رویداد۲۴ محسن کوهکن فعال سیاسی و نماینده پیشین مجلس با انتقاد از سخنان مولوی عبدالحمید به رویداد۲۴ میگوید: اقامه نماز جماعت، برای فردی که اقامه میکند، شرایط و ویژگیهایی دارد و اینگونه نیست که هرکسی بتواند این کار را انجام دهد. تا یاد داریم حتی آیاتی که در خطبهها خوانده میشود و امام جمعه سفارش میکند، این است که امام جمعه خودش و دیگران را توصیه به تقوا میکند، بنابراین درباره صحبتهایی که امام جمعه مطرح میکند، باید دید آیا تاثیر آن در مسیر وحدت است یا در مسیر اختلاف. نکته بعدی این است که میدانیم برادران اهل سنت ما در همراهی و همگامی با حاکمیت در کشورهای متفاوت، شرایط سختتری را دارند و سختگیرانه برخورد نمیکنند و نسبت به شیعیان نگاه ملایمتری به حاکم دارند و تبعیت، همراهی و همگامی دارند.
کوهکن با بیان اینکه مهمترین ویژگی سخنرانی خطبه نماز جمعه، توصیه به تقوا است، گفت: معنای ساده و عامیانه تقوا خودنگاهداری است. اگر من حرفی را بزنم و نتیجه حرفم خصومتی را به همراه داشته باشد، آیا با تقوا سازگاری دارد؟ آنچه مسلم است و رهبری هم بارها به آن اشاره کردند، این است که وحدت برای شیعیان و اهل سنت از نان شب هم واجبتر است زیرا فایده اختلاف سنی و شیعه را دشمنان میبرند. تجربه این ۴۳ سال گذشته نیز نشان میدهد که چه شیعه باشد چه سنی، در هر مقام و منصبی که باشد، اگر بخواهد در مسیری غیر از مسیر وحدت حرکت کند، خودش آسیب میبیند. همه هنر یک امام جمعه باید این باشد که ضمن انتقادی که میکند، حواسش باشد که معاندان و معارضان از سخنان او سوءاستفاده نکنند.
مولوی عبدالحمید در نماز جمعه زاهدان: هیچ حکومتی با اسلحه و زندان نتوانسته قدرتش را حفظ کند
او میگوید: یک امام جمعه وقتی انتقاد میکند، باید حواسش به سیاستهای کلان کشور باشد، خب از چه جایگاهی درخواست میکنند که طالبان را به رسمیت بشناسند. اصلا تقوا این است که هر کس در حد و اندازهای که هست به مسائل ورود پیدا کند. به هر حال امیدواریم آقای مولوی عبدالحمید این شیوه را ادامه ندهد.
کوهکن میگوید: بهتر است مردم کشور بدانند که ما در سیستان و بلوچستان علمای بزرگ و دوست داشتتنی و با سواد اهل سنت بسیار زیاد داریم و این تقصیر صداوسیما است که این علما مطرح نشدند که حالا فقط مولوی عبدالحمید معروف شده است. حتی تقصیر کاندیداهای ریاست جمهوری هم هست که آنجا رفتند و فقط با مولوی عبدالحمید دیدار کردند. همه روسای جمهور باید جبران کنند.
نماینده پیشین مجلس میگوید: همین امام جمعه انقلابی خاش که به شکل ناجوانمردانهای ترور شد، در نوع صحبتش صمیمیت و صداقت کاملا ملموس بود اما مولوی عبدالحمید صداقت ندارد. به نظرم تا قبل از اینکه علمای شیعه پاسخی دهند، همان علمای اهل سنت که کم هم نیستند، به هرشکل که صلاح میدانند و به وحدت هم آسیبی نمیرسد، به این موضوع ورود کنند. وقتی خونی ریخته میشود، مقصر فقط آن کسی نیست که اسلحه به دست گرفته است. آن فردی که به نوعی صحبت میکند و دیگران را تحریک میکنند هم مقصر است. دو جوانی ابتدای هفته اعدام شدند را ببینید. ما از اجرای قانون حمایت میکنیم اما ته این موضوع که دو جوان مسلمان از کشورمان به دلیل تحریکها به شرایطی برسند که دستشان به خون یک بیگناه آلوده شود و در نهایت خودشان هم آلوده شود، قلبمان به درد میآید واصلا خوشحال نیستیم.
این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی با وجود اینکه نظام ما مظلوم اما مقتدر است، گفت: نظام با مظلومیت خودش سعی میکند با کسی که چنگ به صورتش میزند مماشات کند و از لجاجت دست بردارد. اگر این افراد فکر میکنند که با لجاجت کار به جایی میرسد، سخت در اشتباهند و تجربه این را نشان داده است که هر کسی که این مسیر را ادامه داده، در هر ردهای که بوده در نهایت کارش به پشیمانی رسیده است. ما در مرحلهای هستیم که اگر به آقای عبدالحمید توصیهای میکنیم، این توصیه حتما باید با زبان نرم باشد و او نیز بداند که از قالب خیرخواهی این موضوعات را مطرح میکنیم.