صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 11
کد خبر: ۳۲۰۳۷۷
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۶ - ۱۹ مهر ۱۴۰۱

کمیسیون آموزش مجلس: دانشجویان خواسته‌های خود را درست بیان کنند، پشتیبانشان هستیم

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: دانشگاه‌ها و دانشجویان و اساتید ما باید در فضایی علمی و دانشگاهی، با نقد کارشناسی شده و پخته عمل کنند و اگر حرفی دارند، آن حرف و خواسته را باید به درستی بیان کنند. باید حرفشان را بزنند و ما نیز پشتیان آن‌ها هستیم، اما نباید حرکات نادرستی کنند.

رویداد۲۴ فرهاد بشیری عضو کمیسیون آموزش و مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص علل ناآرامی‌ها در برخی مدارس توضیح داد: کمیسیون در همه زمینه‌ها موضوعات را مورد بررسی قرار می‌دهد. امسال سال تحصیلی بعد از دوسال وقفه به دلیل کرونا آغاز و مورد توجه بیشتری از سوی وزرا قرار گرفت و جلسه‌ای نیز با حضور وزیر آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد و در ارتباط با بیش از دو سال وقفه و چگونگی بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها صحبت شد و نمایندگان مجلس نیز نظراتشان را اعمال کردند که سال تحصیلی جدید با برنامه ریزی بهتر و سرعت بیشتر آغاز شود و مراکز آموزشی، کارهای آموزش و پرورش را توامان با هم و با جدیت دنبال کنند. 

بشیری با بیان اینکه کلیت آموزش و پرورش و دانشگاه‌های ما در این دو سال دچار وقفه و کندی شده است، افزود: در آن مقاطعی که واحدهای دانشگاهی و آموزش را تعطیل کردیم، نوعی وادادگی صورت گرفته بود و باید مصمم و جدی‌تر به مسئله علم و دانش آموختگی نگاه می‌کردیم. نمی‌توان نسبت به اهمیت و حساسیت مسئله آموزش و تربیت چشم پوشی کرد و در مورد آن کوتاه آمد. در آن مقطع کشور ما خسارت زیادی دید و کلیت جریان دهی و یادگیری کشور دچار خلل شد و این خلل باید با استفاده از همه ظرفیت‌های کشور جبران شود. به عبارتی شاید اقدامات و مسائلی که برای عدم تشکیل کلاس‌ها در برخی مدارس و دانشگاه‌ها رخ داده، ناشی از رخوتی باشد که در تعدادی افراد وجود دارد. 

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی یادآور شد: سیستم آموزشی کشور باید فعال شود و ما نگرانی شدیدی نسبت به این وقفه داریم و باید آن را جبران کرد و کاروان توسعه دانش اندوزی کشور دچار وقفه شده و همه دلسوزان و علاقه مندان باید تلاش کنند تا ماشین علم و اندیشه با سرعت مناسبی حرکت کند و عقب افتادگی‌ها جبران شود.

بشیری ضمن اشاره به اینکه انجام هرکاری طبیعتا مشکلات و مسائلی به همراه دارد و هیچ کاری بدون مشکل نیست، اظهار کرد: اینطور نیست که بگوییم ما ایرادی نداریم. ممکن است اشکالات و ایراداتی باشد که باید حین کار مشکلات رفع شود. مجلس شورای اسلامی و وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و علوم و تحقیقات و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی باید توجه و تلاش کنند. در بازگشایی دانشگاه الزهرا دیدیم که هم رئیس جمهور محترم هم وزیر علوم حاضر شدند که خودشان از چهره‌های علمی و دانشگاهی و فرهیخته هستند. پس باید با هم افزایی و هم اندیشی، با سرعت واقعی مدارس و دانشگاه‌ها رشد کنند. همچنین اگر ایراد و اشکالی هست با هم اندیشی و هم فکری آن را حل کنیم و باید ظرفیت‌ها را بالا ببریم. 

نماینده مردم پاکدشت افزود: وقتی شرایط امروز را با قبل از انقلاب مقایسه می‌کنیم، می‌بینیم که در بخش آموزش عالی کشور رشد و سرعت خوبی پیدا کرده‌ایم به خصوص ورود خانم‌ها به دانشگاه‌ها که ۶۰ درصد دانشجوهای ما را تشکیل می‌دهند، افتخار بزرگی برای ماست. زمانی محدویت و معذوریت‌ها و مسائل زیادی برای زنان وجود داشت و حالا شاهد تحول بزرگی در جامعه هستیم و از این به بعد نیز هرچه جلو می‌رویم باید نقایص و نیازها اصلاح شود و شرایط باید دقیق و مناسب‌تر شود و به موضوعات مورد نظر پرداخته شود تا از فرصت خوبی که کشور ما دارد و فرصتی طلایی هم است به خوبی بهره ببریم.


بیشتربخوانید: چرا نیرو‌های امنیتی ۱۰ روز پیش وارد دانشگاه شریف نشدند؟/ احتمالا آنجا اتفاقی افتاده که وارد شدند


بشیری با تاکید بر اینکه دشمنان کشور به دنبال این هستند که از فرصت‌ها به هرنحو ممکن به نفع خود استفاده کنند، گفت: دشمنان می‌خواهند آنچه مدنظر خودشان است را دنبال کنند و به کسی هم رحم نکرده‌اند. تاریخ هم نشان داده هرکجا دستشان رسیده، هرکاری که توانسته‌اند کرده‌اند و باید از این موارد عبرت بگیریم. وقتی تخت جمشید ما ویران شد، کار چه کسانی بود؟ کار همین دشمنان خارجی ما بود و فریب خوردگانی در داخل به آن‌ها کمک می‌کردند و جنایات دیگری اتفاق افتاد.

وی تاکید کرد: در یک خانواده ممکن است نظرات متفاوت باشد، اما در سطح کلان به هرحال منافع خانواده مدنظر است و در کشور نیز باید منافع کلی را مهم دانست و منافع ملی بر هرچیزی ارجحیت دارد. 

او افزود: یقینا کرامت مردم، کشور، انقلاب و نظام، دانشگاه و مدرسه بالاست و می‌طلبد که به اهمیت آن توجه کرد. انقلاب ما انقلابی فرهنگی است. پیش از انقلاب مسئولان ، آدم‌های کوچه بازاری بودند و امروز عموما مسئولان کشور ما دانشگاهی و افراد فرهیخته هستند که افتخاری بزرگ است.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هرجایی هم که اشکالی وجود دارد باید اصلاح شود. ممکن است یک فرد دانشگاهی هم اشتباه کند، یک فرهیخته علم آموخته نیز ممکن است اشتباه کند، اما با وجود این کلیت حرکت کشور بسیار خوب است. وقتی ۶۰ درصد خانم‌ها دانشگاه رفته‌اند، نوع تربیت فرزندانشان نسبت به نسل قبل که خانواده‌ها، کم اطلاع و کم سواد بودند، یقینا متفاوت خواهد شد. این مورد را باید جزو توفیقات کشور دانست که در چند دهه اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: قبل از انقلاب دیدیم خانم‌ها چقدر از حقوق اجتماعی و فرهنگی محروم بودند، اما امروز به سطح بالاتری رسیده‌ایم، ولی نباید قانع شویم و همچنان باید برنامه ریزی کنیم و توجه داشته باشیم که از همه ظرفیت‌های کشور استفاده شود، ضمن اینکه نباید فراموش کنیم ما شهید کشوری‌ها، شیرودی‌ها، فلاحی‌ها، صیاد شیرازی‌ها و… را داشته‌ایم و از طرف دیگر همیشه تعدادی خائن در کشور بوده‌اند که به ملت خیانت کرده‌اند. ما باید دوست و دشمن مردم را در این موقعیت بشناسیم و ببینیم که چه کسانی به این مردم دل می‌دهند. رئیس علی دلواری، سردار جنگل و… را هم همین خائنین از داخل کشور زدند. پس باید خادمان مردم را بشناسیم و قدردان آن‌ها باشیم. امروز امپراتوری رسانه‌ای وحشیانه‌ حمله می‌کند و اگر دستشان برسد به وضعیت کشور آسیب می‌زنند. باید مسائل را آسیب‌شناسی و احصا کنیم.

نماینده مردم پاکدشت با بیان اینکه هرکس هرجایی قرار گرفته با رای و نظر و اعتماد همین مردم روی کار آمده است، عنوان کرد: نمایندگان مجلس، خبرگان، شورای شهر و روستاها و… همه با رای مردم روی کار آمده‌اند و کسی به زور نیامده است و انتخاب خودمان است و همه باید در انتخابات دقت کنیم و به خوبی گزینش کنیم که فرد هم کارایی بالا باشد هم ارزش‌های ملی و دینی را حفظ کند و چرخ کشور نیز به خوبی و با صلابت بچرخد. 

این عضو کمیسیون آموزش خاطرنشان کرد: کشور اجزایی دارد که همه باید در کنار هم حرکت کنند؛ دانشگاه و دانشجو، هیات علمی و… همه باید مدنظر باشند و مورد احترام قرار بگیرند. مرکز نخبگان کشور باید به این افراد توجه کند. دانشگاه‌ها و دانشجویان و اساتید ما باید در فضایی علمی و دانشگاهی، با نقد کارشناسی شده و پخته عمل کنند. در کنار همه موارد علمی که در دانشگاه یاد داده می‌شود باید تربیت این افراد نیز در جامعه متفاوت باشد و اگر حرفی دارند، آن حرف و خواسته را باید به درستی بیان کنند. باید حرفشان را بزنند و ما نیز پشتیان آن‌ها هستیم، اما نباید حرکات نادرستی کنند.رفتارها برای افرادی که مدعی دانشگاه هستند، باید متناسب با شان آن‌ها باشد و بدانند که مردم، دانشگاهیان را به عنوان الگو می‌پذیرند.

منبع: ایلنا
نظرات شما