای باعث تعطیلی بخش تولید در دامداریها میشود و در نهایت کشور جهت تامین گوشت مصرفی مردم باچالش جدی روبرو خواهد شد.