رویداد۲۴ یتوته نوشت: یکی از پراستفادهترین ضرب المثلها در زبان فارسی ضرب المثل جواب ابلهان خاموشی است میباشد که داستان ویژه خود را داشته و در زمانهای خاصی به کار میرود در ادامه معنی و داستان این ضرب المثل را برای شما عزیزان آورده ایم. همراه بیتوته باشید.
یعنی پاسخ ندادن به اعتراضات و سخنان آدمهای نادان، یکی از کارهای مهم افراد دانا است.
جواب ابلهان خاموشی است، ضرب المثل جواب ابلهان خاموشی است، داستان ضرب المثل جواب ابلهان خاموشی است- از این ضرب المثل برداشت میشود که: ۱- آدم نادان زیاد حرف میزند؛ ۲- آدم دانا بیشتر خاموش است و سکوت میکند.
- در مقابل فدی که جاهلانه سوال میپرسد یا مرتب دیگران را با حرف هایش اذیت میکند، سکوت باید کرد. چون اگر پاسخ جاهل را ندهی، کار به دعوا کشیده میشود. حضرت علی علیه السلام نیز درباره پرهیز از مجادله میفرمایند: هر که آبروی خود را میخواهد باید مجادله را رها کند.
داستان واقعی ضرب المثل جواب ابلهان خاموشی است
میگویند در گذشته ابن سینا، روزی که در سفری بود، در بین راه اسبش را به درختی بست و کاه برایش ریخت و سفرهای انداخت تا چیزی بخورد و خستگی در کند، در همان هنگام یک روستایی خر سوار که از آنجا میگذشت، همانجا ایستاد و خر خود را کنار اسب ابوعلی سینا بست تا در خوردن کاه شریک اسب باشد و خودش هم خواست سر سفره کنار ابن سینا بنشیند که شیخ گفت خر را کنار اسب من نبند، چون همان اول لگد میزند و پایش را میشکند.
مرد روستایی حرف شیخ را نشنیده گرفت و مشغول خوردن نان شد. ناگهان اسب لگدی زد. مرد روستایی اعتراض کرد که اسب تو خر مرا لنگ کرد. شیخ ساکت ماند و چیزی نگفت. مرد روستایی کشان کشان او را نزد قاضی برد. وقتی شیخ آن جا هم حرفی نزد، قاضی از مرد روستایی سوال کرد که آیا این مرد لال است؟
مرد جواب داد: او لال نیست بلکه خودش را لال نشان میدهد که تاوان خر مرا ندهد. قبل از این با من حرف زده.
قاضی پرسید: با تو سخن گفت؟
مرد جواب داد: گفت خر را پهلوی اسب من نبند، چون لگد میزند و پایش را میشکند. قاضی خندید و دانش شیخ را تحسین نمود.
شیخ پاسخی داد که بعد از آن در زبان فارسی مثل شد، جواب ابلهان خاموشی است.