رویداد۲۴ به گزارش روابط عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران(اسکودا)، دکتر جعفر کوشا طی سخنانی در نشست شورای اجرایی اسکودا با اشاره به برگزاری انتخابات هیئت مدیره برخی از کانونهای وکلا اظهار کرد: در سطح برخی از استانها شاهد برگزاری انتخابات بودیم که میتوان به استانهای کرمانشاه، مرکزی، اصفهان و آذربایجان غربی اشاره کرد و در کرمان هم به دلیل انصراف برخی از همکاران، انتخابات به آینده موکول شد که به نظرم این مسئله خوبی نبود.
این عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی در ادامه در مورد وکلای بازداشت شده در جریان حوادث اخیر نیز گفت: در جریانات اخیر بسیاری از وکلا به صورت داوطلبانه و شجاعانه از حق مردم و همکاران خود دفاع و وکالت پروندههای متعددی را قبول کردند که به نظرم این دقیقا همان معنای اصلی استقلال نهاد وکالت است. این اقدام وکلا را باید یک کنشگری بسیار مهم و مثبت قلمداد کرد و به نظرم باید از تمامی این وکلا در سطح استانها تقدیر و تشکر به عمل آورد.
دکتر کوشا با تاکید بر لزوم دوری جستن اعضای هیئت مدیره کانونهای وکلا از مفهوم و محتوای تبصره ماده ۴۸ آیین دادرسی کیفری ابراز کرد: مشخص شده که برخی از اعضای هیئت مدیره کانونهای وکلای دادگستری ذیل تبصره ماده ۴۸ قرار دارند و من متعجبم که چرا این همکارانِ ما استعفا نمیدهند. چگونه میشود یک وکیل که ادعای استقلال دارد و قرار است در هیئت مدیره کانون وکلا فعالیت صنفی خود را دنبال کند ذیل تبصره ماده ۴۸ قرار دارد؛ این واقعا درست نیست و به نظرم این دوستان باید کنارهگیری کنند.
رئیس اسکودا با انتقاد از برخی اعمال فشارها بر وکلای دادگستری عنوان کرد: اینکه بگویند فلان وکیل نباید با فلان رسانه مصاحبه کند و اینکه میگویند اگر این اتفاق رخ بدهد، در نهایت پروانه او باطل خواهد شد، یک امر کاملا غلط است و باید آن را به دور از استقلال نهاد وکالت و شأن وکیل دادگستری دانست.
ادغام نهادهای وکالت با یکدیگر نادرست است
وی با تاکید بر غلط بودن موضوع ادغام نهادهای وکالت با یکدیگر خاطرنشان کرد: چندی است که بحث ادغام نهادهای وکالت مطرح شده است اما با توجه به وضعیت کنونی و نیز سوابق و رفتارهای اخیر، به نظرم باید آن را نابود کردن این نهاد، نه ادغام آن معنا کرد. زمانی که سخن از ادغام میشود در اصل دو یا چند چیز به یکدیگر ملحق و با هم یکدست میشوند که ظواهر امر اینچنین نیست. معتقدم خروجی این ادغام میتواند خطرناک باشد. امروز اسکودا نزد افکار عمومی از جایگاه مناسب و خوبی برخوردار است لذا باید از این جایگاه به سختی محافظت کنیم.
دکتر کوشا با اشاره به در پیشرو بودن سالروز استقلال کانون وکلا و هفته وکیل گفت: در مورد برگزاری مراسم سالروز استقلال کانون وکلا باید به این موضوع اشاره کنم که واژه جشن در این میان مطرح و مورد نظر ما نیست بلکه ما در مورد بطن این مراسم باید سخن بگوییم. توجه داشته باشید که استقلال کانون وکلا حاصل زحمات کسانی است که دههها برای استقلال نهاد وکالت از جان و دل مایه گذاشتند و حالا ما در این روز زحمات آنها را ارج مینهیم. ما به این دلیل جشن میگیریم که نهاد وکالت مستقل است و پروانه وکالت ما را نهادهای حاکمیتی صادر نمیکنند و به نوعی آرمانهای خودمان را حفظ میکنیم تا بتوانیم آنها را به عنوان میراث گرانبها به نسل بعدی منتقل کنیم.
رئیس اسکودا در بخش دیگری از سخنان خود به آخرین وضعیت آییننامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری اشاره کرد و گفت: ما رایزنیهای لازم را با معاونت حقوقی قوه قضائیه انجام دادهایم و البته در این میان موانعی نیز وجود داشت.
دکتر کوشا همچنین در بیان شرح وظایف هیئت نظارت بر آزمون وکالت نیز اظهار کرد: در مورد آزمون وکالت باید بگویم که ما برای هر کدام از این آزمونها یک هیئت نظارت بر آزمون تشکیل میدهیم و آنها اساتید را برای طرح سوالات به صورت محرمانه انتخاب میکنند و باید به زودی هیئت مذکور انتخاب شود.