رویداد۲۴ جماران نوشت: سید حسن خمینی گفت: انتقادی به روحانیون وارد است و میگویند، «مردم هزار مشکل دارند و شما راجع به این صحبت میکنید که اگر به کره ماه رفتیم به سمت کدام طرف نماز بخوانیم؟!» این سخن یعنی راجع به مسائل فرضی صحبت میکنید. البته یک وقت هست که بیان اینها برای این است که قدرت علمی خود را به کسی نشان بدهید که در آن صورت عیب ندارد، ولی وقتی کسی میخواهد پژوهش کند، پژوهش باید راجع به درد امروز جامعه باشد.
یادگار امام با اشاره به اینکه ۱۶ آذر روز بزرگی در تاریخ ایران است و اتفاق مهمی در آن افتاده است، گفت: در مجموعه مؤسسه و پژوهشکده امام خمینی (س) و انقلاب اسلامی، باید یک مقدار از پرداختن به امور انتزاعی فاصله بگیریم و وار بحثهای عینیتر شویم.
حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس پژوهشکده امام خمینی (س) و انقلاب اسلامی، با تسلیت ایام فاطمیه (س) و گرامیداشت روز ۱۶ آذر، گفت: ۱۶ آذر روز بزرگی در تاریخ ایران است و اتفاق مهمی در آن افتاده و امیدواریم راه مبارزه با استعمار و استبداد در جامعه ما همواره زنده بماند.
سید حسن خمینی با تأکید بر اینکه باید از تمام توان پژوهشکده در راستای بحثهای روز استفاده کرد، گفت: انتقادی به روحانیون وارد است و میگویند، «مردم هزار مشکل دارند و شما راجع به این صحبت میکنید که اگر به کره ماه رفتیم به سمت کدام طرف نماز بخوانیم؟!» این سخن یعنی راجع به مسائل فرضی صحبت میکنید. البته یک وقت هست که بیان اینها برای این است که قدرت علمی خود را به کسی نشان بدهید که در آن صورت عیب ندارد، ولی وقتی کسی میخواهد پژوهش کند، پژوهش باید راجع به درد امروز جامعه باشد.
وی ادامه داد: در مجموعه مؤسسه و پژوهشکده امام خمینی (س) و انقلاب اسلامی، باید یک مقدار از پرداختن به امور انتزاعی فاصله بگیریم و وارد بحثهای عینیتر شویم. پژوهشکده باید سنگری برای دفاع در برابر مشکلات، شبهات و هجمهها تبدیل شود؛ کار انتزاعی را دیگران هم میتوانند انجام بدهند. این مجموعه باید تلاش کند به اینکه پیش برود و از امام دفاع کند؛ اصلا ساختار با این هدف شکل گرفته که از موضوع روز یک مقداری یشتر بگویند. البته تلاشهایی در این زمینه شده، ولی باید جدیتر باشد. پایان نامهها باید از حالت انتزاعی بیرون بیاید و وارد عرصههای عینی شوند. در این زمینه قبلا طرحهایی بود که از بیرون مجموعه هم بتوانیم استفاده کنیم.
وی اظهار داشت باید امامِ روزگار خودمان را بیان کنیم. کارهایی که شده و اتفاقات بزرگی که افتاده را در نظر بگیریم و ان شاء الله به نقاط خوب هم برسیم. من جا دارد از آقای دکتر قلی زاده تشکر کنم و آرزوی موفقیت برای آقای دکتر مقدم داشته باشم و تشکر کنم از اینکه این مسئولیت را قبول کردند و امیدوارم باشم که بقیه دوستان هم کمک کنند و مسیری که در پژوهشکده هست را با همت بیشتری پیش ببرند.
حجت الاسلام و المسلمین احمد قلی زاده، رئیس سابق پژوهشکده امام خمینی (س) و انقلاب اسلامی، نیز در این مراسم گفت: در کنار فلسفه و روانشناسی، باورها چیزهایی هستند که در بنیان انسانها حضور دارند و شاید چیزی در روز جزا بتوانم بیان کنم این باشد در جایی متعلق به حضرت امام حضور داشته ام. کارهایی که ما انجام داده ایم هم در معرض همه هست.
وی با تشکر از اعضای هیأت علمی و کارکنان پژوهشکده امام خمینی (س) و انقلاب اسلامی، افزود: از دید من کسانی میتوانند اینجا کار کنند که به اسلام، انقلاب، امام و رهبری معظم انقلاب باور داشته باشند. این باور هست که میتواند اینجا را متحول کند و جلو ببرد. اگر این باور نباشد، تردید ندارم که راه به جایی نخواهیم برد.