صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۳۲۳۲۲۵
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۲ - ۲۲ آبان ۱۴۰۱

رشد بورس ادامه‌دار است؟

در چند روز گذشته شاخص کل بورس تهران روند صعودی به خود گرفت؛ با وجود این موضوع کارشناسان عقیده دارند که تغییر سیاست‌ها می‌تواند به رشد ادامه‌دار بازار کمک کند.

رویداد۲۴ تقربیا 10 روزی می‌شود که شاخص کل بورس روند صعودی به خود گرفته و به نوعی مثبت شده است. اما کارشناسان عقیده دارند تا زمانی که دیدگاه‌های سرمایه‌گذاری در بورس تغییر نکند شاخص همچنان نزولی می‌ماند.

اغلب کارشناسان عقیده دارند که چهارعامل می‌تواند وضعیت بورس را تغییر دهد. اولین موضوع نبود چشم‌انداز بلند مدت در سرمایه‌گذاری است.

اگر به سه سال پیش برگردیم، سرمایه‌گذارانی را می‌بنیم که به سرمایه‌گذاری بلند مدت عقیده دارند. یعنی برخی این سهامداران سرمایه خود را بیش از 10 سال در بازار سرمایه نگه داشتند و به نوعی با سرمایه خود معامله می‌کنند. اما اکنون وضعیت فرق کرده و این تغییر موضع به دو سال پیش باز می‌گردد. زمانی که دولت دوازدهم مردم را به سرمایه‌گذاری در بورس دعوت کرد و درنهایت پس از چند ماه رشد، با برداشت نقدینگی، بورس به یکباره سقوط کرد و به عقیده برخی از کارشناسان همچنان این روند نزولی در بازار سرمایه ادامه دارد و این روند مثبت بورس موقت است.

این سقوط یکباره باعث شد که اعتماد مردم نسبت به بورس کاهش یابد و به نوعی مسیر سرمایه‌گذاری خود را تغییر دهد. در حال حاضر اغلب سرمایه‌گذاران به صورت کوتاه مدت در بورس سهامدارای می‌کنند که این نوع سهامداری به ماهیت بازار آسیب می‌زند.


بیشتربخوانید: بازارهای مالی امنیتی است، مردم فعلا وارد معامله نشوند/ شرایط مالی کشور با وضعیت مردم سازگار نیست


اقتصاد دستوری برای بورس

دومین عامل به نوع سیاست‌گذار باز می‌گردد؛ سیاست‌گذار نباید در بازار سرمایه دخالت کند. تمامی سیاست‌های اقتصادی روی بازار سرمایه و معاملات آن تاثیر دارد. برای مثال پافشاری روی قیمت‌گذاری دستوری به بورس و اقتصاد کشور زیان سنگینی وارد کرده است. اما همچنان روی این سیاست تاکید دارد و اکثر موقعیت‌ها اجرایی می‌شود.

از سوی دیگر مصوبه‌های زیادی درخصوص تالار شیسشه‌ای تصویب می‌شود. برای مثال بسته 10 بندی حمایت از بازار سرمایه که چند وقت پیش تصویب شد بندهایی ضد و نقیض برای حمایت از بازار داشت. به عقیده تحلیلگران بخشی از بسته توانست اعتماد سهامداران را نسبت به تالار شیشه‌ای کاهش دهد.

سیاست‌های پولی و برداشت نقدینگی نیز یکی از معضلات بازار سرمایه است. باید سهم بورس در بودجه 1402 به طور کامل دیده شود و اجازه برداشت نقدینگی از این بازار به دولت داده نشود. فروش اوراق، برداشت نقدینگی، سهم ارگان‌های دولتی در معاملات می‌تواند آسیب زیادی به بازار سهام بزند.

با تغییر سیاست‌های پولی بانک مرکزی و افزایش سهم مفید بورس در بودجه 1402 می‌توان به رشد بازار سرمایه امیدوار بود.

ورود نقدینگی با ایجاد ثبات

چهارمین گزینه نیز ایجاد ثبات و آرامش در بازار سرمایه است. مصوبه‌ها و حمایت‌های زیاد باعث می‌شود که سهامدار تعادلی در بازار نداشته باشد و هر روز به کارکرد یک مصوبه فکر کند. اما زمانی که وضعیت مصوبه‌ها و حمایت‌ها مشخص باشد، سهامدار می‌تواند تصمیم درستی درخصوص سرمایه‌گذاری در بازار سهام بگیرد.

به نوعی سهامداران می‌توانند بدون دخالت مصوبه و مسولان یک سرمایه‌گذاری با ثبات داشته باشند و این ثبات باعث می‌شود که سودسازی و ورود نقدینگی به تالار شیشه‌ای افزایش یابد.

برچسب ها: بازار بورس
نظرات شما