رویداد۲۴ همانگونه که به زنان بارها بیان شده که در سنین بالا اقدام به بچهدار شدن نکنند، برای مردها ها این موضوع صدق میکند. در برخی منابع سن ایدهآل پدر شدن تا قبل از ۴۵ سالگی عنوان شده است. ویژگیهای شخصیتی افراد در سنین مختلف تغییر میکند و در هر دوره مشخصات و نیازهای خاص خودش را دارد. بر اساس همین قاعده معمولا افرادی که در سنین بالای ۳۵ و ۴۰ سال پدر و مادر شدن را تجربه میکنند والدشان نسبت به دیگران بسیار پررنگتر ظاهر میشود. به همین دلیل اغلب حساس ترند و حتی بیش از اندازه حمایت گر میشوند.
به عبارت دیگر یا خیلی حمایت گرند یا خیلی احساسی. حال آن که حمایت افراطی خواه ناخواه مانع رشد بخشی از توانمندیها در کودک میشود. کودک در این شرایط نمیآموزد که چطور به توافق و تفاهم برسد.
نه گفتن و نه پذیرفتن را یاد نمیگیرد و در عین حال ریسک پذیری و نیروی جسارت ورزی در او پایین میآید. از سوی دیگر پدر و مادر در این سن اغلب همه چیز را در سبد کودکشان میگذارند و همین باعث میشود ناخودآگاه ترس از دست کودک را به او منتقل کنند. در نتیجه کودک با اضطراب جدایی رشد میکند. این پدر و مادرها به دلیل والد بودن بیش از حدشان بسیار کنترل گرند در نتیجه بیش از حد معمول، مراقب فرزندشان هستند. همین رفتارهای افراطی به طور ناخودآگاه کودک را از مسیر طبیعی رشد منحرف میکند.
اکثر مردم بر این باور هستند، که مردان برای بچه دار شدن در سنین بالا هیچ محدودیتی ندارند و این خانمها هستند که به دلیل شرایط فیزیکی خود باید تا قبل از رسیدن به سن یائسگی صاحب فرزند شوند، اما تحقیقات نشان میدهد واقعیت غیراز این است.
مادرانی که در سنین بالای صاحب فرزند میشوند، خطر ابتلا فرزند را به بیماریهای ژنتیکی بسیار افزایش میدهند، کهای موضوع میتواند در نهایت منجر به سقط جنین شود، اما تا چند سال پیش پزشکان اطلاعات زیادی در مورد تاثیر سن پدر روی جنین نداشته اند. با اینکه تعداد مردانی که در سنین بالای ۳۰ سال برای نخستین بار پدر شدن را تجربه میکنند در حال افزایش است، اما تحقیقات نشان میدهد این کار خطرهای جسمی و ذهنی را برای فرزندان آنها افزایش میدهد.
طبق تحقیات صورت گرفته، مردان در سنین بالا معمولا صمیمیت و ارتباط کمتری با کودکان خود دارند و در عین حال فرزندانشان هم بیشتر دچار بیش فعالی یا دیگر مشکلات روحی میشوند. آخرین بررسیهای انجام شده توسط دانشمندان فرانسوی در سال ۲۰۰۸ اثبات کرد که مردان هم مانند زنان دارای یک زمان بیولوژیکی هستند. این بدان معناست که با افزایش سن احتمال بچه دار شدن آنها کاهش پیدا میکند. براساس شواهد احتمال بارداری موفق، درصورتی که مرد بالای ۳۵ سال باشد کم میشود و درصورتی که سن او بیش از ۴۰ سال باشد این احتمال به شدت پایین میآید.
بیشتر بخوانید: کدام زنها پسر زا هستند؟
باوتجه به آنکه در مواردی استثنا امکان بچه دار شدن برای مردان وجود دارد، اما پس از سن ۴۱ سالگی، امکان بچه دار شدن در مردان به سرعت کاهش پیدا میکند. بعد از ۴۵ سالگی وضعیت واقعا بدتر میشود و مردانی که تاکنون صاحب فرزند نشده اند، باید حتما در این مورد فکر کنند. در فاصله بین ۴۱ تا ۴۵ سال احتمال پدر شدن از ۶۰ به ۳۵ درصد کاهش پیدا میکند و همین موضوع نشان میدهد افزایش سن چه تاثیری روی کیفیت اسپرمها دارد.
بهترین سن باروری برای آقایان بین ۲۰ تا ۳۰ سالگی است. با این حال آقایان هیچ محدودیت سنی از لحاظ بچه دار شدن ندارند. در سنین بالا تا حدودی قدرت باروری کمتر میشود، اما معمولا تا آخر عمر اسپرم وجود دارد. در مورد اینکه باروری آقایان در سنین بالا میتواند روی سلامت جنین تاثیر بگذارد یا خیر، هنوز هیچ مطالعه اثبات شدهای نداریم.
آقایان در سنین بالای ۴۰ سالگی دچار افت قدرت باروری میشوند، درست مانند همان اتفاقی که بعد از ۳۰ سالگی برای خانمها میافتد. بالا رفتن سن آقایان باعث تنگی عروق بدن و کم شدن اسپرم ها، کند شدن حرکت و غیر طبیعی شدن شکل آنها میشود.
متاسفانه امروزه به دلیل پوشیدن شلوارهای تنگ و قرار گرفتن در محیطهای گرم نوعی بیماری به نام واریکوسل یا واریس بیضه در آقایان بسیار شایع شده است. این واریس میتواند منجر به کاهش تعداد، حرکت و بد شکل شدن اسپرمها و در نهایت نازایی شود.
اما در کل آقایان باید سعی کنند همیشه تغذیه سالم داشته باشند، به خصوص از مواد حاوی آنتی اکسیدان مثل ویتامین ث استفاده کنند، مانند گوجه فرنگی، مرکبات و…. این مواد باعث میشود قدرت باروری افزایش پیدا کند.