رویداد۲۴ استقلال و پرسپولیس سال گذشته از رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا حذف شدند. علت حذف این دو باشگاه عدم پایبندی به استانداردهای مدنظر Afc بود. کنفدراسیون فوتبال آسیا هم با بررسی مجدد مدارک سرخابیها علاوه بر اینکه آنها را از رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا حذف کرد، کمیته حرفهای سازی ایران را هم به حالت تعلیق درآورد. با تلاشهای فدراسیون این کمیته رفع تعلیق شد اما هنوز استقلال و پرسپولیس نمیتوانند مجوز حضور در آسیا را بگیرند. Afc برای رفع ابهامات، آئین نامهای را در اختیار فدراسیون قرارداده که بدون کم و کاست باید در بررسی مدارک باشگاهها، مورد توجه قرار بگیرد. کمیته حرفهای سازی هم با قاطعیت به باشگاهها اعلام کرده جای تخفیفی وجود ندارد و اگر استانداردها را رعایت نکنند، مجوز نمیگیرند.
هواداران استقلال و پرسپولیس امیدوارند برای فصل جدید رقابتهای لیگ قهرمانان، باشگاهشان مجوز حرفهای را بگیرد. آنها با وجود امید بسیار، همچنان نگران هستند. دلیل هم مشخص است. میزان بدهیهای سرخابیها هر روز بیشتر و بیشتر میشود، به همین جهت نگرانیها بیدلیل نیست.
وضعیت استقلال با اظهارات فتحاللهزاده کاملا مشخص است. طبق ادعای مدیرعامل این باشگاه، استقلال حدود 600 میلیارد تومان بدهی دارد که یک رکورد تاریخی به حساب میآید. میزان بدهیهای استقلال روز افزون است و میتواند در آینده حتی ادامه حیات باشگاه را به خطر بیاندازد. این باشگاه حتی گام کوچکی هم برای پرداخت طلبکارانی چون استراماچونی برنداشته. بدهیهای داخلی هم افزایش پیدا کرده و با این وضعیت با قاطعیت میتوان گفت این باشگاه در فصل آینده لیگ قهرمانان هم غایب خواهد بود.
در پرسپولیس هم وضعیت تفاوتی از استقلال ندارد. درویش مدیرعامل این باشگاه سکوت کرده و مثل فتحاللهزاده از مشکلات مالی نمیگوید ولی شرایط آنها درست مثل آبیهاست. در ماه جاری دو باشگاه باید گزارشهای خود را برای کسب مجوز حرفهای به این کمیته بدهند. بعد از بررسیها در اردیبهشت ماه سال آینده تصمیم نهایی درباره آنها اتخاذ خواهد شد. خبرهای رسیده از داخل فدراسیون و کمیته حرفهای سازی قویا حکایت از آن دارد که دو باشگاه در بدترین موقعیت قراردارند و با توجه به انباشت بدهیها نمیتوانند در لیگ قهرمانان فصل آینده نیز حاضر شوند. همین حالا آنها بابت فصل جاری هم بدهیهای سنگینی به بار آوردهاند. بعضی مسئولان فدراسیون ادعا کردهاند استقلال و پرسپولیس با این وضعیت تا سه فصل آینده هم مجوز حرفهای را کسب نمیکنند.
بدین ترتیب اوضاع برای رقیبان این دو باشگاه بر وفق مراد است. فولاد خوزستان و سپاهان دو باشگاهی هستند که استانداردها را رعایت کرده و مجوز حرفهای را کسب کردهاند. گل گهر نیز فصل گذشته فقط و فقط به خاطر تاخیر در پرداخت بدهی یکی از مربیانش از کسب مجوز باز ماند. باشگاه نساجی هم که فصل گذشته قهرمان حذفی شد باید سخت افزار خود را ارتقاء دهد.