صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 05
کد خبر: ۳۲۴۹۱۲
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۹ - ۰۹ آذر ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۱۲ نظر
سخنگوی دولت:

هدف مسببان اغتشاشات این بود که صدای معترضان شنیده نشود/ حواس ها منحرف شد

علی بهادری سخنگوی دولت اظهار کرد: حوادث اخیر نشان داد اصلی‌ترین هدف عاملان و مسببان اغتشاشات این بود که نگذارند صدای معترضان شنیده شود، زیرا وقتی آشوب در کشور ایجاد شود، حواس‌ها به سمت آن منحرف می‌شود و صدای اعتراض شنیده نمی‌شود.


رویداد۲۴ سخنگو و دبیر هیأت دولت بعد از ظهر سه شنبه در نشست «حاکمیت قانون و اعتراض مدنی» که برای بررسی چارچوب‌ها و ظرفیت‌های حقوقی برگزاری تجمعات برگزار شد، حضور یافت.

علی بهادری جهرمی در این نشست، عرصه‌های مختلفی که برای بیان انتقاد وجود دارد را تشریح و اشاره کرد که در جلسات مختلفی که شورا‌ها و کمیسیون‌های مختلف در دولت و مجلس و نهاد‌های دیگر دارند، همواره از نظرات نمایندگان اقشار و اصناف مختلف که به فراخور موضوع در جلسات حضور می‌یابند، استفاده می‌شود، ولی این مسئله به خوبی برای مردم تبیین نشده است.

به نوشته ایلنا، وی با تأکید بر اینکه رسانه‌ها، محلی برای بیان نگاه‌های متفاوت هستند، گفت: در دهه اخیر با گسترده شدن فضای مجازی، یک بستر عمومی اطلاع‌رسانی در اختیار تمام شهروندان قرار گرفته است و طبیعتاً حرف معقول و کارشناسی راه خودش را پیدا کرده و شنیده می‌شود.

سخنگوی دولت ادامه داد: اولین و اصلی‌ترین محلی که ساختار مبتنی بر حاکمیت قانون برای شنیدن شدن صدای اعتراض طراحی کرده، نظام حاکم رسانه‌ها و مطبوعات است. در جوامع نخبگانی و دانشگاه‌ها نیز بستر مناسبی برای طرح و نقد موضوعات مختلف حکمرانی وجود دارد.

وی بیان کرد: یک روش ساده برای ابراز اعتراض، حضور عمومی در تجمعات است که در اصل ۲۷ قانون اساسی کشور ما به آن اشاره شده و این روش یک شیوه از مدل‌های اعتراضات مردمی است.

بهادری‌جهرمی ادامه داد: در طول ۴۰ سال اخیر در راستای اصل ۲۷ قانون اساسی، دو مرتبه قانون‌گذاری و چندین بار آیین‌نامه‌نویسی و قاعده‌گذاری و تعیین رویه‌های مختلف اجرایی صورت گرفته که به نظر می‌رسد هیچکدام نتوانسته آن طور که باید و شاید در تطابق با اصل ۲۷ قانون اساسی کار خود را پیش ببرد، اما ما در طول زمان به یک فهم مشترک و عرفی در این زمینه نزدیک می‌شویم.

سخنگوی دولت اظهار کرد: اصل ۲۷ قانون اساسی می‌گوید که مردم باید بتوانند نسبت به موضوعات مختلف بدون حمل سلاح و به شرط اینکه مخل مبانی اسلام نباشد، تجمعات اعتراضی برگزار کنند؛ در رویه و عمل این اتفاق افتاده بود و در همین یک سال و نیم اخیر و طی فعالیت دولت سیزدهم، مشاهده می‌کردیم که اقشار مختلف مانند معلمان، بازنشستگان و کارگران نسبت به موضوعات مربوط به حوزه فعالیت‌شان با آرامش تجمعات اعتراضی برگزار می‌کردند.


بیشتر بخوانید: دشمنان ۵۲۹ میلیون دلار برای اغتشاشات هزینه کرده‌اند/ با اجرای پروژه کشته‌سازی به دنبال ایجاد رعب و وحشت در جامعه‌اند


وی خاطرنشان کرد: عرف و رویه‌های ما این حق را به رسمیت شناخته بود که با رعایت دو قید عدم حمل سلاح و مخل مبانی اسلام نبودن، تجمعات اعتراضی برگزار شود، البته این موارد باید به قانون تبدیل شود و ما برای آن ساختارسازی حقوقی مبتنی بر اصل ۲۷ داشته باشیم.

بهادری‌جهرمی بیان کرد: ما باید برای همه انواع اعتراض که برگزاری تجمعات فقط یکی از آن‌هاست، بسترسازی‌های قانونی داشته باشیم. در صورتی که ما بتوانیم از همه این بستر‌ها به صورت حداکثری پذیرای نگاه‌های مختلف باشیم، به طور قطع اتقان تصمیمات ما بیشتر خواهد شد و به پذیرش تصمیمات و اقناع افکار عمومی و عدم نافرمانی مدنی در برابر قانون، کمک مؤثری خواهد شد.

سخنگوی دولت تصریح کرد: سعی و تلاش دولت جدید این بوده که بتواند بستر را برای تحقق مطلوب انواع اعتراض فراهم کند، زیرا اگر ما این بستر‌ها را آماده نکنیم، مخالفان کشور و مردم، اجازه شنیده شدن صدای معترض را به حاکمیت نمی‌دهند، به این خاطر که می‌دانند اگر صدای معترضان شنیده شود، حل مسائل تسریع و تسهیل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: حوادث اخیر نشان داد اصلی‌ترین هدف عاملان و مسببان اغتشاشات این بود که نگذارند صدای معترضان شنیده شود، زیرا وقتی آشوب در کشور ایجاد شود، حواس‌ها به سمت آن منحرف می‌شود و صدای اعتراض شنیده نمی‌شود.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: ما در ابتدای شروع به کار در حوزه اطلاع‌رسانی در دولت جدید، می‌دیدیم که قرارداد‌های اطلاع‌رسانی دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف با رسانه‌هایی است که مجوز قانونی ندارند، درحالی که ما ۱۳ هزار رسانه مجوزدار در کشور داریم؛ نتیجه این روش، گل‌آلود شدن فضای رسانه‌ای و دامن زدن به شایعات در کشور می‌شود.

بهادری‌جهرمی ادامه داد: دولت با جدیت مسیرش را با رسانه‌های قانونی و شناسنامه‌دار اعم از خبرگزاری‌ها و مطبوعات از جناح‌ها و جریانات مختلف پیش می‌برد و نسبت به تروریسم رسانه‌ای پیگیری می‌کند تا بتواند مطالبه‌گر حقوق مردم باشد.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی در مورد اطلاع‌رسانی در مورد ماجرای فوت مرحومه مهسا امینی گفت: در زمان فوت مرحومه امینی، رئیس‌جمهور در اجلاس شانگ‌های در خارج از کشور بودند، اما ایشان از همانجا با وزیر کشور تماس گرفت و دستور داد که گزارشی از این حادثه تهیه شود و چند روز بعد هم با پدر مرحومه امینی تماس گرفته و تسلیت گفتند.

در پایان این مراسم بهادری‌جهرمی و سایر مهمانان برنامه از تعدادی از خانواده‌های شهدا و جانبازان اغتشاشات اخیر که در این برنامه حضور داشتند، تجلیل کردند.

منبع: ایلنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۰۹:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۰
آمریکایی‌ها جنایتکار از سال 2011 تاکنون داعش را به جان جهان اسلام انداختند/ واین در حالی است که متاسفانه مسئولین باز هم به دنبال همکاری با آمریکا در وین هستند چرا؟
سه کشور اروپایی، آمریکا و صهیونیست ها و مزدورانشان از اغتشاشگران حمایت می کنند
ناشناس
۲۱:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
پارلمان فرانسه جنایتکار دیگر نمی تواند بر تجاوزات، جتایات وحشیانه، وحشی گری وغیرانسانی آمریکا، کشورهای اروپایی، عربستان سعودی، امارات، ترکیه و اسرائیل را سرپوش بگذارد.
همدرد بلوچ مظلوم
۲۰:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
رژیمهای دیکتاتوری ظرفیت شنیدن هیچگونه اعتراضی را ندارند و بهترین ترفند برای نشنیدن ، ایجاد اغتشاش ، کشتار و ایجاد رعب و ناامنی است.
ناشناس
۲۰:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
بیکاز
ناشناس
۱۷:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
مگر اغتشاش و اعتراضی هم بود اصلا اعتراض کجا بود، این اعتراض که میفرمایید مرده یا زن
ناشناس
۱۶:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
شهید چمران :
می خواهید بی تقواترین های جامعه را به شما معرفی کنم؟ بی تقواترین های جامعه مسئولیتی هستتد که می دانند تخصص ندارند ولی بی تعهدانه مسئول دولتی می شوند.


جغله خان! آقای سخنگو! بگو ببینم تو که هنوز ۱۶ سالت بود اولین حکم مدیر کلی این کشور را گرفتی تو که هنوز دوزار سنته، تعداد پست های ریاست، معاونت، مدیر کلی و مدیریت ارشدیت برابر با دو برابر سالهاییه که امیرکبیر در این مملکت مسئول بود اونن فقط بخاطر اینکه از آشنایان سردار نقدی بودی بگو ببینم کوچولوی عمو نقدی! چطوری روت میشه کلمه "اعتراض" رو از تریبون غصبیت برای مردم رنج کشیده تلفظ کنی ؟
آزاد
۱۶:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
بازهم این حرف زد. از قدیم گفتند اسم کچل را میگذارند زلفعلی همینه. حرف زدن بلد نیست شده سخنگوی دولت !!!
ناشناس
۱۳:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
چه بده ادمای کودن و بیسواد بخوان حرف بزنن و اظهار فضل کنن.. ساندیس خور سهمیه ای
فرزاد
۱۳:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
اینو خودت تنهایی فهمیدی آقای جهرمی!
نه خیلی هم گوش شنوا برای شنیدن اعتراض هست؟!
جاری
۱۲:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
ایشون همونیه که همیشه از افعال معکوس استفاده میکنه
ناشناس
۱۲:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
دقیقا هدف شما هم همین بود
رضا
۱۲:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
کرها و کوران و جاهلان ابدی دهر ...
نظرات شما