صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 06
کد خبر: ۳۳۰۱۶۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۰ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۱ نظر

وقوع زلزله ۷.۸ ریشتری در ترکیه و سوریه

زمین لرزه‌ای به بزرگی ۷.۸ ریشتر ترکیه و سوریه را لرزاند و به گفته مقامات ترکیه مجموع کشته شدگان این زمین لرزه در این کشور به ۷۶ نفر رسیده و ۴۴۰ نفر دیگر نیز تاکنون زخمی شده اند.

رویداد۲۴ به گزارش ایسنا، همچنین بنابر اعلام اسپوتنیک نیوز این زلزله در سوریه نیز دست کم ۹۹ کشته و بیش از ۳۳۰ زخمی برجای گذاشته است.

مرکز این زمین لرزه در شهر "پازارجیک" در استان قهرمان مرعش در ترکیه و در عمق ۲۴.۱ زمین رخ داد و بر اساس گزارش‌ها پنج پس لرزه قوی نیز پس از آن به وقوع پیوسته است.

۱۱ دقیقه بعد از این زلزله، پس لرزه‌های قوی در مرکز ترکیه حس شده و از جمله زلزله دیگری به بزرگی ۶.۷ این منطقه را لرزانده است.

شهروندان مناطق هم مرز با ترکیه از جمله عراق، لبنان و سوریه نیز این زلزله را حس کرده‌اند.

بر اساس گزارش ها، در بیروت عده‌ای از مردم به دلیل نگرانی از زلزله به خیابان آمده‌اند.

به گزارش اسکای نیوز، ساختمان‌های بسیاری ویران شده‌اند و عده زیادی زیر آوار مانده‌اند.

وزیر کشور ترکیه گفته است دست کم ۱۰ شهر از جمله عثمانیه، آدانا و دیاربکر بر اثر زلزله آسیب دیده‌اند.

ترکیه روی یکی از مناطق زلزله‌خیز جهان واقع شده است.

به گزارش شبکه خبری بی بی سی، در سال ۱۹۹۹ بیش از ۱۷ هزار نفر در پی زلزله‌ای شدید در شمال غرب ترکیه کشته شدند.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
آریو برزن
۰۹:۲۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
منطقه زلزله غازیان تپه هست که از سی سال پبش مرکز بزرگترین پروژه توسعه ترکیه و خاورمیانه به نام گاپ هست که شامل دهها سد عظیم و دریاچه های عظیم انها بر سر شاخه های فرات و دجله از جمله دریاچه عظیم سی میلیارد مترمکعبی سد اتاترک هست. ساختن سد نمیتواند مستقیم باعث زلزله شود ولی در پهنه زمین شناسی مانند اتاطولی یا فلات ایران که بشدت شکسته و مملو از گسلهای فعال و غیر قعال پنهان هست وزن دریاچه های عظیم این سدها میتواند براحتی تحریک کننده این گسلها باشد.

دقیقا مانند فاجعه زلزله منجیل که بخاطر رشته و کار تخصصی ام در ان سالها در ایران مطالعه کردم. عامل ان زازله مهیب یک گسل گوچک غیر فعال و البته پنهان تا انزمان در زیر دریاچه سد سفید رود بود. بروید احبار روزنامه ها را از سال ۶۵ بخوانید که بنا بر یک طرح کاملا جدید از سوی جهاد دانشگاهی و مشاوران وزارت نیرو( مانند همین طرخ غیر علمی مولد ساری) برای تخلیه رسوبات دریاچه سد با یک دهم هزینه طرحهای علمی شرکت های تخصصی خارجی در عرض دو سال چندین بار اب این دریاچه سریع تخلیه و دوباره ابگیری شد تا با جریان سریع اب مقدار زیادی رسوبا شسته و تخلیه شود. براحتی میتوان تصور کرد که بارگذاری و تخلیه مکرر دریاچه ای با حجم ۳.۵ میلیارد مترمکعب میتواند گسل کوچک و تعادل ان را بهم بزند. اما ایا میتوان ثابت کرد؟ قطعا خیر. ولی کاش مسئولین انزمان وزارت نیرو و جهاد دانشگاهی توضیح دهند که اگر این طرح بی ارتباط با تحریک گسل زیر دریاچه بوده چرا ان طرح ابداعی برای همیشه خوشبختانه متوقف شد و هرگز دوباره تکرار نشد و برای همیشه به بایگانی سپرده شد و البته هیچ پاسخگویی هم در کار نبود و نیست
نظرات شما