صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 04
کد خبر: ۳۲۱۷۷۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۰ - ۰۵ آبان ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۹ نظر
قاسم ساعدی در گفت‌وگو با رویداد۲۴:

اعتراضات مردم دعوای خانوادگی است/ نیرو‌های امنیتی عقب‌نشینی کنند، تخریب‌ها بیشتر می‌شود

قاسم ساعدی نماینده مجلس با اشاره به اعتراضات ۱۴۰۱ مردم می‌گوید: مشکلات اقتصادی در اعتراضات اخیر، بی‌تاثیر نبوده، ولی به باور من، ۹۰ درصد تحریکاتی که صورت گرفت، منجر به گول‌زدن جوانان ما شد و آن‌ها به خیابان آمدند. از طرفی، جوانان ما در بعضی جا‌ها بدون تامل ورود کردند.

رویداد۲۴ محمد آیتی: ۴۰ روز از فوت مهسا امینی و ناآرامی‌هایی که به تبع آن در بسیاری از نقاط کشور اتفاق افتاد، می‌گذرد و به نظر، تغییر رویه خاصی در این مدت، صورت نگرفته است. از این‌رو، با قاسم ساعدی نماینده دشت‌آزادگان و هویزه در این باره گفت‌وگو کرده‌ایم.

* ارزیابی شما از ادامه‌دارشدن اعتراضات پس از ۴۰ روز چیست؟

به نظر من، ملت شریف ایران باید ضریب هوشیاری خود را ارتقاء دهند تا گول سناریو‌های افراد خارج از کشور که به مردم وارد و القاء می‌شوند را نخورند. هر چه تخریب‌ها بیشتر شود، یعنی اموال، شکسته شود یا آتش زده شود، ضرر به مردم است و این خدماتی است که باید در اختیار همه افراد جامعه باشد. حال، از طریق یک گفتمان خوب و قابل قبول است که می‌توانیم مشکلات مردم را بشنویم و با آن‌ها در تعامل باشیم. دولت عزم و اراده خوبی برای حل مشکلات مردم دارد. دولت آقای رئیسی، حرکتش در جهت محرومیت‌زدایی و بهبود معیشت مردم است.


میرسلیم: افرادی را در خیابان دیدم که لخت مادرزاد بودند/ اعترافات دستگیرشدگان را باید عمومی کرد تا همه با حقایق آشنا شوند


*گفتمان خوب و قابل قبولی که از آن یاد کردید، وظیفه کیست و چگونه به واقعیت تبدیل خواهد شد؟

ایجاد این گفتمان، باید از سمت دولت شکل بگیرد. از قرار معلوم، یک‌سری اماکن و مراکزی برای بیان انتقاد و اعتراض‌ها در جهت ایجاد این گفتمان، آماده شده است. به طور مثال، برنامه‌ای که چند هفته پیش در دانشگاه تهران برگزار شد، برای اولین بار و در همین راستا بود.

همه شهروندان ما در هر لباسی که باشند، بیایند و نقد خود را اعلام کنند. از این‌رو، بناست فرصت بیان نقد برای همه مردم کشور، مهیا شود. این اتفاق در قالب همان اماکنی که گفتم ایجاد خواهد شد. یعنی در این ساختار، مردم هم می‌آیند که اعتراض کنند و هم مسیر گفت‌وگو را دنبال خواهند کرد و مسئولان هم موظفند در این جلسات شرکت و پاسخگو باشند. دولت سیزدهم در حال برنامه‌ریزی برای این بستر است. ما، هم به جوانان خود حریص هستیم و هم به ارزش‌های دینی، فرهنگی و انقلابی خودمان. آن نوجوان و جوانی هم که در خیابان‌ها اعتراض می‌کند، سرمایه ملت و نظام است.

*به نظر شما بستر گفت‌وگو نباید خیلی زودتر از این‌ها ایجاد می‌شد که کار به این نقطه نمی‌رسید؟

به هر حال مسئولان متوجه شدند که خلاء‌هایی در این رابطه وجود دارد و باید نقد مردم را هم شنید. اگر این بسترسازی‌ها، قبلاً صورت می‌گرفت، خیلی بهتر بود، ولی حالا هم برای این کار دیر نشده است؛ بالاخره باید از یک نقطه‌ای شروع کنیم.

*همچنان شاهد بسترسازی‌های لازم برای گفت‌وگو نیستیم، به نظرتان تعلل در ایجاد این ساختار، وضع را بدتر خواهد کرد؟

جامعه ما، جامعه باز است. یکی از خصوصیات جامعه باز، شنیدن حرف مردم است. مسئولان و مجریان حکومت، از مردم هستند و دوست دارند همسو با مردم حرکت کنند تا مردم هم همسو با سیاست‌های داخلی و خارجی کشور گام بردارند. ما آرمان‌های انقلابی داریم که همه باید روی این محورها، اتفاق‌نظر کنیم و اقتدار خودمان را نشان دهیم. اکنون دعوای خانوادگی است و اگر اختلاف‌نظری هم وجود داشته باشد، باید هر دو طرف، حرف هم را بشنوند و هر کجا که قابل حل باشد، از سمت طرفین، اقدام صورت بگیرد.

وقتی می‌گوییم همه عضو خانواده بزرگ ایرانیم، باید نقد هم را بشنویم. مسئولان باید شنوای خوبی باشند و هر کجا نیاز به اصلاح امور است، اصلاح کنند و هر کجا ابهام دیده می‌شود، روی به ابهام‌زدایی بیاورند.

*برخی معتقدند بحران‌های اقتصادی ایران در اعتراضات و ناآرامی‌های یک ماه و نیم گذشته که همچنان هم ادامه دارد، نقش پررنگی داشته است. شما با این موضوع موافقید؟

هیچ شعاری را در هیچ شهری در خصوص مشکلات اقتصادی کشور و معیشتی مردم ندیدم و نشنیدم. حال اگر برخی از معترضین، ناراحتی‌شان از مشکلات اقتصادی و معیشتی است، باید بگویم متاسفانه اعتراض‌شان مصادره و منحرف شد. از این جهت می‌گویم باید ضریب هوشیاری جوانان‌مان را بالا ببریم و خانواده‌ها هوشیار باشند تا گول سناریو‌های خارجی را نخورند. اگر افرادی در این بین، اعتراض به اقتصاد دارند، شعار اقتصادی دهند. البته مشکلات اقتصادی در اعتراضات اخیر، بی‌تاثیر نبوده، ولی به باور من، ۹۰ درصد تحریکاتی که صورت گرفت، منجر به گول‌زدن جوانان ما شد و آن‌ها به خیابان آمدند. از طرفی، جوانان ما در بعضی جا‌ها بدون تامل ورود کردند.

*به نظر شما، کم‌کردن نیرو‌های امنیتی از سطح شهر‌ها می‌تواند به آرامش فضا کمک کند؟

نیرو‌ها و دستگاه‌های امنیتی، حافظ و نگهبان اموال عمومی کشور هستند و هر چه آن‌ها عقب‌نشینی کنند، تخریب‌ها بیشتر می‌شود و ضرر و زیان‌ها، دودش به چشم خود مردم می‌رود، چون در حرکت‌های صورت گرفته شده، شعار‌های داده شد که نشان از مشکل داخلی نداشت و شعارها، ضدارزش‌های اعتقادی ما بود و از مسائل سیاسی گذشته و ضددین شده است. از این‌رو، کم‌شدن نیرو‌های امنیتی را در خیابان‌ها جایز نمی‌دانم.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
۱۲:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۸
آمریکایی ها جنایتکار از سال 1357 تاکنون به همراه کشورهای اروپایی اروپایی جنایتکار و برخی کشورهای عربی جنایتکار و در سایر سکوت بی شرمانه سازمان های بین المللی خیانتکار از گروهک تروریستی ضد انقلاب و گروهک تروریستی منافقین و سایر گروه های تروریستی همه جانیه کمک و حمایت می کنند و همچنان نیز ادامه می دهند.

آمریکایی ها جنایتکار سال 1945 تاکنون به اسم دفاع از حقوق بشر در سراسر منطقه خاورمیانه وجهان جنایت می کنند، آدم می کشند و هم دست اقدامات تروریستی می زنند.
آمریکایی ها جنایتکار سال 2001 تاکنون به اسم مبارزه با تروریسم، القاعده و طالبان در سراسر منطقه خاورمیانه وجهان جنایت می کنند، آدم می کشند و هم دست اقدامات تروریستی می زنند.
آمریکایی ها جنایتکار سال 2011 تاکنون به اسم مبارزه با تروریسم، القاعده و داعش در سراسر منطقه خاورمیانه وجهان جنایت می کنند، آدم می کشند و هم دست اقدامات تروریستی می زنند.
از سال 1357 تاکنون در هر جای ایران جنایتی رخ می دهد دست آمریکا جنایتکار در کار است.
از سال 1357 تاکنون در هر جای ایران جنایتی رخ می دهد دست اروپا جنایتکار در کار است.
از سال 1357 تاکنون در هر جای ایران جنایتی رخ می دهد دست عربستان سعودی جنایتکار در کار است.
از سال 1357 تاکنون در هر جای ایران جنایتی رخ می دهد دست اسرائیل جنایتکار در کار است.
از سال 1357 تاکنون در هر جای ایران جنایتی رخ می دهد دست گروهک تروریستی منافقین جنایتکار در کار است.
از سال 1389 تاکنون در هر جای ایران جنایتی رخ می دهد دست گروهی تروریستی داعش جنایتکار در کار است.
عربستان سعودی حامی اصلی مالی همه گروه های تروریستی در منطقه خاورمیانه و جهان بوده است.
عربستان سعودی از سال 1357 تاکنون از گروهک تروریستی ضد انقلاب و گروهک تروریستی منافقین در عراق و کشورهای اروپایی حمایت مالی می کند و همچنان نیز ادامه می دهد.
و این در حالی است که از سال 2011 تاکنون برای همه مردم منطقه خاورمیانه و مردم دنیا ثابت شده است که رژیم سعودی همراه با چند کشور دیگر و به سرکردگی آمریکا و در سال سکوت بی شرمانه سازمان های بین المللی از تروریست ها در سوریه، لبنان، عراق، منطقه خاورمیانه و جهان حمایت می کند و همچنان نیز ادامه می دهد.

پیام ما هم به آمریکا جنایتکار روشن است به کشتار مردم مظلوم، بی دفاع، بی گناه پایان دهید و ارسال تسلیحات به عربستان سعودی، امارات، اوکراین، اسرائیل و مزدورانشان را متوقف کنید.
پیام ما هم به اروپا جنایتکار روشن است به کشتار مردم مظلوم، بی دفاع، بی گناه پایان دهید و ارسال تسلیحات به عربستان سعودی، امارات، اوکراین، اسرائیل و مزدورانشان را متوقف کنید.
آمریکایی ها جنایتکار از سال 1357 تاکنون به همراه کشورهای اروپایی اروپایی جنایتکار و برخی کشورهای عربی جنایتکار و در سایر سکوت بی شرمانه سازمان های بین المللی خیانتکار از گروهک تروریستی ضد انقلاب و گروهک تروریستی منافقین و سایر گروه های تروریستی همه جانیه کمک و حمایت می کنند و همچنان نیز ادامه می دهند.

ما دیگر به مذاکره، توافق هسته ای، برجام و مذاکرات وین نیاز نداریم و فقط در برابر مقابله دخالت، مداخله گری، اهانت، خیانت، تجاوزات، جنایات وحشیانه، وحشی گری وغیرانسانی آمریکا و متحدانش بمب اتمی نیاز داریم
به آمریکا جنایتکار اعتماد نداریم/آنان آشکارا از سال 2011 تاکنون از تروریسم، القاعده، داعش، تکفیری ها و سایر گروه های تروریستی در سوریه، عراق، منطقه خاورمیانه و جهان حمایت می‌کنند و همچنان نیز ادامه می دهند.
به اروپا جنایتکار اعتماد نداریم/آنان آشکارا از سال 2011 تاکنون از تروریسم، القاعده، داعش، تکفیری ها و سایر گروه های تروریستی در سوریه، عراق، منطقه خاورمیانه و جهان حمایت می‌کنند و همچنان نیز ادامه می دهند.
هدی
۱۳:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۷
دعوای خانوادگی ولی یک طرف فول تجهیزات سرکوب و حمایت و پشتیبانی تمام قد حاکمیت طرف مقابل دیت خالی
بلوچ مظلوم،همدرد توام
۱۷:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۶
دعوای خانوادگی
ناشناس
۱۸:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۵
بابا حیا هم خوب چیزیه ، جمع کنید بساطت خودتان را ، مردم را خسته و عصبانی کرده اید. اما ادامه خواهد داشت......
ناشناس
۱۳:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۵
عجب! شما در دعوای خانوادگی تان طرف مقابل تان را می کشید!؟
مازیار
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۵
تقریبا این آقا به همه سوالات مزخرف جواب داد . راه حل فقط به رسمیت شناختن تظاهرات بر اساس اصل ۲۷ قانون اساسی است نه اینکه پلیس ها با همین فرمان ادامه دهند . چند بار تظاهرات آرام بدون درگیری . بعد تازه ملت آرام می شود و آماده مذاکره .
ناشناس
۱۳:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۵
خجالت بکش، جوانان ایرانی را چه فرض کردی؟ راحت گول می خورند؟ مشتی بیسواد فرصت طلب مجلس را اشغال کرده تند، اینها نمایندگان واقعی مردم نیستند. تر از عاقبت شما را وادار به هذیان گویی کرده. حیا کن.
ایران وطنم
۱۳:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۵
جناب ساعدی در دعوای خانوادگی ! همه اعضای یک خانواده از حقوقی برابر برخوردارند! چنانچه در یک خانواده حقوق آنها رعایت نشده و فرزندان بجای نصیحت و رفتاری پدرانه و یا دوستانه! با کتک و فحاشی مواجه شوند! چکار باید بکنند؟ فرزندی ۴۳ ساله! بجای محبت و عشق ورزی! با تمسخر و برخورد فیزیکی همراه شود! چکار باید بکند؟
آقای ساعدی! مگر مردم چقدر عمر میکنند که زندگی آنها تباه شده و مورد آزمایش دولت مردان بی کفایت قرار بگیرند؟ آیا در این ۴۳ سال! هم اکنون متوجه اشتباهات خود شده اند؟
آیا این را نمیدانستید که زور و اجبار سرآغاز لجاجت و عناد خواهد بود؟ مقصر خود شما هستید! زیرا بجای استفاده از متخصصان و کارشناسان! مدیرانی یقه سفید و بیسواد بکار گماردید! که خود عامل بوجود آمدن این روزها شده است! هر مخالفی را یا انگ منافق میزنید! یا او را مانند استاندار بیسواد سابق خوزستان! به معترض خود! در خیابان میگوید برو بیرون ضد انقلاب ( جالب اینکه در اتاق نبود) سپس ایشان به ریاست استاندارد کشور گمارده میشود! این است که مردم دیگر به شما اعتماد نمیکنند!
در تعجبم از نماینده مردم که میگویند شعار اقتصادی نشنیده! یعنی اینکه مردم در رفاه بسر میبرند! شما کجا زندگی میکنید؟ این نشانگر فاصله بسیار زیاد حاکمیت از مردم است!
مردم را ببیتید و به خواسته های مردم ارج نهید! حکومت امانتی بیش نیست نزد شما!
ناشناس
۱۱:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۵
میزان هوش امری است ماد زادی - کسی نمی تواند ضریب هوشی خود را افزایش دهد. میزان آگاهی را می توان با مطالعه افزایش داد ولی میزان هوش را .
نظرات شما