صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۳۱۷۸۱۷
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۶ - ۲۰ شهريور ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۱۳ نظر
رئیس شورای تامین دام کشور:

سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی صنعت دامداری را ضعیف کرده است

منصور پوریان، رئیس شورای تامین دام کشور می‌گوید: با تعلل معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای صادرات دام، دامداران به دلیل تنگنای مالی و مشکلات بخش تولید، تنها یک راه دارند و آن، فروش گوسفندان به قاچاقچیان حوزه خلیج فارس است.

رویداد۲۴ میناسادات حسینی: بعد از آزادسازی قیمت نهاده‌های دامی، قیمت گوشت قرمز در بازار در حالی افزایش یافته که نگرانی از کمبود گوشت، مانع از آزادسازی صادرات دام زنده شد؛ این در حالی است دامداران برای نگهداری دام‌های خود با مشکلات عدیده‌ای روبرویند و برای اجرایی شدن صادرات دام زنده دست به تجمع زدند.

هرچند به دلیل اعتراضات دامداران، شیوه نامه صادرات دام مدت هاست که ابلاغ شده؛ اما به دلایل نامشخص هنوز در مسیر اجرا قرار نگرفته و یک راس دام ایرانی هم به صورت رسمی سر از کشور‌های خارجی درنیاورده است.

گوسفند ایرانی در مسیر عراق

رئیس شورای تامین دام کشور به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: مسئولان معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی با تعلل‌های بی مورد به قاچاق دام دامن زده اند، زیرا دامداران به دلیل مشکل تامین نقدینگی و نبود تقاضا در داخل ازسوی مردم چاره دیگری جز فروش گوسفندان خود به قاچاقچیان ندارند.

منصور پوریان با بیان اینکه دامداران ریسک قاچاق را می‌پذیرند تا بیشتر از این متحمل ضرر و زیان نشوند، ادامه داد: قاچاق گوسفند به کشور‌های شیخ نشین، عراق و... صورت می‌گیرد؛ ولی مسئولان وزارت جهاد کشاورزی دست روی دست گذاشته اند و با دست خود تیشه به ریشه صنعت دامداری زده اند.


بیشتربخوانید: آمار عجیب و تاسف آور از مصرف گوشت قرمز در ایران


صادرات دام، همچنان متوقف

رئیس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه شنیده‌ها حاکی از این است که تنها ۵۰ هزار راس گوسفند سالانه مجوز صادرات دارند، گفت: این میزان صادرات برای کل کشور فاجعه آمیز است. مشکلات دامداران موجب شده روز به روز جمع کثیری از آن‌ها از صحنه خارج شوند، زیرا توان نگهداری و خرید علوفه برای گوسفندان خود را ندارند. از طرفی دام‌ها روی دستشان مانده و بازار ندارد.

پوریان با تاکید بر صادرات به منظور کم شدن زیان دامداران گفت: به اعتقاد کارشناسان، با صادرات یک راس دام امکان نگهداری ۱۵ راس گوسفند ایجاد می‌شود. یکی از مشکلات اساسی اقدامات معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی است. معاونت امور دام برای صادرات ۵۰ هزار راس دام هدفگذاری کرده به این معنا که هر استانی هزار راس امکان صادرات دارد. این در حالی است که کشور‌های درخواست کننده بعضا میزان زیادی درخواست واردات گوشت قرمز دارند.

خطای معاونت امور دام وزارت جهاد در حال وقوع

رئیس شورای تامین دام کشور گفت: با افزایش قیمت نهاده و آزادسازی قیمت گوشت، یک گله ۳۰۰ راس گوسفند که قبل از آزادسازی قیمت ها، روزانه ۲ میلیون تومان هزینه داشت در حال حاضر ۱۲ میلیون تومان هزینه دارد.

پوریان با بیان اینکه ۲۰ روز از اعلام شیوه نامه صادرات دام گذشته و حتی یک راس گوسفند قرنطینه نشده است، ادامه داد: در این شرایط نگهداری دام برای دامداران امکان پذیر نیست الا اینکه از بازار‌های منطقه استفاده کنیم، زیرا وزارت جهاد کشاورزی بودجه‌ای برای خرید دام از دامداران ندارد. ۸۰ روز است که پول خرید تضمینی گوشت قرمز دامداران پرداخت نشده است.

ادعای قرنطینه دام برای صادرات صحت ندارد

رئیس شورای تامین دام کشور گفت: وزارت جهاد کشاورزی با اقدامات خود صنعت دامداری و حوزه تامین گوشت قرمز کشور را به ورطه نابودی سوق داده است.

پوریان با بیان اینکه حداقل نیاز است یک میلیون راس گوسفند سالانه صادر شود، گفت: ارز حاصل از صادرات دام می‌تواند مشکلات صنعت دام را تا حدی برطرف کند. ۵۰ هزار راس برای کل کشور مسخره است. میدونی چقدر دامدار خوب که تولیدکننده گوشت کشر بود شغل خود را رها کردند، چون قیمت‌ها به طور سرسام آور بالا رفته است. این صنعت دارد به سختی مقاومت می‌کند.

منبع: اقتصاد24
برچسب ها: گوشت قرمز
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
مهدی
۱۸:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۳
خداکنه انشالله این مسوولین بی لیاقت دروغگو روز خوش تو زندگیشان نبینند که زندگی چند میلیون دامدار رو خراب کردن آخه کسی نیست که این بیشعور های احمق رو از این میز ریاست بکشه پایین
سجاد
۲۳:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۲
خداایشالا انتقام مادامدارارو از هر کسی که نمیزاره دام به قیمت واقعی برسه بگیره چرازورتون به هرچی بدبخته میرسه ماهم خدایی داریم بترسید ازاه مظلوم.
محمد
۲۲:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
جای تأسف دارد قیمت ها آزاد شد بجز گوشت خیانت به تولید کننده و البته در آینده به مصرف کننده هیچ کس خوشحال نباشد چون این آتشی که این افراد رانت خوار درست کرده آمد دامن همه را خواهد گرفت
اریا
۱۵:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
و ما که باز با طناب پوسیده مسئولین رفتیم تو چاه،ای کاش همون پارسال خودمونو میکشیدیم کنار اینقدر ضرر نمیکردیم،دیگه امیدی نیست،فقط وعده همش دروغ
دامدار
۱۴:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
حالا کجایش را دیدید بزودی تولید شیر هم کمتر کمتر میشه مقرون بصرفه نیست در حد زنده ماندن غذا می‌دهیم و تولید شیر را کم میکنیم حالا وزیر هی دروغ بگه
ناشناس
۰۱:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
ما ... خوردیم دامداری کنیم با دروغهای شما ما بی چاره شدیم دام دادیم به شما خودتون تولید کنید خودتون صادر کنید
محمد از آذربایجان
۲۳:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۰
ساداتی نژاد لیاقت وزیری را ندارد ،فقط دروغ میگوید ،و هیچ راهکاری هم ندارد ،البته از چنین شخص بی سوادی بیشتر از این هم انتظار نداریم ،دامداری کشور را نابود شده بدانید ،همه ورشکست شدیم ،همه‌ با خاک یکسان شدیم
ناشناس
۲۲:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۰
دامدار گرامی هر چه زودتر کل گلتو بفروش و خودتو خلاص کن حتی اگه مجانی بدی بره باز به صرفت هست که بخوای چند ماه دیگه نگهش داری با این هزینه ها ،،منتظر روز خوب نباش که نمیاد حرفهای مسوولان فقط دروغ هست،،دامداری یعنی بدبختی ،فلاک و بدهکاری و قرض و افسردگی و در آخر نابودی....
ستم دیده
۲۰:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۰
دامداری به گند زده شده رفت
محمد
۱۸:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۰
همه عامل بدبختی های دامداران وزیر جهاد هست،الهی که خیر نبینید که روزگار دامداران را سیاه کردید با سیاست غلطتون
پاسخ ها
ناشناس
۲۱:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
وزير جهاد و سازمان دامپزشكي هر دو مقصرند. معاون اداري سازمان دامپزشكي ٦٠ مليون تومان حقوق ميگيرد، دامدار را در ساختمان سازمان راه نميدهند.
علی
۱۷:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۰
عمدا صادرات را با مشکل روبرو کردن که برای عراقی ها قاچاق بشه لعنت به کسانی که دامداری را نابود کردند
ناشناس
۱۷:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۰
خدا وند مثل دامدار نابود شان کند مسولینی که همچن جنایتی میکنند چون دامدار توان نگهداری دامو نداره دامها از گرسنگی میمیرند انشالله وزیر هم به روز دامدار بیفته
نظرات شما