رویداد۲۴ به گزارش تجارتنیوز، روند صعودی قیمت دلار کمی کند شده است. قیمت دلار که در چند روز گذشته، وارد کانال ۳۱ هزار تومان شد، همچنان در حال نوسان در این محدوده است. روز گذشته، ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ قیمت دلار در بازار آزاد با ۳۱ هزار و ۷۳۰ تومان کار خود را آغاز کرد. در ادامه روز نوسانات ادامه داشت و کف و سقف معاملات به ترتیب به ۳۱ هزار و ۶۷۰ و ۳۱ هزار و ۷۳۰ تومان رسید. دلار سلمانیبه هم دیروز به ۳۲ هزار و ۱۵۰ تومان رسید.
روند قیمت دلار در بازار هرات هم در حال افزایش است، اما این روند تند نیست و به آرامی پیش میرود. اما سوالی که وجود دارد این است که دلار در هفته آینده چه روندی را طی میکند؟
علی اصغر سمیعی، رئیس کانون صرافان تهران در گفتگو با تجارتنیوز میگوید: بر اساس معیار تفاضل نرخ تورم در کشور و کشورهای حوزه دلار، پیشبینی میشد دلار در اوایل سال ۱۴۰۱ به قیمت حدود ۳۵ هزار تومان برسد. با توجه به نرخ تورم در کشور، این قیمت باید بالاتر میرفت و وارد کانالهای ۳۹ تا ۴۰ هزار تومان میشد. این قیمتها، نرخ واقعی دلار است. اما دولت نرخ دلار را در بازارها تغییر میدهد.
رئیس کانون صرافان توضیح داد: باید به این نکته توجه کرد که جلوگیری از افزایش طبیعی نرخ دلار، برای کشور اقتصادی نیست. ۸۰ درصد عرضه ارز در کشور به دست بانک مرکزی صورت میگیرد. به همین دلیل، دولت و بانک مرکزی میتوانند قیمتسازی و نرخ غیرواقعی دلار را به بازار تحمیل کنند. در نتیجه، به نظر میرسد دولت و بانک مرکزی در هفته آینده نیز، از افزایش قیمت دلار در بازار جلوگیری کند و بازار با نوسان کمی همراه باشد.
بازار به سفر رئیسی واکنش نشان داد؟
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور به نیویورک رفت. سفری که در حاشیه آن ممکن بود گفتگوهای برجامی انجام شود و بر قیمت ارز تهران اثر بگذارد.
اما بازار ارز به سفر رئیسی هیچ واکنشی نشان نداد و روند پیشین خود را ادامه داد. امروز برخی از مقامات خارجی هم درباره روند پرونده هستهای اظهارنظرهای متفاوتی داشتند. از آن جمله مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به نحوی آب پاکی را روی دست همه ریخت و گفت: من منتظر دریافت موضع همه در مورد متن پیشنهادی هستم، اما اگر صادقانه صحبت کنم هیچ چیز دیگری را نمیبینم که بتواند به توافق نهایی منجر شود.
البته برخی معتقدند که خبر سفر رئیسی، زهر سخنان بورل را گرفته و مانع افزایش بیشتر قیمت دلار شده است. برخی دیگر هم میگویند روند افزایش قیمت دلار، باعث شده که بانک مرکزی وارد بازار شود و مقابل روند افزایشی قیمت دلار قرار بگیرد.
این مساله در حالی است که پیش از این کارشناسان اعلام کرده بودند اگر دولت مانع افزایش قیمت دلار شود، فنر ارزی جمع میشود و ممکن است فنر ارزی یکباره رها شود.
از طرف دیگر کارشناسان معتقدند درآمدهای نفتی و کسری بودجه به شکلی است که قیمت دلار در نیمه دوم سال روند صعودی خواهد داشت و قیمتها افزایش پیدا میکند. مگر اینکه دولت خبر جدیدی درباره برجام به بازار بدهد. اتفاقی که با اتفاقات و اظهارات اخیر مقامات اتحادیه اروپا کمی بعید و دور از انتظار است. پیشبینیها میگوید مذاکرات حداقل تا آبان ماه و قبل از انتخابات کنگره آمریکا به نتیجه نمیرسد.