صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 04
کد خبر: ۳۱۷۲۶۰
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۲ - ۱۴ شهريور ۱۴۰۱

طرز تهیه آش گندم یزدی بدون گوشت

ایران کشوری پهناور با اقلیم و اقوام گوناگون است بنابراین هر شهر و منطقه غذایی ویژه برای خود دارد که گاه در دیگر شهرها هم به تقلید از آن درست می‌شود. آش گندم یک آش مقوی و بسیار خوشمزه است که در ماه‌های محرم و صفر در یزد درست می‌شود.

رویداد۲۴ یزد یکی از استان‌های بسیار کهن با بافتی خاص و زیباست. این شهر به پخت انواع شیرینی شهرت دارد و قطاب و باقلوای آن هوش از سر آدمی می‌برد. این شهر همچنین آشی خوشمزه دارد که بیش‌تر در ماه‌های محرم و صفر پخته می‌شود و بسیار خوشمزه و مقویست. اصل این آش تند است، اما شما می‌توانید اندازه فلفل آن را بر اساس ذائقه خود کم و زیاد کنید.

به گزارش جامعه ۲۴، این آش در یزد هم به دو شیوه پخته می‌شود با گوشت و بدون گوشت. نوع همراه با گوشت این آش دارای گوشت فراوان و البته بدون سبزیست و در پایان پخت شبیه حلیم کش‌دار و بسیار غلیظ می‌شود. می‌توانید مقداری گوشت قرمز را جداگانه بپزید ریش‌ریش کنید و همراه با حبوبات به آش اضافه کنید تا در نهایت آش کش‌دار و لعابدار شود و با هل و دارچین و زنجبیل سرو می‌شود.

اگر می‌خواهید در این آش از گوشت استفاده کنید و آشی اصیل یزدی داشته باشید سبزی و کشک و نعناع و سیر و پیازداغ را حذف کنید. در واقع در آش بدون گوشت سبزی را جایگزین گوشت می‌کنیم.

مواد لازم برای تهیه آش گندم

نخود، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا چشم بلبلی، عدس و ماش جمعا ۲لیوان (از هر کدام ۳/۱لیوان)

گندم پوست‌کنده یا بلغور گندم ۱ فنجان

جو پوست‌کنده یا بلغور جو نصف فنجان

سبزی آش ۷۰۰گرم تا ۱کیلوگرم



پیاز ۵ عدد

سیر چند حبه

نمک، فلفل، زردچوبه، کشک، نعناع، سیر و پیاز داغ

طرز تهیه آش گندم

به یاد داشته باشید در هر غذایی که حبوبات دارد حتما از شب پیش آن‌ها را خیس کنید.

در این آش هم مقدار زیادی حبوبات از انواع گوناگون وجود دارد پس آن‌ها را از شب پیش خیس کنید. سپس آن‌ها را با گندم و جو در قابلمه ریخته به میزان لازم آب اضافه کنید و اجازه دهید چند ساعتی بپزند.

در این فاصله چند پیاز بزرگ را نگینی خرد کرده با سیر رنده شده و کمی روغن در قابلمه تفت دهید تا سبک و شفاف شوند سپس زردچوبه به آن بیفزایید و همه را با هم تفت دهید.

هنگامی‌ که زردچوبه به همراه پیاز و سیر تفت داده شدند باید آب و سبزی آش را بیفزایید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید سبزی بپزد. دقت کنید شعله گاز باید کم باشد.

به قابلمه‌ای که حبوبات در آن درحال پخته‌شدن هستند سر بزنید و اگر پخته‌اند آن‌ها را به قابلمه آب و سبزی و پیازداغ بیفزایید.

در این مرحله باید در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مواد با هم جا بیفتند و به اصطلاح آب و دان آش از هم جدا نباشد.

در پایان نمک و فلفلش را اندازه کنید. به‌عنوان ادویه این آش از مقداری زیره و آویشن نیز استفاده می‌شود و می‌توانید مقداری پونه هم به آش اضافه کنید.

در این مرحله کمی پیاز و سیر و نعناع داغ آماده کنید و به قابلمه آش بیفزایید.

آش شما آماده است. می‌توانید آن را با سیر و پیاز و نعناع داغ تزئین کنید. کشک هم می‌تواند گزینه خوبی برای این کار باشد.

دقت داشته باشید تزئینات را هنگامی باید انجام دهید که آش داغ نباشد و به اصطلاح رویه‌ای نازک روی آن بسته باشد وگرنه تزئینات به داخل آش فروش می‌روند. شما هم‌چنین می‌توانید کشک سفت را داخل قیف شیرینی‌پزی بریزید و بااستفاده از ماسوره روی آن طرح‌های زیبا به‌وجود آورید.

منبع: جامعه 24
نظرات شما