رویداد۲۴ به گزارش ایسنا، همچنین بنابر اعلام اسپوتنیک نیوز این زلزله در سوریه نیز دست کم ۹۹ کشته و بیش از ۳۳۰ زخمی برجای گذاشته است.
مرکز این زمین لرزه در شهر "پازارجیک" در استان قهرمان مرعش در ترکیه و در عمق ۲۴.۱ زمین رخ داد و بر اساس گزارشها پنج پس لرزه قوی نیز پس از آن به وقوع پیوسته است.
۱۱ دقیقه بعد از این زلزله، پس لرزههای قوی در مرکز ترکیه حس شده و از جمله زلزله دیگری به بزرگی ۶.۷ این منطقه را لرزانده است.
شهروندان مناطق هم مرز با ترکیه از جمله عراق، لبنان و سوریه نیز این زلزله را حس کردهاند.
بر اساس گزارش ها، در بیروت عدهای از مردم به دلیل نگرانی از زلزله به خیابان آمدهاند.
به گزارش اسکای نیوز، ساختمانهای بسیاری ویران شدهاند و عده زیادی زیر آوار ماندهاند.
وزیر کشور ترکیه گفته است دست کم ۱۰ شهر از جمله عثمانیه، آدانا و دیاربکر بر اثر زلزله آسیب دیدهاند.
ترکیه روی یکی از مناطق زلزلهخیز جهان واقع شده است.
به گزارش شبکه خبری بی بی سی، در سال ۱۹۹۹ بیش از ۱۷ هزار نفر در پی زلزلهای شدید در شمال غرب ترکیه کشته شدند.
دقیقا مانند فاجعه زلزله منجیل که بخاطر رشته و کار تخصصی ام در ان سالها در ایران مطالعه کردم. عامل ان زازله مهیب یک گسل گوچک غیر فعال و البته پنهان تا انزمان در زیر دریاچه سد سفید رود بود. بروید احبار روزنامه ها را از سال ۶۵ بخوانید که بنا بر یک طرح کاملا جدید از سوی جهاد دانشگاهی و مشاوران وزارت نیرو( مانند همین طرخ غیر علمی مولد ساری) برای تخلیه رسوبات دریاچه سد با یک دهم هزینه طرحهای علمی شرکت های تخصصی خارجی در عرض دو سال چندین بار اب این دریاچه سریع تخلیه و دوباره ابگیری شد تا با جریان سریع اب مقدار زیادی رسوبا شسته و تخلیه شود. براحتی میتوان تصور کرد که بارگذاری و تخلیه مکرر دریاچه ای با حجم ۳.۵ میلیارد مترمکعب میتواند گسل کوچک و تعادل ان را بهم بزند. اما ایا میتوان ثابت کرد؟ قطعا خیر. ولی کاش مسئولین انزمان وزارت نیرو و جهاد دانشگاهی توضیح دهند که اگر این طرح بی ارتباط با تحریک گسل زیر دریاچه بوده چرا ان طرح ابداعی برای همیشه خوشبختانه متوقف شد و هرگز دوباره تکرار نشد و برای همیشه به بایگانی سپرده شد و البته هیچ پاسخگویی هم در کار نبود و نیست