رویداد۲۴ رئیس جمهور آذربایجان در ادامه لفاظیهای خود علیه ایران طی سخنانی گفت: ما به تلاش خود ادامه خواهیم داد تا هموطنان ما که به سرنوشت تلخ از کشور آذربایجان جدا شدهاند، زبان و سنت و فرهنگ ما را حفظ کنند و به اندیشه آذربایجانی گری وفادار بمانند.
به گزارش تسنیم، الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان طی سخنانی تامل برانگیز در نهمین اجلاس سران سازمان کشورهای تُرک که در سمرقند ازبکستان در حال انجام است با اشاره به رویکرد این سازمان در قبال ترک زبانان خارج از این مجموعه گفت: جهان ترک تنها از کشورهای مستقل ترک تشکیل نمیشود، مرزهای جغرافیایی آن گستردهتر است. من معتقدم زمان آن فرا رسیده است که در چارچوب سازمان، مسائلی مانند جلوگیری از همسان سازی و حفظ حقوق، امنیت و هویت ملی هموطنان خود را که در خارج از کشورهای عضو سازمان ترکها زندگی میکنند، همیشه در نظر داشته باشیم.
وی افزود: نسل جوان جهان ترک باید فرصت تحصیل به زبان مادری خود را در کشورهای محل سکونت خود داشته باشند. متأسفانه اکثریت ۴۰ میلیون آذربایجانی ساکن خارج از آذربایجان از این فرصتها محروم هستند. آموزش هموطنان خارج از کشورهای ترک به زبان مادری باید همواره در دستور کار سازمان باشد. باید در این راستا اقدامات لازم صورت گیرد.
بیشتر بخوانید: مجری شبکه جمهوری آذربایجان: از این به بعد به هردو آذربایجان سلام میکنیم +فیلم
رئیس جمهور آذربایجان ادامه داد: دولت آذربایجان توجه ویژهای به حمایت از حقوق، آزادیها و امنیت آذربایجانیهای مقیم خارج از کشور دارد. ما به تلاش خود ادامه خواهیم داد تا هموطنان ما که به سرنوشت تلخ از کشور آذربایجان جدا شده اند، زبان و سنت و فرهنگ ما را حفظ کنند و به اندیشه آذربایجانی گری وفادار بمانند و هرگز با سرزمین تاریخی خود قطع رابطه نکنند.
علی اف در حالی به جدا شدن ترکها از سرزمین تاریخی خود (جمهوری آذربایجان) اشاره و اظهارات چند سال پیش رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در جدا افتادن ملت ترک در آذربایجان را تکرار میکند که آنچه اکنون به عنوان جمهوری آذربایجان شناخته میشود جزوی از خاک ایران بوده و با قرارداد گلستان در ۲۰۰ سال پیش بین ایران و روسیه تزاری از کشورمان جدا افتاده است.
بر اساس عهدنامه گلستان در سال ۱۱۹۲ خورشیدی، ایالتها و ولایتهای چهارده گانه، گنجه و قرهباغ، ولایتهای شکی، شیروان، قبه، دربند، بادکوبه، داغستان و گرجستان، محال شورهگل، آچوقباشی، گروزیه، منگریل و آبخاز. افزون بر آن، بخشی از سرزمین تالش نیز به تصرف روسها، درآمد.
در اواسط هفته جاری نیز علی اف در لفاظی علیه ایران گفته بود، کسانی که در مرز ما برای حمایت از ارمنستان رزمایش نظامی برگزار میکنند نیز باید این را بدانند. هیچ کس نمیتواند ما را بترساند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بار دیگر مقر تروریستهای تجزیه طلب در اربیل عراق را هدف حمله قرار داد.
دومین عملیات گسترده موشکی و پهپادی نیروی زمینی سپاه علیه گروهکهای تروریستی تجزیه طلب اقلیم شمال عراق انجام شد.