صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 04
کد خبر: ۳۲۸۹۴۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۸ - ۰۱ بهمن ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۷ نظر

مخالفت تعدادی از نمایندگان با ادامه محدودیت فضای مجازی/ عنابستانی: طرح صیانت را به جریان می‌اندازیم

علی‌اصغر عنابستانی گفت: در مجلس دنبال طرحی هستیم که دوباره بتوانیم طرح ضابطه‌مند‌کردن فضای مجازی را به جریان بیندازیم. اگر این اتفاق بیفتد، دیگر هیچ قاضی‌ای در هیچ کجای کشور نمی‌تواند مثلا حکم بدهد و تلگرام را فیلتر کند؛ چراکه بر اساس یک ضابطه و چارچوب فعالیت می‌کند.


رویداد۲۴ با تشدید التهابات و اعتراض‌های اجتماعی اخیر، شورای عالی امنیت ملی دستور به فیلترینگ و بستن موقت شبکه‌های اجتماعی واتس‌اپ و اینستاگرام داد که گفته شده بود نقشی اساسی در تشدید اعتراضات داشته‌اند. البته قرار بود پس از فروکش‌کردن التهابات اجتماعی، محدودیت‌های این شبکه‌های اجتماعی خارجی برداشته شود؛ اما همان‌طور‌که شاهدیم ظاهرا برخی معتقدند باید از این فضا برای بستن دائمی شبکه‌های اجتماعی خارجی بهره ببرند و مردم را به سمت استفاده از شبکه‌های داخلی سوق دهند.

به گزارش شرق، جلال رشیدی‌کوچی به‌عنوان مخالف این ایده معتقد است باید مردم را در انتخاب شبکه‌های اجتماعی آزاد گذاشت تا با اختیار خودشان استفاده از شبکه‌های داخلی را انتخاب کنند. او در‌عین‌حال بر تعیین ضوابط و راهکار برای برخورد با متخلفان فضای مجازی نیز تأکید دارد. علاوه بر او، علی‌اصغر عنابستانی، دیگر نماینده مجلس نیز بر مخالفت با فیلترینگ تأکید کرد و گفت به دنبال پیگیری دوباره طرحی برای «ضابطه‌مند‌کردن فضای مجازی» در مجلس هستند.

زمان آن رسیده که پلتفرم‌های اجتماعی خارجی رفع فیلتر شوند

جلال رشیدی‌کوچی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مجلس، با اشاره به وضعیت اینترنت در سطح کشور، گفت: «شورای عالی امنیت ملی در شرایط التهاب جامعه و ناآرامی‌ها تصمیم گرفت تا آرام‌شدن فضای جامعه دو پلتفرم و شبکه اجتماعی خارجی مسدود شوند؛ اما از نظر من اکنون زمان آن رسیده است که رفع مسدودیت شود؛ چرا‌که فضای جامعه آرام شده است».

نماینده مردم مرودشت در مجلس تصریح کرد: «باید به نحوی عمل کنیم که مردم با اختیار خودشان و احساس امنیتی که دارند، علاوه بر شبکه‌های اجتماعی بین‌المللی، در شبکه‌های داخلی هم عضو شوند. در کنار آن نیز باید برای برخورد با کسانی که مرتکب تخلف یا جرمی در شبکه‌های اجتماعی خارجی می‌شوند، راهکار داشته باشیم. به عبارتی باید فضا را به سمت مدیریت پیش ببریم».

رشیدی‌کوچی با بیان این نکته که «با فیلترکردن فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی به این نحو مخالفم و بار‌ها هم این مخالفت را اعلام کرده‌ام»، افزود: «گذشته و عقبه فیلترینگ با شیوه کنونی نشان داده که روش موفقی نبوده است و جز نارضایتی چیزی به دنبال ندارد».

سخنگوی فراکسیون شفافیت مجلس علاوه بر تأکید بر رفع فیلتر اینستاگرام و واتس‌اپ، خواستار رفع فیلتر سایر شبکه‌های اجتماعی خارجی شد و گفت: «به اعتقاد من نه‌تن‌ها باید واتس‌اپ و اینستاگرام رفع فیلتر شوند بلکه باید یوتیوب، فیس‌بوک و... هم رفع فیلتر شوند. با این روش، افراد عادی می‌توانند زندگی عادی و فروشگاه‌های مجازی خود را داشته باشند. بااین‌حال، در کنار آن باید زمینه برخورد با کسانی را که در این فضا مرتکب جرم و تخلف می‌شوند نیز ایجاد کرد. با این روش‌هاست که می‌توان امید را به جامعه برگرداند».

رشیدی‌کوچی همچنین افزود: «بنابراین اکنون که شرایط التهابات فروکش کرده، با وجودی که عده‌ای فکر می‌کنند بهترین فرصت برای بستن شبکه‌های اجتماعی خارجی است، بنده معتقدم بهترین فرصت برای سامان‌دادن درست و دقیق به این فضاست». این عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور در‌عین‌حال گفت: شاید یکی از مصادیق حکمرانی نویی که گفته می‌شود و برخی هم به دنبال آن هستند، این موضوع باشد.


بیشتر بخوانید: اینستاگرام، واتس آپ و تلگرام را محدود کردید، اینترنت را هم می‌خواهید محدود کنید؛ اصلا برق را هم قطع کنید


دنبال طرح دوباره «ضابطه‌مند‌کردن فضای مجازی» در مجلس هستیم

علی‌اصغر عنابستانی، عضو کمیسیون اجتماعی نیز درانتقاد از ادامه فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی خارجی پس از فروکش‌کردن اعتراض‌ها در کشور گفت: «به‌عنوان کسی که در جریان طرح حمایت از کاربران فضای مجازی در کمیسیون مشترک مجلس نقش داشتم و دغدغه‌مند بودم و هستم، تأکید می‌کنم با فیلترینگ به‌شدت مخالفم». او ادامه داد: «البته فیلترینگ فعلی را مجلس انجام نداده و نهاد دیگری دست به فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی خارجی زده و خودش هم باید آن را لغو کند؛ اما تأکید دارم که فیلترینگ راهکار درست و اساسی نیست و باید فضای مجازی را مدیریت کنیم».

عنابستانی با تأکید بر اینکه «در حوزه فضای مجازی در کشور ضابطه نداشتیم تا آن را مدیریت کنیم»، بیان کرد: «از آنجایی که این فضا ضابطه‌مند نیست، در شریط بحرانی فضای مجازی می‌ترکد و همه چیز را به هم می‌ریزد. به همین دلیل هم یک دستگاه امنیتی که دستگاهی اجتماعی، خدماتی و فرهنگی نیست، در این فضا ورود می‌کند و برخورد امنیتی با شرایط دارد». این عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت از فضای مجازی مجلس اظهار کرد: «اگر به‌موقع قانون ضابطه‌مند‌کردن فضای مجازی را تصویب می‌کردیم و مدیریت درستی بر فضای مجازی حاکم می‌شد، در این مواقع دستگاه امنیتی مجبور نمی‌شد به ماجرایی فرهنگی و اجتماعی ورود امنیتی داشته باشد و کلا فضای مجازی را فیلتر کند».

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تأکید کرد: «با فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی مخالفم و معتقدم نه فیلتر‌کردن اینستاگرام، واتس‌اپ و تلگرام راهکار این روز‌های ما است و نه راه‌حل دنیا». عنابستانی در‌عین‌حال بیان کرد: «اما اینکه فضای مجازی که بخش عظیمی از زندگی حقیقی ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد بدون ضابطه مدیریت شود، حرف درستی نیست».

این نماینده مجلس در پایان تأکید کرد: «از‌این‌رو، در مجلس دنبال طرحی هستیم که دوباره بتوانیم طرح ضابطه‌مند‌کردن فضای مجازی را به جریان بیندازیم. اگر این اتفاق بیفتد، دیگر هیچ قاضی‌ای در هیچ کجای کشور نمی‌تواند مثلا حکم بدهد و تلگرام را فیلتر کند؛ چراکه بر اساس یک ضابطه و چارچوب فعالیت می‌کند».

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
عضو هیئت علمی کامپیوتر یکی از دانشگاه های شهر تهران
۲۱:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۱
آقای رویداد!

بعنوان یک متخصص فناوری اطلاعات و مدرس دانشگاه مطلب خیلی خیلی خیلی مهمی رو عرض می کنم.

لطفا در جریان باشید و حتما لطفا از طریق یک مقاله یا هر چیز دیگری خواهش می کنم اطلاع رسانی کنید:

۱ فیلترینگ واتس آپ و اینستاگرام که به دستور کارگروه قوه قضاییه به دولت انجام شد فرصتی مناسب را برای زارع پور جهت دزدی از بیت المال و سرمایه ملی فراهم آورده که کمتر کسی از قشر عام به آن واقف است.

۲ آن چیز که بیش از فیلترینگ اینستاگرام و واتس آپ مردم عزیز هم وطنمان را عصبانی کرده چیزی است که نمی توانند آن را درست بیان کنند.

۳ وزارت ارتباطات و شخص وزیر حقه باز آن یعنی زارع پور از بی اطلاعی عموم در حال سواستفاده سنگینی است و در حال چپاول یکی از گرانبهاترین سرمایه های ملی یعنی پهنای باند بین الملل به نفع دوستان، آقازاده ها و شرکت های خودی جهت بهره برداری رایگان از این ابر کالای ذیقیمت آی تی یعنی پهنای باند بین الملل است که کمترین کاربرد آن ماینینگ ارز دیجیتال توسط دوستان و خانواده های ایشان است. اجاره پهنای باند به کشورهای اطراف بسیار بسیار درآمدزاتر از ماینینگ است که بدون شک توسط این مافیای سارق در حال انجام است.

۴ پهنای باند بین الملل، طلای الکترونیک است که در حال تاراج است. چهار ماه است که پینگ متوسط پهنای باند بین الملل در شهر تهران کمتر از ۷ درصد است کافیست مقایسه کنید که این پینگ در یکسال پایانی پایان دولت قبل در تهران به نرخ متوسط ۸۳ درصد رسیده بود . عدد ۴ را با ۸۳ مقایسه کنید ، عمق فاجعه مشخص می شود.

۵ رویداد عزیز!صورت مسئله ابدا فیلتر شدن دو اپلیکیشن خارجی نیست بلکه صحبت از دزدی در ابعاد بسیار بسیار کلان و سودهای تریلیاردی است.

باقیش با شما ..‌.
ناشناس
۲۰:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۱
یه داعشی باغیرت پیداشه این عن اب رو بترکونه
ناشناس
۱۷:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۱
عن اب کاش لال میشدی !!!اخ بیهد اون روزی که مرتیکه سیلی زن تو دنیا نباشه!!!
ناشناس
۱۵:۱۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۱
رفع فیلتر تو سرشون بخوره یک هفته هست سرعت اینترنت رو بقدری کاهش دادند که ابا و اجداد و مردگانشون زیر نثار لعنت هست
ناشناس
۱۳:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۱
به هرحال اضمحلال بهانه هم می خواهد
ناشناس
۱۱:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۱
این را هم ضابطه مند کنید ، هر کس و ناکسی که به قدرت رسید حق توهین و درگیری با سربازان مجری قانون را ندارد و اگر چنین شد چگونه خشتکشو در بیارن و بعنوان چشم بند بکشن رو سرش و بفرستنش ...
بادری
۱۰:۳۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۱
شما اول آدم اعدام می کنید بعد دنبال موازین و قوانینش هستید این که چیزی نیست
نظرات شما