صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 14
کد خبر: ۳۱۸۱۱۱
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۴ - ۲۳ شهريور ۱۴۰۱

بارش باران و کاهش دما در ۱۲ استان

سازمان هواشناسی نسبت به بارش باران در ۱۲ استان، خیزش گردوخاک در ۲۳ استان و افزایش ارتفاع موج در سواحل جنوب کشور هشدار داد.

رویداد۲۴ به گزارش ایسنا، سازمان هواشناسی با صدور هشداری نارنجی‌رنگ از افزایش ارتفاع امواج در ساحل بین ۱ تا ۱.۵ متر و در فراساحل بین ۲ تا ۲.۵ متر همچنین تشدید سرعت وزش باد از عصر پنج‌شنبه (۲۴ شهریورماه) تا اواخر وقت شنبه (۲۶ شهریورماه) در نواحی شرقی خلیج فارس در استان هرمزگان، مناطق ساحلی و دور از ساحل نواحی مرکزی و شرقی خلیج فارس و نیمه غربی تنگه هرمز در استان‌های بوشهر و هرمزگان خبر داد.

بر اثر حاکمیت این شرایط جوی خطرغرق شدن شناگران، آسیب به قفس‌ها و تور‌های صیادی، اختلال در تردد‌های دریایی و خطر خسارت به شناور‌های کوچک و سبک و تفریحی و مسافربر وجود دارد.

سازمان هواشناسی برای کاهش آسیب احتمالی این مخاطرات، پرهیز از شنا، محدودیت درفعالیت‌های دریایی ازجمله فعالیت‌های تفریحی، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت تردد با شناور‌های سبک و قایق‌های صیادی، اتخاذ تمهیدات پیشگیرانه از خسارات احتمالی را توصیه می‌کند.

در ادامه سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ نسبت به فعالیت سامانه بارشی و رشد ابر‌های همرفتی در جنوب شرق، بارش باران، کاهش محسوس دما، وزش باد شدید موقتی و در دامنه و ارتفاعات با رعد و برق هشدار داد.

این مخاطرات در روز چهارشنبه (۲۳ شهریورماه) در گیلان، شمال اردبیل، غرب مازندران، جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و شرق و شمال هرمزگان، روز پنج‌شنبه (۲۴ شهریورماه) در شمال و شرق آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و ارتفاعات سمنان و تهران، روز جمعه (۲۵ شهریورماه) در گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، ارتفاعات سمنان و شمال شرق تهران، شرق و شمال هرمزگان و جنوب غرب کرمان و روز شنبه (۲۶ شهریورماه) در جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب و غرب کرمان و شرق و شمال هرمزگان انتظار می‌رود.

براثر این مخاطرات احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها و مسیل‌ها، اختلال در تردد، احتمال صاعقه، احتمال آبگرفتگی معابر به‌طور محلی، احتمال ریزش کوه، احتمال آسیب به سازه‌های موقت مورد انتظار است.

سازمان هواشناسی برای کاهش آسیب احتمالی احتیاط در سفر‌های برون شهری، احتیاط در تردد از حاشیه مسیل‌ها و عدم توقف در حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر کوچ‌رو، انجام اقدامات پیشگیرانه جلوگیری از خسارت به محصولات کشاورزی. تنظیم جیره غذایی در استخر‌های پرورش آبزیان، کنترل و تنظیم دما در گلخانه‌ها و سالن‌های پرورشی و تامین سوخت کافی را توصیه می‌کند.

در ادامه این هشدار سازمان هواشناسی از افزایش گرادیان فشار، وزش باد، گردوخاک و نفوذ گردوغبار خبر داد.

این مخاطرات در روز چهارشنبه (۲۳ شهریورماه) در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، نیمه جنوبی اردبیل، کردستان، کرمانشاه، زنجان، همدان، مرکزی، قم، قزوین، البرز، تهران، سمنان، لرستان، ایلام، خوزستان، روز پنج‌شنبه (۲۴ شهریورماه) در اصفهان، تهران، البرز، قزوین، سمنان، مرکزی، همدان، لرستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، بوشهر، شمال سیستان و بلوچستان، شرق خراسان جنوبی، نیمه جنوبی خراسان رضوی، روز جمعه (۲۵ شهریورماه) در شمال سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، جنوب خراسان رضوی، شرق و جنوب سمنان، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، ایلام، خوزستان، غرب کرمانشاه، بوشهر و روز شنبه (۲۶ شهریورماه) در شمال سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، شرق و جنوب خراسان رضوی، یزد، شرق و شمال اصفهان، شرق کرمان، شرق و جنوب سمنان و بوشهر مورد انتظار است.

در این شرایط جوی احتمال وزش باد شدید و احتمال خیزش گردوخاک، احتمال کاهش کیفیت هوا و دید افقی، احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازه‌های موقت و احتمال شکستن درختان کهنسال، احتمال اختلال در ناوگان حمل و نقل و احتمال آسیب به تاسیسات حساس به گردوغبار وجود دارد.

سازمان هواشناسی کشور برای کاهش آسیب‌ها پرهیز از تردد‌های غیر ضروری در فضای باز به‌ویژه برای سالمندان، کودکان و افراد آسیب پذیر با بیماری‌های تنفسی، همراه داشتن ماسک کافی توسط زائرین شرکت کننده در راه‌پیمایی اربعین در گذرگاه‌ها، پایش شاخص آلودگی توسط دستگاه‌های ذیربط و اتخاذ تصمیم مطابق با مقررات، عدم توقف و پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمان‌ها نیمه کاره و استحکام سازه‌های موقت از جمله تابلو‌های تبلیغاتی و پوشش گلخانه‌ها را توصیه می‌کند.

به گزارش ایسنا در هشدار نارنجی‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفر‌ها و انجام کار‌های روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدار‌ها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

منبع: ایسنا
نظرات شما