رویداد۲۴ به گزارش تجارتنیوز در نخستین روز هفته جاری قیمت دلار هیجان بالایی را تجربه کرد، ولی در بازار موازی، قیمت سکه تب و تاب کمتری داشت و حتی بخشی از حباب قیمتی خود را از دست داد.
به اعتقاد فعالان بازار، حباب سکه تحت تاثیر سیگنالهای بانک مرکزی در خصوص عرضه اوراق سکه بهار آزادی با سررسید ۶ ماه و ضرب سکه توسط بخش خصوصی برای عرضه در بازار کاهش داشت. به نظر میرسد سیگنالهایی که اشاره شد در ابتدای هفته تا حدی جلوی سرعت بیمحابای قیمت سکه را گرفت. با وجود این اتفاق که پیام مهمی برای سرمایهگذاران دارد، شماری از فعالان نیز احتمال میدهند که در صورت ادامه افزایش قیمت دلار، سکه نیز بار دیگر در مسیر هیجانی قرار بگیرد و به بالای سطح حساس ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برود.
سیگنال بازارساز حباب سکه را ترکاند؟
سکه هرگز در طول تاریخ معاملاتی خود نوسان بالای ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را تجربه نکرده بود و این رکوردشکنی میتواند خریداران جدیدی را وارد بازار کند. با این حال، برخی فعالان اعتقاد دارند که مداخله احتمالی بازارساز در بازار سکه موجب میشود طی روزهای آتی، بازیگران این بازار با احتیاط بیشتری رفتار کنند.
در حالی که قیمت دلار در نیمه آبان ۱۴۰۱ برخلاف روزهای گذشته روند نزولی محدودی را پشتسر گذاشته، قیمت سکه نیز با روند کاهشی در حدود ۴۰ هزار تومانی همراه بوده است.
اما قیمت هر مثقال و هر گرم طلا برخلاف قیمت سکه روند صعودی داشت. انس جهانی طلا نیز امروز بدون تغییر نسبت به روز گذشته باقی ماند. در حال حاضر قیمت هر انس طلا ۱,۶۸۱.۳۸ دلار است.
امروز یکشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۱ هر سکه امامی با کاهش ۴۰ تا ۵۰ هزار تومانی قیمت در حدود ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در بازار معامله شد. اما قیمت سکه طرح قدیم در لحظه نگارش این گزارش با نوسان بسیار اندک بدون تغییر محدوده به قیمت ۱۵ میلیون و ۴۴۶ هزار تومان رسید.
نیم سکه و ربع سکه نیز هر کدام ۵۰ هزار تومان کاهش قیمت داشتند و به ترتیب با قیمتهای ۸ میلیون و ۸۰۰ و ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در بازار معامله شدند. سکه گرمی هم بدون تغییر قیمت نسبت به روز شنبه در محدوده ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی باقی ماند.
بیشتر بخوانید: سخنگوی بازار متشکل ارزی: چرا مردم دلار بالای قیمت میخرند؟
حباب سکه دوباره بزرگ شد
برخلاف روز گذشته که حباب سکه روند نزولی بسیار خوبی داشت، اما امروز حباب سکه بر مدار صعودی قرار گرفت و بیشترین رشد حباب سکه مربوط به سکه طرح قدیم با نزدیک به ۱۰۰ هزار تومان افزایش بود. حباب سکه طرح قدیم به یک میلیون و ۲۳۰ هزار تومان رسید. حباب سکه امامی با رشد نزدیک به ۶۰ هزار تومانی به قیمت بیش از ۲ میلیون تومان رسید.
حباب ربع سکه و نیمسکه هم بر خلاف سکه گرمی اندکی کاهشی بود. حباب سکه گرمی به بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید.
هر مثقال طلا با نزدیک به ۳۰ هزار تومان افزایش قیمت به ۶ میلیون و ۳۴۰ هزار تومان رسید و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با رشد اندک هزار تومانی بر مدار روز گذشته باقی ماند و با قیمت حدودی یک میلیون و ۴۶۳ هزار تومان معامله شد.
اوراق سکه خبری خوب برای بازار
نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر استان تهران درباره دلایل افزایش قیمت طلا و سکه به تجارتنیوز گفت: افزایش ۵۹ دلاری قیمت انس جهانی طلا و نوسانات قیمت دلار در روزهای گذشته، افزایش قیمت طلا و سکه را به همراه داشته است بنابراین در شرایط فعلی خبر انتشار أوراق سکه بهار آزادی میتواند خبرخوبی برای آرامش و ثبات بازار طلا و سکه باشد.
او افزود: اگر این اوراق از طریق بورس و با قیمت رقابتی و پایینتر از بازار سکه ارائه شود میتواند ثبات و کاهش قیمت در بازار طلا و سکه را به همراه داشته باشد.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر استان تهران گفت: در صورتی که قیمت عرضه أوراق در بورس، از قیمت بازار پایینتر باشد میتواند به کاهش قیمت سکه در بازار کمک کند. با توجه به افزایش قیمت سکه در هفته گذشته، اما التهاب و افزایش تقاضا برای خرید از سوی مردم در بازار وجود نداشت و بازار آرامی داریم.
بذرافشان درباره استقبال مردم از طرح فروش اوراق سکه با سررسید ۶ ماهه گفت: همه چیز به قیمتگذاری و سیاست دولت در این باره مربوط میشود. اگر قیمت اوراق سکه پایینتر از بازار باشد این استقبال خوب خواهد بود.
با وجود نظرسنجی سایت کیتکو درباره روند افزایش قیمت کوتاهمدت طلا در روزهای پیش رو دقیقا ۵۰ درصد تحلیلگران بازار در بخش این نظرسنجی طلا را صعودی پیشبینی کردند. درحالیکه تنها ۱۰ درصد در سمت نزولی قرار دارند. همچنین ۴۶ درصد معاملهگران خرد، به صعودی بودن قیمت طلا رای دادند و ۳۳ درصد نیز روند قیمتی کوتاهمدت را نزولی ارزیابی کردند.
در حالی که پیشبینی تحلیلگران برای انس جهانی طلا حکایت از روند صعودی دارد و قیمت دلار نیز با فشار بازارساز، اندکی نزولی شده باید دید قیمت سکه و طلا در روزهای آینده بر چه مداری حرکت خواهد کرد؟