رویداد۲۴ پس از درگذشت مهسا امینی بعضی رسانهها و افراد این موضوع را با رویکرد قومیتی نقد کرده و بر طبل جدایی میکوبند. وفا عائلی با این نگاه کاملا مخالفت کرد و اینطور پاسخ داد: «ما به هیچوجه نگاه قومیتی نداریم. هر کسی به هر نحوی میخواهد این موضوع را قومیتی کند، صد در صد اشتباه میکند. خانوادهی ما، خانوادهی ایران به هیچوجه چنین نگاهی ندارند و آنرا کاملا غلط میدانند. ایران یکپارچه است. کسی که بندرعباس زندگی میکند، ساکن آذربایجان است، کسی که در لرستان و تهران است...همه را مثل خودمان داغدیده میدانیم. همهی ما انسانیم و کاری که مردم تهران برای ما کردند، کاری که مردم آذربایجان کردند، کاری که مردم هرمزگان و اصفهان و شیراز و هر جای ایران کردند. ما با هم این ندا را سر میدهیم. ما یکپارچهایم.»
او بار دیگر در ادامهی حرفهایش تاکید کرد از قول ما بگویید و زبان ما باشید: «نه شخص من و نه خانوادهی من به هیچوجه معتقد نیستیم که چون کرد هستیم از مردم ایران جداییم. همهی ایران خانوادهی ماست. همهی افراد با شعور این کشور خانوادهی من هستند. ما هرگز طرفدار چنین ادبیاتی نیستیم. ما تابع ادبیات فردوسی و مولوی و سعدی و حافظ و شهریار تمام مشاهیر کرد و فارس و عرب و ترک هستیم. ما با ادبیات مشترکی که داریم و من الان با همان حرف میزنم، با یکدیگر حرف میزنیم. من اگر آذری بودم با همین زبان حرف میزدم. زبان فقط یک حلقهی اتصال است. ما در یک خاک زندگی میکنیم و خاکمان برای ما مقدس است. از بزرگ و کوچک خانواده ما به این اعتراف میکنیم که ما مردم ایران بر هر زبان و هر عقیده، یکی هستیم. ما فکر میکنیم مهسا بیشتر از اینکه مال ما باشد، مال همه مردم ایران است».
او افزود: «ین نکته هم بسیار حائز اهمیت است که در نگاه قومیتی مخاطب مردم نیست و چه بسا در مواضع و جایگاه دولتی هم زسانههای و اشخاصی وجود دارند کسانی که به این موضوع دامن میزنند اما دغدغهی مردم ایران مسائل دیگری است و متحد و یکپارچهاند»
مبالغه، باعث کموزن شدن مساله میشود
شما زبان ما باشید و به همهی کسانی که لازم میبینید این حرف ما را بگویید که اگر حرف نمیزنیم، اگر مصاحبه نمیکنیم، واقعا در وضعیت و شرایط خاصی هستیم.
وفا عائلی، دایی مهسا امینی در مصاحبهای تازه از وضعیت این خانواده و شرایط خاص آنها گفت. او ضمن اشاره به نکتهی فوق ادامه داد: «اکثر افرادی که لطف میکنند، پیام میدهند و تماس میگیرند، دلسوز ما هستند و میخواهند حقیقتی روشن شود ولی ما در موقعیتی قرار داریم که فقط در حال گریهایم و مهمانداری میکنیم، گرچه خودمان مهمان این مردم هستیم. پاسخ ندادن به هیچوجه نشانهی بیتوجهی ما نیست یا به این دلیل نیست که نمیخواهیم همکاری کنیم، همهی رسانهها لطف کردند و با ما تماس گرفتند، همه نشان دادند که این مسئله برایشان مهم است، تنها رسانهای که با ما تماس نگرفت، صدا و سیما بود. جلو پزشکی قانونی به ماشین صدا و سیما گفتم چرا این چند روز پیداتون نبود میگن ما از مقامات دستور میگیریم!»
دایی مهسا از رسانهها خواست اخبار را بدون تغییر منعکس کنند تا اصل موضوع را تحت تأثیر قرار ندهد و گفت: «رسانه نباید مبالغه کند، رسانه باید عین حقیقت را بگوید، چون اگر مبالغهای در کار باشد و چیزی را غیر از حقیقت اشاعه دهد، باعث سبک شدن و کموزن شدن اصل مسئله میشود. این روش باعث کموزن شدن کسانی هم میشود که داعیهدار موضوع هستند. لطفا از زبان من به همه بگویید همان چیزی که اتفاق افتاده و همان چیزی که در کشورمان در جریان است، گفته شود.»
او افزود: «ما با هر رسانه ای که تماس میگرفت بدون اینکه بدانیم کیه و از کجاست حرف زدیم و اطلاعات دادیم. چون صدا و سیمای کشورمان، خودش را از ما پنهان کرده بود طی چهار روز حتی یک فقره مراجعه به بیمارستان نکردند.»
«متاسفم که از بیرون بیشتر به فکرمان بودند تا داخل این در حالی است که من جلو در بیمارستان حاضر بودم تا جوابگوی گزارشگران دلسوز باشم دل مردم ایران میخواست کسی از داخل ندای حقیقت ما را منتشر میکرد همچنانکه بعضی از نیروهای امنیتی از جمله جناب سرهنگ بسیار فداکار جناب سرهنگ کوهی برای همیشه پارهی تن من شد و نشان داد که ما داریم هنوز کسانی را که دلشان به حال مردمشان میسوزد. جا دارد از همین فرصا استفاده کنم و از همه پرسنل بیمارستان کسری و تمام افرادی که با صداقت و راستی و دلسوزی مشغول خدمت به مردم این سرزمین هستند تشکر کنم. ذره ذره ی وجود من خاک پای امثال این افراد است»
ما با زبان ادب حقمان را پیگیری میکنیم
وفا عائلی از همهی کسانی که به گفتهی او زحمت کشیدند و منت گذاشتند و برای مراسم تشریف آوردند، تشکر کرد و گفت: «ما خودمان را یکی از همین مردم میدانیم و مرگ مهسا را داغ ملی میدانیم. مهسا فرزند ما بود و خون مشترک خانوادهها در رگهایش جاری بود ولی این غم و عزای یک خانواده نیست، عزای خانوادههای ایران است، من به هر ایرانی که غم دارد، تسلیت میگویم.»
دایی مهسا امینی تاکید کرد مرگ خواهرزادهاش را از راه قانونی و درست و با روش خودشان پیگیری خواهند کرد: «آنچه ما میخواهیم فقط در چارچوب حقوقی است که خدا به انسان داده است و شخصا بهعنوان فردی از خانوادهی مهسا و نمایندهی آنها میگویم که زبان ما زبان ادب است و اگر مطالبهای داریم از همین مسیر پیش میرویم.هر چه از دهان ما خارج شود در نهایت ادب خواهد بود. ما نمیخواهیم حتی به کسانی که حقمان را ضایع کردند، اساعهی ادب کنیم.»
او در ادامه گفت: «ما باید به تمام دنیا نشان دهیم که اگر مطالبهای داریم، از راه شعور و فهم و عقل این مطالبه را پیگیری میکنیم. ما یورشگر و ظالم نیستیم. مردم ایران بیتربیت نیستند. مردم ایران بیشعور نیستند. همانطور که ادبیات ما زبان ادب و تربیت است، ما با همان زبان حقمان را میگیریم و حقوقمان را پیگیری میکنیم تا به آن برسیم.»