رویداد۲۴ به گزارش "ورزش سه "، ثانیه به ثانیههای زندگی دارای ارزش است و باید برای تک تک لحظات آن برنامه داشت. ولی داستان برای همیشه این طوری تعریف نشده است. بعضی وقتها برای ایجاد انگیزه، داشتن حس خوب و برتری، رسیدن به آرزوهای دست نیافته توسط یک عزیزدیگر هم میتوان وقت گذاشت و با او همزاد پنداری کرد. داستان کشتی ایران در این چند ساله اینطور تعریف شده است. داستانی که یک طراح و نویسنده دوست داشتنی دارد و بس، حسن یزدانی پادشاه کشتی ایران و جهان و یا به قول سرمربی دوست داشتنی اش پژمان درستکار شیرشاه کشتی جهان، برای مردم ایران حس خوب را تداعی میکند و قرار است فردا به افتخاری تاریخی دست یابد. افتخاری که برای رسیدن به آن تنه به تنه یکی از بهترین کشتی گیرهای این چند ساله جهان دیوید تیلور نامدار آمریکایی زده و برای آن سختیهای زیادی کشیده است. یزدانی و مردم کشتی دوست ایران میدانند با مدالی که او به دست میآورد به رکورد جاودانه هشت مدال در دنیای کشتی میرسد و از آقا تختی و حمید سوریان که قبلاً هفت مداله بودند پیشی خواهد گرفت. چه بهتر که رنگ این مدال طلایی باشد تا قهرمان بی بدیل ما با پنج طلای جهان و المپیک، دونقره جهان و المپیک و یک برنز بر تخت پادشاهی پرافتخارترین کشتی گیر تاریخ ایران جلوس کند.
دومین تقابل حسن یزدانی با جادوگر امریکایی به مسابقات جهانی ۲۰۱۸ بوداپست برمیگردد. جایی که حسن پس از قهرمانی در جهانی پاریس به دنبال کسب دومین طلای متوالی بود، اما در همان دور اول مغلوب تیلور شد؛ شکستی که تلخیاش بعد از تبدیل پیروزی ۲-۶ حسن به شکست ۶-۱۱ دوچندان شد.
بعد از سه شکست پیاپی یزدانی برابر تیلور در رقابتهای جام جهانی، قهرمانی جهان و المپیک ۲۰۲۰، یزدانی در فینال قهرمانی جهان ۲۰۲۱ نروژ تیلور را شکست داد تا مرهمی باشد بر دل میلیونها ایرانی که با یزدانی در این شکستها اشک ریختند. وقتی یزدانی در فینال المپیک در ثانیههای پایانی کشتی را به تیلور واگذار کرد و نتوانست در برابر دوربینهای تلویزیونی (چشم مردم) نگاه کند و با کلمه شرمنده و سرپائین به طرف رختکن رفت، فکرش را هم نمیکرد با استقبال بزرگ مردم در فرودگاه روبرو شود، همانند بازگشت آقا تختی از المپیک ۱۹۶۴ توکیو که فرودگاه را در اختیار گرفته بودند تا از تختی نامدارشان نه برای مقام، بلکه برای مرام او استقبال کنند. همین رفتار مردم باعث شد تا تمرینات سخت و طاقت فرسای یزدانی برای رقابتهای جهانی نروژ نتیجه دهد و او این بار برنده دیدار با تیلور در فینال شود تا مرهمی باشد بر زخم دلهای شکسته بابت از دست رفتن طلای المپیک. باز هم استقبال پرشکوه در راه بود و مردم فرودگاه را به تسخیر خود در آوردند، دو ماه قبل در رقابتهای انتخابی هجوم مردم به تشک برای در آغوش کشیدن قهرمان ملی شان و خویشتنداری او نشان داد یزدانی را باید همانند اسطوره بزرگ کشتی ایران"آقا" صدا کرد.
درحالی که همه چیز برای پایان دادن به طلسم تیلور توسط یزدانی مهیا بود، سی ثانیه تلخ المپیک توکیو برای تمام کشتیدوستان ایرانی به اندازه یزدانی تلخ بود. لحظاتی که حسن پیروزی ۰-۳ را با شکست ۳-۴ عوض کرد و مثل پلنگ زخمی به خودش میپیچید.
حسن آقا حالا قرار است دوباره در فینالی تاریخی و این بار در رقابتهای جهانی بلگراد به مصاف تیلور برود. نبردی که نفسها را درسینه حبس میکند و تمام مردم کشتی دوست جهان را بر روی گیرندههای تلویزیونی میخکوب میکند. دو نامداری که فاصله خود با دیگران را درجهان کشتی در وزن ۸۶ کیلوگرم بیش از دیگران کردند و همه قبل از وزن کشی میدانند، باید برای جایگاه سوم بجنگند. جایگاهی که در حضور این دو زیبنده و رویایی است و سالها میتوان به آن افتخار کرد.
مسابقات جهانی اسلو تا ابد در ذهن کشتیدوستان ایرانی حک شده. حسن یزدانی، محبوبترین ورزشکار قرن بیستویکمِ ایران در حالی که شکستهایش برابر تیلور به یک حسرت ملی تبدیل شده بود، این بار بازی برده را برابر حریف قدرتمندش واگذار نکرد تا این چنین فریاد پیروزیاش در سالن برگزاری مسابقات را طنینانداز شود.
چشم به ساعت دوخته ایم و لحظه شماری میکنیم تا وقت موعد برسد، زمان کشتی یزدانی و تیلور که میتواند به مدت شش دقیقه تمام فعالیتهای مردم ایران را تحت الشعاع قرار دهد. شش دقیقهای که کار در ایران تعطیل میشود و همه چیز به حالت سکون در میآید. چرخ تولید، ناوگان حمل و نقل، ارائه خدمات درهر نقطه کشور برای مردم ایران مهمتر از این نبرد بزرگ و تاریخی در این شش دقیقه نیست. به جرات میتوان گفت هیچ کس در این شش دقیقه به چیز دیگری فکر نخواهد کرد. همه چشم به تلویزیون و گوشی تا لحظه به لحظه این کشتی را زندگی و برای پیروزی فرزند محبوب ایران دعا میکنند.