صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 13
کد خبر: ۳۲۲۸۳۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۳ - ۱۷ آبان ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۶ نظر

واکنش خاندوزی به افزایش بی سابقه قیمت دلار؛ تقصیر اعتراضات اخیر است!

خاندوزی گفت: اقتصاد ایران کاملا پایدار بوده و در مسیر مهار تورم حرکت می‌کند و ما باید تلاش مان را صرف پاک کردن هراسی کنیم که بیهوده در ذهن فعالان اقتصادی پیدا شده است؛ ضمن اینکه بانک مرکزی هم وعده داده ظرف حداکثر چند روز آینده، شرایط ارز را به قبل برگرداند.


رویداد۲۴ وزیر اقتصاد با بیان اینکه مالیات ستانی از شیوه‌های سنتی، ناکارآمد و پرفساد عبور کرده گفت: اقتصاد کشور تا پایان دولت سیزدهم، وارد فصلی جدید از مالیات ستانی و رهایی از بودجه نفتی می‌شود.

به گزارش تسنیم، سید احسان خاندوزی طی سخنانی در نشست مشترک اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با مسئولان سازمان امور مالیاتی، قول داد، اقتصاد کشور تا پایان فعالیت دولت سیزدهم، وارد فصلی جدید از دوران مالیات ستانی و رهایی از بودجه مبتنی بر نفت خواهد شد.

وی در این نشست که در محل سازمان امور مالیاتی برگزار شد، برگزاری این گونه جلسات بین مجلس شورای اسلامی با سازمان امور مالیاتی به عنوان سازمانی که بسیار با مسئله بودجه ریزی مرتبط است را دارای تأثیرات بسیار مثبت و مهمی برای نظام بودجه ریزی کشور خواند.

وزیر اقتصاد با طرح درخواست از نمایندگان عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس برای کمک به پیشبرد و تداوم تحولی که از سال گذشته در بودجه نویسی شروع شده است، گفت: ما تلاش کرده ایم، مبتنی بر اعداد و ارقام و مستندات، نشان دهیم، سازمان امور مالیاتی به معنای واقعی کلمه، در مسیر تحول نظام مالیاتی و رهایی از اقتصاد نفتی، به عنوان خواسته سال‌های طولانی همه شما، در حال حرکت است.

وی با بیان اینکه این مسیر در گذشته خیلی کند طی می‌شد، عنوان کرد: خوشبختانه وقتی ما عملکرد سال اول فعالیت دولت سیزدهم را با سال پیش از آن و حتی سه یا چهار سال قبل‌تر مقایسه می‌کنیم، نشان دهنده این است که با سرعت خیلی زیادی در حوزه تامین درآمد‌های بودجه از مالیات در حال حرکت هستیم.


بیشتر بخوانید: سلام ابراهیم رئیسی به دلار ۳۶ هزار تومانی / رئیسی چگونه اقتصاددانان را به خط کرد؟


خاندوزی با بیان اینکه جماعتی هستند که خوش ندارند، دولت به درآمد‌های مالیاتی اتکاء داشته باشد، افزود: همچنین، متأسفانه یک فرهنگ دیرپا و مزمن هم در کشور وجود دارد که برخی فعالان اقتصادی، همواره سعی داشته اند، از پرداخت مالیات فرار کنند.

وی یادآور شد، البته این سخن به این معنا نیست که فقط درآمد بیشتری وصول کنیم؛ بلکه اساسا شیوه‌های شناسایی و اخذ مالیات را از روش‌های سنتی مبتنی بر مواجهه‌های پر فساد و ناکارآمد و کاملا ممیز محور گذشته را به نوع دیگری از مالیات ستانی تبدیل خواهیم کرد.

وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سؤال نمایندگان عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس درباره تلاطم‌های اخیر نرخ ارز اظهار داشت: از روز چهارشنبه هفته گذشته تا کنون، جلسات متعددی در دولت و بانک مرکزی با حضور مسئولان این بانک و وزرای مرتبط با حوزه واردات و صادرات برگزار شده و به شدت پیگیر این موضوع هستیم که هر چه سریع‌تر به نرخ‌هایی برگردیم که به لحاظ تعادل اقتصادی، نرخ‌های سالم و واقعی تری هستند.

وی تصریح کرد: برخی التهابات کشور و نیز فضای رسانه‌ای که با ایجاد جو روانی، صاحبان سرمایه را ترغیب به تبدیل پول‌های خود به دلار می‌کنند در افزایش قیمت ارز تأثیر گذار هستند.

خاندوزی یادآور شد: درست است که کلا ممکن است چند هزار نفر بیشتر تحت تأثیر این فضا قرار نگیرند، اما بخاطر کم عمقی بازار ها، ورود و خروج روزانه چند صد میلیارد تومان نیز می‌تواند آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

وزیر اقتصاد تأکید کرد: به نظر من مسئله مهم این است که بتوانیم بر این نا آرامی‌ها و نا اطمینانی‌های ذهنی نسبت به آینده اقتصاد غلبه کنیم.

خاندوزی با اعلام اینکه اتفاقات اخیر منجر به نوعی نا اطمینانی و موج تبدیل دارایی‌ها به ارز و خروج از کشور شد، تأکید کرد: این در حالی است که اقتصاد ایران کاملا پایدار بوده و در مسیر مهار تورم حرکت می‌کند و ما باید تلاش مان را صرف پاک کردن هراسی کنیم که بیهوده در ذهن فعالان اقتصادی پیدا شده است؛ ضمن اینکه بانک مرکزی هم وعده داده ظرف حداکثر چند روز آینده، شرایط ارز را به قبل برگرداند.

منبع: تسنیم
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
بازنشسته تأمین اجتماعی
۱۴:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۸
۱۴۰۱/۰۸/۱۸ ۰۰:۴۹
جناب آقای حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه
شکایت علیه بانک ها به دستگاه قضایی مراجعه می کنیم می گوید به ما ارتباطی و ربطی ندارد به دیوان عدالت اداری مربوط می شود و از طریق دیوان عدالت اداری هم شکایت می کنیم به بهانه های مختلف متاسفانه شکایت ما را بررسی و رسیدگی نمی کنند و رد می کنند چرا؟
مسئولین بانک‌ها برای پرداخت وام 50 تا 100 میلیون تومانی بدون ضامن به بازنشستگان تامین اجتماعی از بهمن ماه سال 1400 تاکنون سنگ‌اندازی می‌کنند چرا؟
وکسی هم متاسفانه تاکنون پاسخگو نیست چرا؟
shahab
۱۶:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
خیرقربان! تقصیرزمین ناهمواراست! اگرشماسوادوتدبیروبرنامه داشتیدواقتصاددان بودیدویاحداقل ازاقتصاددانان داخل کشورباهرگرایشی،استفاده میکردید،بعدازبیش ازچهادهه ازحاکمیت تان چنان بحرانی درست نمیکردیدکه همه چیزنان بایک اعتراض کوچک بهم بریزد. درطی این چهل وچندسال فقط وقت وسرمایه ودارایی مردم راتلف کردیدوجزبحران ونابسامانی نیافریدیدکه هنوزهم ادامه داردوفرافکنی میکنیددشمن خارجی وهوامل داخلی اش مامع کاروپیشرفت شماهستند. کسی حتی بچه ده ساله هم این دروغها وتوجیهات تکراری وبیهوده شمارادرهیچ زمینه ای باورندارد. خودرابی جهت خسته نکنید،وقتی خردودانایی وتوانایی اداره ی مملکت راندارید،خودتان کناره گیری کنید...
ناشناس
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
احسان جان! کسری بودجه شما در مسیر مهار تورم حرکت می‌کند؟
مالیات درگیر 2 معضل جدی است: 1. اقتصاد ضعیف و سودده نباشه، از چی می خوای مالیات بگیری؟ از کارمندا؟ 2. فساد: مساله مالیات ستانی از جامعه ناسالم و مالیات گریز رو می دونی چطوری می خوای حل کنی؟ خوبه که میدونی فرار مالیاتی خیلی جدی وجود داره. راه حل موثر و فوری داری؟ بعیده تا پایان زمامداری ت توفیقی کسب کنی، به خصوص با تیم به اصطلاح فسادستیز، ارزشی و انقلابی که دور خودت جمع کردی.
ناشناس
۱۲:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
ابایزید به منبر برو وهمه چیز را به گردن خدا بیانداز
!به گردن خدا بیانداز !
از توصیه های عمر عاص به معاویه
ناشناس
۱۱:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
بانک ها دوباره دلار خریدند!؟
ناشناس
۱۱:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
از دوره حسن روحانی تحریم ها را با کاهش ارزش ریال جبران می کنند. و به نظر میرسد کل نظام پشت ماجراست. سرکوب اعتراضات تخریم ها را تشدید کرد بنابراین سرکوبگران دینی مسئول کاهش های پیاپی ارزش ریال هستند.
نظرات شما