صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 17
کد خبر: ۳۳۰۹۹۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۹ - ۲۷ بهمن ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۴ نظر

فاضل لنکرانی: امروز قشر متوسط نداریم؛ غالب مردم در خط فقر قرار گرفته‌اند

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) گفت: مشکل فقر از چیز‌هایی است که در نظام اسلامی بعد از ۴۴ سال تصورش برای انسان مشکل است چه رسد به واقعیت خارجی آن، لذا در درجه اول باید یک برنامه اساسی با همفکری دولت، مجلس، متدیّنین و خیّرین تنظیم بشود که یک بخشی از معضل را حل کند.

رویداد۲۴ آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی، رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در دیدار رئیس کمیته امداد امام خمینی کشور که در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در قم برگزار شد در سخنانی به تبیین اهمیت رفع فقر و محرومیت در کشور پرداخت و گفت: در این چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب، بسیار بجاست که یاد و خاطره امام خمینی رضوان الله تعالی علیه را گرامی بداریم که این مجموعه مبارک به نام ایشان مزین گردیده است و باید خدا را شاکر این نعمت بزرگ باشیم.

به گزارش شفقنا مهمترین بخش‌های سخنان آیت الله فاضل لنکرانی به شرح زیر است:

خط فقر در سال جاری خیلی بالاتر آمده، چون درآمد نوع مردم بالاتر نیامده، ما به طبقه سرمایه‌دار که شب می‌خوابند و صبح برمی‌خیزند و درآمدشان به صورت نجومی بالا می‌رود کار نداریم ولی نوع مردم این چنین‌اند، یک مطلبی مطرح است که ما امروز در جامعه قشر متوسط نداریم، اگر سال گذشته 64 درصد مردم قشر متوسط جامعه بودند الآن 24 درصد شده است، یعنی غالب مردم در خط فقر قرار گرفته‌اند.

اگر روند همین باشد هر سال بر افراد تحت پوشش شما اضافه می‌شود، هر چه هم خروجی داشته باشید و جشن هم بگیرید، سه هزار نفر الآن از جمع مددجویان شما خارج می‌شوند ولی سال بعد 20 هزار نفر جای آنها را می‌گیرند برای این چه فکر و اندیشه‌ای کرده‌اید؟


بیشتربخوانید: قدرت خرید مردم در سال آینده ۳۰ درصد کمتر خواهد شد/ جمعیت زیر خط فقر در سال ۱۴۰۲ افزایش می‌یابد


حل مشکل فقر به یک برنامه‌ریزی اساسی از سوی دولت، مجلس، همه‌ی نهادها و گروه‌ها و حوزه علمیه نیاز دارد.

همه باید فکر کنیم و راه حلی برای این معضل فقر پیدا کرده و خدمت رهبری معظم انقلاب انتقال داده شود، امروز بخشی از سرمایه‌داران در کشور هستند که قدرت شمارش سرمایه‌شان را ندارند، بالأخره نظام اسلامی یک ارتباطی با اینها در جهت رفع فقر باید داشته باشد.

قبل از اینکه مسئله یک مقدار جنبه سیستماتیک دولتی پیدا کند، از صد نفر دویست نفر سرمایه‌دارهای متدین و دلسوز درجه اول خواسته شود تا بخشی از ثروتشان را به میل خودشان و نه با اجبار، به جمع کثیری از فقراء اختصاص دهند، همان‌طوری که در طرح ایتام که اکنون به یک معنا مردم بودجه آنها را تأمین می‌کنند نه دولت و نه حتی صندوق صدقات کمیته امداد.

امروز افرادی هستند که 50 یا صد یا هزار و بیشتر یتیم را تحت پوشش خود دارند البته از جهت فقهی وقتی جامعه گرفتار یک معضلات این چنینی بشود راه برای اجبار وجود دارد، در زمانی که آمار طلاق به خاطر مشکلات اقتصادی این قدر بالا رفته است.

مشکل فقر از چیزهایی است که در نظام اسلامی بعد از 44 سال تصورش برای انسان مشکل است چه رسد به واقعیت خارجی آن، لذا در درجه اول باید یک برنامه اساسی با همفکری دولت، مجلس، متدیّنین و خیّرین تنظیم بشود که یک بخشی از معضل را حل کند.

منبع: شفقنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵
زبیری
۰۸:۱۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۸
آیت الله زاده فاضل لنکرانی سبک زندگی جنابعالی و طرز تفکر شما و روابط با طبقات اجتماعی گویآ و قابل درک است .اگر قرار باشد سر خط فقر را مشخص کنیم و نامی را ببریم نام جواد فاضل لنکرانی قمی تکیه آسید حسن است!
ناشناس
۲۱:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۷
شما اگه لیاقت داشتید و شرافت تا بحال کاری کرده بودین. بهتره برین کسی که لیاقت داره اوضاع امور رو به دست بگیره
ناشناس
۱۸:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۷
حاج آقا این هم از هنرهای هم لباسیاته.
ول کن معامله هم نیستن خو
ناشناس
۱۸:۲۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۷
وقتی خط فقر ۱۲ میلیون اعلام میشه و بیشتر مردم حتی ماهیی ۱۰ میلیونم حقوق نمیگیرن بله دیگه قشر متوسط قشر فقیر و زیر خط فقر محسوب میشه تازه کسی ۱۲ میلیونم بگیره ولی مستاجر باشه عملا فقیره
نظرات شما