رویداد۲۴ تقسیم ارث خواهر مجرد یکی از موضوعاتی است که در مورد آن بسیار سؤال شده است. میزان سهمالارث افراد بر اساس نسبتی که با متوفی دارند مشخص میشود. در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا همراه ما باشید تا تقسیم ارث خواهر مجرد را برایتان شرح دهیم.
تقسیم ارث خواهر مجرد
برای تقسیم ارث خواهر مجرد باید گفت که وقتی فردی فوت میکند، معمولاً همیشه از طبقات سهگانه ارث وراثی وجود دارد که اموال متوفی به وی منتقل میشود. نکته مهم آن است که طبق قانون وجود حتی یک وارث در هر طبقه باعث میشود سایر وراث در طبقات دیگر حذف شوند و قانون قابل اعتراض نیست.
زمانی که دختر مجردی فوت میکند، طبقه اول وراث که به دلیل مجرد بودن دختر فقط پدر و مادر است کلیه اموال متوفی را به ارث میبرند. در این صورت اموال به ۳ قسمت تقسیم میشود و سهم مادر یک سهم و دو سهم مابقی به پدر خواهد رسید. نکته مهم در مورد وصیت فرد مجرد این است که اگر متوفی وصیت داشته باشد، فقط در مورد یکسوم این وصیت قابلاجرا است و مابقی همان نسبت گفته شده بین پدر و مادرش است.
طبقات ارث
طبقه اول: پدر، مادر و فرزند یا فرزندان
طبقه دوم: خواهر و برادر وجد (اجداد)
طبقه سوم: عمو و عمه و خاله و دایی و فرزندانشان
سهمالارث دختر مجرد
در مورد تقسیم ارث خواهر مجرد به دلیل نداشتن فرزند اگر پدر و مادر نیز نداشته باشد، ارث به طبقه بعد یعنی جد پدر، جد مادری، خواهران و برادران متوفی منتقل میشود.
تقسیم ارث فرد مجرد از منظر قانون
در تقسیم ارث دختر مجرد و پسر مجرد طبق قانون تفاوتی وجود ندارد. جایگاه وراث باتوجهبه درجه نزدیکی و خویشاوندی آنها با متوفی مشخص شده است مگر آنکه تعدادی از وراث بخواهند دیگر وراث را کنار گذاشته و سهم آنها را نادیده بگیرند. در این صورت محاکم قضایی با درخواست وراث دخالت کرده و امر تقسیم را به طور قانونی و از راه عدالت انجام خواهند داد.
منبع: مجله دلتا