صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 19
کد خبر: ۳۲۶۱۸۰
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۳ - ۲۵ آذر ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۲۱ نظر

نامه تند آیت‌الله محقق داماد به قضات کشور

آیت الله محقق داماد در نامه‌ای به قضات کشور تاکید کرد: در این ایام که کشورمان با بحران ناآرامی مواجه است و تمام مشکلاتی که موجباتش را ناتوانی دولت‌ها فراهم ساخته اند امروز به دامن دستگاه قضایی سرازیر شده، قضات کشورمان را با امتحانی عظیم روبرو ساخته است. امتحانی که ناظرین آن عموم احاد ملت ایران و داور نهایی آن پروردگاه متعال است.

رویداد۲۴ جماران نوشت: آیت الله سید مصطفی محقق داماد در نامه‌ای سرگشاده به قضات کشور تاکید کرد: باعث تاسف است که در این ایام افرادی از ذوی المناصب بدون هیچگونه آشنایی با الفبای قضاوت و آگاهی از صعوبت امر نسبت به دستگاه قضایی تعیین تکلیف میکنند، و به آنان امر و نهی می‌نمایند یکی تسریع می‌خواهد و دیگری تغلیظ می‌طلبد! ولی اطمینان دارم که اینگونه فضا سازی‌های غیرکارشناسانه و غیر مسؤلانه هرگز تاثیری در قضات شریف و خردمند و شجاع و با تقوا نخواهد داشت و موجب بی احتیاطی و خدای ناکرده تساهل در اعراض و نفوس نمی‌گردد.

متن نامه آیت الله سید مصطفی محقق داماد در پی می‌آید:

۱- حدود یک قرن از تاریخ تشکیل دادگستری مدرن ایران میگذرد. در این مدت به رغم نشیب و فراز‌های بسیار به دلیل وجود قضات فاضل، شجاع ونفوذ ناپذیر در این دستگاه آرایی صادرشده که به علت دقت و مستدل بودن و انطباق با قانون و شرع در تاریخ قضاء ایران می‌درخشد و موجب افتخار و سربلندی و عرضه به جهانیان بوده و هم اکنون منبعی غنی برای دانش حقوق بشمار می‌رود.

۲- قدرت قضایی قضات شریف در این مدت پشتوانه‌ای برای حفظ حقوق عامه اعم از خصوصی و کیفری واجرای عدالت و تامین آزادی‌ها بوده و ملت ایران در پناه اسطوره‌ها و استوانه‌هایی از دانش قضایی احساس آرامش می‌کرده اند. قضات ضعیف و احیانا نفوذ پذیر معدود و شناخته شده ومشاربالبنان و محکوم به انزوا بودند.

۳- پس از انقلاب اسلامی با ورود چهر‌هایی از اجتهاد و فقاهت به دادگستری این امید و آرزو افزون یافت که دانش حقوق در آغوش تفقه تکامل و ارتقا یابد و نمونه‌ای از عدالت اسلامی و الگویی برای ارایه به جهانیان باشد.

۴- تندروی‌های روز‌های آغازین پس از انقلاب لکه چرکینی است بر چهره حاکمیت اسلامی که هرگز قابل اغماض نمی‌باشد.

۵- در این ایام که کشورمان با بحران ناآرامی مواجه است و تمام مشکلاتی که موجباتش را ناتوانی دولت‌ها فراهم ساخته اند امروز به دامن دستگاه قضایی سرازیر شده، قضات کشورمان را با امتحانی عظیم روبرو ساخته است. امتحانی که ناظرین آن عموم احاد ملت ایران و داور نهایی آن پروردگاه متعال است. الیس الله باحکم الحاکمین!

۶- سروران کرام! انتظار از شما بزرگواران ژرف نگری و امعان نظر درصدور رای بخصوص در دماء است که به اجماع فق‌ها بلکه همه خردمندان عالم این موضوع جای احتیاط کامل می‌باشد. خطا و تساهل در خون و مجازات غیر مشروع نسبت به افراد را حافظه تاریخ فراموش نخواهد کرد! به این حدیث نبوی توجه فرمایید.

ادروا الحدود عن المسلمین ماستطعتم فان وجدتم للمسلم مخرجا فخلوا سبیله فان الامام لان اخطأ فی العفو خیر من ان یخطئ فی العقوبه. (کنزالعمال/۱۲۹۷۱)

این جمله شریف زمانی از پیامبر رحمت (ص) صادر شده که هنوز اثری از اندیشه تفسیر مضیق درامور کیفری نه در مغرب زمین ونه هیچ نقطه‌ای از جهان وجود نداشته است.

۷- با ورود اصطلاحات و نهاد‌های فقهی در قوانین کیفری ایران کارصدور رای درامور جزایی آن هم بنام دین خدا کار آسانی نیست، زیرا برای تفسیر و تبیین آن‌ها مراجعه به منابع معتبر فقهی و طبعا اجتهاد قضایی لازم است و در غیر اینصورت لا سمح‌الله رای صادره فاقد مشروعیت خواهد بود.

۸-باعث تاسف است که در این ایام افرادی از ذوی المناصب بدون هیچگونه آشنایی با الفبای قضاوت و آگاهی از صعوبت امر نسبت به دستگاه قضایی تعیین تکلیف میکنند، و به آنان امر و نهی می‌نمایند یکی تسریع می‌خواهد و دیگری تغلیظ می‌طلبد! ولی اطمینان دارم که اینگونه فضا سازی‌های غیرکارشناسانه و غیر مسؤلانه هرگز تاثیری در قضات شریف و خردمند و شجاع و با تقوا نخواهد داشت و موجب بی احتیاطی و خدای ناکرده تساهل در اعراض و نفوس نمی‌گردد.

۹- رعایت دقیق آیین دادرسی کیفری که یکی از زیباترین ره اورد‌های تمدن و خرد بشری است و توجه همه جانبه نسبت به رعایت حقوق متهم و درکنار همه این اصول توجه به اصل انسانی - اسلامی احتیاط در دماء مورد استدعا از شما بزرگواران صاحب مناصب بالای قضایی بخصوص منصب نظارت می‌باشد.

ان ربک لبالمرصاد (فجر/۱۴) والسلام

سید مصطفی محقق داماد -۲۴ اذرماه

منبع: جماران
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
۲۳:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۷
من نمیدونم یه توصیه بسیار مودبانه و اون هم بر مبنای علم و فقه چرا اینقدر بعضیا رو سوزونده
الله اعلم
ناشناس
۱۶:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
ایشون تا الان کجا بود؟
تو این سه ماه کجا بود؟
حالا که همه چیز خوابیده تازه اومده بیرون
اگه راست میگه شماره موبایلش رو بده وقتی خیابون رو میبندن قمه به دست میان تو خیابون
بهشون زنگ بزنن بیاد با صلح و صفا قضیه رو حل کنه.
پول میلیونی میگیره تو اتاقش تو دانشگاه تهران لم میده
نظر هم میده
خوب بیا بسم الله
بیا تو خیابون وقتی دنبالت کردن ایت و الله و مایت اللهت رو یکی کردن بعد نامه بنویس ببینم اونجا هم همین رو می گی یا نه
ناشناس
۰۴:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
به نظرم با این سخنرانی دیگر حجت بر مسئولین تمام است دیگر در روز جزا خداوند عذرهایی مانند نمیدانستم و به من نگفتن و نشنیده بودم را از انها قبول نخواهد کرد ‘واعتبرو یا اولی الابصار’
حسین اراکی
۲۰:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
تذکری ازعالم دلسوزووارسته
ناشناس
۲۰:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
جناب دکتر محقق داماد ، بینش و علم شما به کار آقایان نمیاد، بر سیه دل چه سود خواندن وعظ،! مادامی که در کشور قاضی صلواتی ها داریم.....!!!
ناشناس.
۱۹:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
خدا عمر با برکت بدهد.
مسلم
۱۸:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
قضات بر اساس آنچه که به تصویب مجلس و تائید شورای نگهبان که تعدادی عضو فقیه دارد رسیده و قانون شده حکم صادر میکنند! شما و امثال شما اگر نظری متفاوت داشتید میباید قبل از "قانون" شدن حکم، با مسئولین مطرح میکردید! حالا که نگفته اید، یا گفته اید و پذیرفته نشده، اعتراض شماها ، چه صریح و چه در لفافه، مبین چند چیز است: نسبت به اصول مدیریت جاهلید! نمیفهمید که صحبت از حکم فقهی مربوط به تکالیف شرعی یک فرد نیست که اظهار نظرات متفاوت مشکل زا نباشد، بلکه پای حکمی از احکام مملکتداری در میان است! نمی فهمید که از نظر مردم، این تشتت آراء در امر حاکمیت و ایجاد تردید در اسلامی بودن نظام و صلاحیت آن است!! شاید هم هوای نفس شما را از توجه به این وجوه باز داشته!
پاسخ ها
ناشناس
۲۰:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
متوهم بدبخت تو خودت هم نفهمیدی چی میگی.
ناشناس
۰۴:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
قران خدا و ایین محمد هیچ ربطی به مجلس و شورای نکهبان ما ندارد و ایشان بر اساس قوانین اسلام نظر دادند نه مصوبات مجلس و شورای نگهبان
حسین اراکی
۰۸:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
جناب مسلم نظرات مشفقانه بایدموردتوجه قراربگیرد
رضا
۱۷:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
خدا پدر ایشان(آیت الله محقق داماد) را بیامرزد،بالاخره یکی از علمای شیعه پیدا شد که نسبت به روند محکومیت های قضایی که شامل اعدام ها و زندان های طویل المدت میشد اعتراض کند و قضات را به قسط و عدل در صدور احکام بخواند! متاسفانه تندروهایی که در همه دستگاه های حکومتی و حتی ائمه جمعه نفوذ کرده اند دستگاه قضایی را برای صدور احکام شدید و غلیظ تحت فشار قرار داده اند و استقلال قوه قضائیه را زیر سئوال برده اند! امید است که شخصیت های منصف و میانه رو دیگر هم به ایشان تاسی جویند...
ایرانی
۱۶:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
پروردگارا شکر به درگاهت که هنوز علمایی هستند که دین و دنیا و آخرت را در نظر دارند و سفارش به راستی و حقیقت می نمایند و طرفدار حق مردم مظلوم هستند .
پاسخ ها
ناشناس
۱۷:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
اگه دقت كني تقصيرها رو فقط به دولتها نسبت داده و اين خيلي زيركانه است
ناشناس
۱۶:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
عمر عاص زمانه ما
ناشناس
۱۶:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
افسوس که بجای ایشان فوه قضاییه را افراد گوش بفرمان مانند رئیسی اداره می کنند.
رضا
۱۵:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
منظورش اینه که کشتن بسیجی بمانند کشتن سایر انسانها حکم اعدام ندارد !!!!
پاسخ ها
ناشناس
۱۷:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
منظورش رو تو و امثال تو متوجه نمیشن
تو همون خطبه های نمازجمعه علم الهی برات بسه
تو رو چه به این‌حرفا
ناشناس
۱۷:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
بسیجی انسان است و ساده ترین و دم دست ترین جزو حکومت است شما مشکلت با بزرگتره
ناشناس
۱۹:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
مردم به بسیج و بسیجی نیاز ندارند. خجالت هم خوب چیزیه.
ناشناس
۱۵:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
سلامت باشند علمای شیعه همیشه در طول تاریخ منتقد حکومت و پناه ضعفا در برابر ظلم بودند
پاسخ ها
ناشناس
۱۷:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
يه اشكال اساسي داره، فقط دولتها رو مقصر دونسته
نظرات شما