صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۲۸ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 19
کد خبر: ۳۲۶۶۲۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۰۱ دی ۱۴۰۱

طلاق از طرف زن چه شرایط خاصی دارد؟

طبق قانون و عرف جامعه حق طلاق با مرد است و او می‌تواند همسر خود را هر زمان که بخواهد بدون دلیل خاصی طلاق دهد، اما زن فقط تحت شرایط خاصی می‌تواند درخواست طلاق کند.


رویداد۲۴ شرایط خاص طلاق از طرف زن را باید همه خانم‌ها از آن اطلاع داشته باشند، زیرا بدون داشتن این شرایط نمی‌توانند از دادگاه درخواست طلاق کنند. همراه مجله اینترنتی دلتا باشید.

همان‌طور که گفته شد زن می‌تواند درخواست طلاق بدهد؛ اما برای این کار نیاز به داشتن دلیل یا دلایلی دارد که بتواند آن‌ها را نزد قاضی دادگاه خانواده رسیدگی‌کننده به پرونده به اثبات برساند.

شرایطی که زن هنگام درخواست طلاق می‌تواند به آن اشاره کند تا دلیل برای جدایی و طلاق محسوب شود عبارت است از:

یکی از شرایط خاص طلاق از طرف زن عسروحرج است: عسروحرج به معنای سختی فراوان زن است که ادامه زندگی برای زن را غیرممکن کرده است. در ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی به عسروحرج اشاره شده است. عسر و حرج انواع و مصادیق مختلفی دارد و باتوجه به نظر قاضی رسیدگی‌کننده به پرونده و اثبات کردن آن می‌توان دلیلی محکمه‌پسند برای درخواست طلاق از طرف زن باشد.

عسر و حرج

غیبت شوهر به مدت چهار سال متوالی یکی از شرایط خاص طلاق از طرف زن است: زمانی که ۴ سال متوالی غیبت داشته باشد و بالاسر زن و زندگی نباشد. طبق ماده ۱۰۲۹ قانون مدنی، هرگاه شخصی ۴ سال تمام مفقوالاثر باشد، او می‌تواند درخواست طلاق کند و دراین‌صورت با رعایت ماده ۱۰۲۳ قاضی دادگاه او را طلاق می‌دهد.

شروط دوازه‌گانه ضمن عقد ازدواج: یکی دیگر از شرایط خاص طلاق از طرف زن شروط دوازده‌گانه طلاق که ضمن عقد ازدواج است. زمانی که مرد این شروطی که تعهد کرده است را انجام ندهد، زن می‌تواند از دادگاه درخواست طلاق کند.


بیشتر بخوانید:  زن در چه مواردی حق انتخاب مسکن دارد؟


شروط دوازه‌گانه ضمن عقد ازدواج

طیق ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی، طرفین عقد ازدواج می‌توانند هر شرطی که مخالف با مقتضای عقد مزبور نباشد در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر بنمایند مثل اینکه شرط شود هرگاه شوهر زن دیگر بگیرد یا در مدت معینی غایب شود یا ترک انفاق نماید یا بر علیه حیات زن سوءقصد کند یا سوء رفتاری نماید که زندگانی آن‌ها با یکدیگر غیرقابل‌تحمل شود زن وکیل و وکیل در توکیل باشد که از اثبات تحقق شرط در محکمه و صدور حکم نهائی خود را مطلقه سازد.

مرد کلاً حق طلاق را غیرمشروط به‌صورت وکالت بلاعزل و وکیل در توکیل به زن واگذار کند: دراین‌صورت زن بدون داشتن دلیل می‌تواند هر موقع خواست خود را مطلقه کند فقط برای این کار نیاز به وکیل دارد تا به نیابت از مرد او را طلاق دهد.

منبع: مجله دلتا

نظرات شما