رویداد۲۴ الهام دریابندری: جگر مرغ اگر ارگانیک تهیه شده باشد خوردن آن برای کاهش استرس و تقویت پوست و مو و درمان برخی بیماریها بسیار مفید و موثر است.جگر مرغ سرشار از ویتامین A به شکل رتینول، آلفا کاروتن، بتاکاروتن و لیکوپن است که برای تقویت بینایی مفید است.در آشپزی ایرانی با ما و پخت جگر مرغ همراه باشید
مواد و محتویات در ۱۰۰ گرم جگر مرغ
کالری ۱۵۶ کیلوکالری
پروتئین ۲۲ ٫ ۹ گرم
ویتامین B۱۲، ۴۵ میکروگرم
نیاسین ۰.۱۶ میلی گرم
پتاسیم ۳۰۰ میلیگرم
منیزیوم ۲۳ میلیگرم
آهن ۱۱ ٫ ۳ میلیگرم
مس ۳ ٫ ۸ میلیگرم
چربی ۷ ٫ ۱ گرم
کلسترول ۳۹۰ میلیگرم
ویتامین B۶، ۰/۵۴۹ میلیگرم
برای درست کردن خوراک جگر مرغ چندین روش وجود دارد.روشی که در زیر آمده، پیشنهاد رویداد ۲۴ است.
جگر مرغ: ۱ بسته
پیاز: ۲ عدد بزرگ
سیب زمینی: ۳ عدد متوسط
فلفل دلمهای: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
سیر: ۲ حبه
روغن مایع: به مقدار کافی
یک پیاز بردارید و نگینی خرد کنید. داخل ماهیتابه روغن بریزید و پیاز را تفت دهید. سپس سیر رنده شده را هم به آن اضافه کنید. همین که بوی سیر داغ بلند شد، فلفل دلمهای خرد شده را هم داخل پیازداغ بریزید. برای مدت ۱۰ دقیقه با حرارت کم تفت دهید و رب گوجه فرنگی را هم روی آن بریزید. کمی تفت دهید و سپس شعله را خاموش کنید.
برای درست کردن خوراک جگر مرغ بهتر است سیب زمینی را به صورت حبهای خرد کنید. داخل ماهیتابه مجزا روغن بریزید و سیب زمینی را سرخ کنید. برای خوشرنگ شدن سیب زمینی به آن زردچوبه هم بزنید. همین که سیب زمینی نرم شد، شعله را خاموش کنید.
برای تهیه جگر مرغ با سیب زمینی باید جگر را از قبل بشویید و خرد کنید. سپس شعله ماهیتابه پیاز را دوباره روشن کنید. جگر را داخل آن بریزید و برای مدت ۱۵ دقیقه تفت دهید. همین که جگر پخته شد، شعله را خاموش کنید. در آخر هم سیب زمینی خرد شده را داخل غذا اضافه کنید.
اگر همان ابتدا سیب زمینی را داخل جگر بریزید، آب جگر باعث نرم شدن سیب زمینی میشود و حالت لعابی و نرم پیدا میکند.
کشمش: ۴ قاشق غذاخوری، خیس شده
روغن مایع یا کره: ۴ قاشق غذاخوری
پیاز متوسط:ی ک عدد ساطوری
خلال بادام: ۴ قاشق غذاخوری
ادویه پلویی: یک قاشق غذاخوری
دارچین: یک قاشق چای خوری
برنج دانه بلند: ۳۰۰ گرم خیس شده
آب مرغ: یک لیتر
جگر مرغ: ۲۵۰ گرم، خرد شده
جعفری: ۳ قاشق غذاخوری، ساطوری
زردچوبه: یک قاشق چای خوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
دو قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه داغ کرده و پیاز را روی شعله متوسط ۵ دقیقه تفت دهید تا نرم شده و کمی رنگ بگیرد. خلال بادام و کشمش را اضافه کرده و تفت دادن را ۲ دقیقه دیگر ادامه دهید.
آب برنج را خالی کرده و برنج را به همراه ادویه پلویی و دارچین به قابلمه اضافه کنید. پس از یک دقیقه آب مرغ را همراه ۲ قاشق چای خوری نمک اضافه کرده و شعله را زیاد کنید. پس از این که آب مرغ جذب برنج شد، شعله را کم کرده و در قابلمه را بگذارید. پس از ۲۰ دقیقه پلو دم کشیده است.
روغن باقی مانده را در یک تابه داغ کرده و جگر را ۱۰ دقیقه روی شعله متوسط تفت دهید تا خونابه آن کاملا تبخیر شود. زردچوبه را اضافه کرده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. یک دقیقه قبل از برداشتن جگر از روی شعله، سبزی را به جگر اضافه کرده و با آن مخلوط کنید.
پس از اینکه پلو دم کشید، جگر و سبزی را با آن مخلوط کرده و سرو کنید.
مرغ یا جگر مرغ را تمیز کنید و رویش آب سرد بریزید و سپس به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روز شعله با حرارت ملایم قرار بدید.
با انجام این روش بعد از چند دقیقه مشاهده میکنید که مایعی آبی رنگ و کدر از مرغ خارج میشود و به سطح آب میآید. این همان هورمونها و آنتی بیوتیکهایی است که به مرغ داده شده تا در مدت زمان کمتری رشد کند و اماده فروش شود!
سپس مرغ را از ظرف خارج کنید و دوباره با آب بشوریدش تا این مواد از نواحی سطح و اطرافش خارج شود.
حتماً قابلمه را هم دوباره خوب شستشو کنید و بعد مرغ را با چند تکه هویج خرد شده بزارید بپزه و سپس هویجها را دور بریزید و از مرغ یا جگر استفاده کنید.
در واقع با این کار هویج سایر املاح تزریق شده به مرغ را به خود جذب میکند و سپس مرغ ما آماده استفاده است.