رویداد۲۴ به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مهرداد بذرپاش با اشاره به خانههای خالی و تصمیم وزارت راه و شهرسازی در این رابطه، اظهار کرد: سامانه املاک و اسکان 570 هزار خانه خالی را شناسایی کرد و به سازمان امور مالیاتی ابلاغ شد.
وی ادامه داد: در بخش مسکن در خصوص سوداگری مسکن موضع ما کاملاً مشخص است؛ با تمهیداتی که در همکاری با مجلس تدوین کردهایم تلاش شده تا دست سوداگران را در این بخش کوتاه کنیم.
وی افزود: خانههای خالی مرتب در حال شناسایی و معرفی به سازمان امور مالیاتی است. بعضا مکانیزمهای سختگیرانهتری را در اینباره در نظر میگیریم. در هماهنگی کامل با سوداگرانی که بخواهند زندگی را برای مردم دشوار و قیمت مسکن را ناباورانه بالا ببرند، برخورد میکنیم.
وزیر راه و شهرسازی در حاشیه نشست شورایعالی استانها با اعلام اینکه زمین 1.4 میلیون واحد زمین برای نهضت ملی مسکن در استانهای مختلف تامین شده است، گفت: از این میزان زمین تامین شده برای طرح نهضت ملی مسکن، حدود یک میلیون زمین به پروژهها به شکل واگذاری به پیمانکاران و متقاضیان انجام شده است.
بذرپاش از توافقات مناسب با وزارت کشور در خصوص صدور مجوزهای ساخت و ساز خبر داد و افزود: هفته گذشته در توافق با وزارت کشور بر تسهیل صدور پروانه توسط شهرداریها تاکید شد که ابلاغیه برای تمامی استانداران ارسال شده است. همچنین در خصوص هزینه و رفع مقررات دست و پاگیر با وزارت کشور و در بخش نظارت بر ساخت و ساز توافقات خوبی با سازمان نظام مهندسی ساختمان انجام شده است و در صدد هستیم تا در فرآیند اجرای طرح نهضت ملی مسکن تسریع ایجاد شود.
بذرپاش بر نقش شوراهای شهر در کمک به اجرای طرح نهضت ملی مسکن تاکید کرد و افزود: شورایهای شهر که نماینده آنها شورای عالی استانهاست شریک راهبردی دولت محسوب میشوند و میتوانند با فعالیتی که در سراسر کشور دارند، دقیقترین و بهترین اطلاعات را به دولت ارایه کنند و در تصمیمگیریها به دولت یاری برسانند.
وی از تشکیل کمیته مشترک وزارت راه و شهرسازی و شورایعالی استانها برای رفع مشکلات پیشرو در حوزه شهرسازی و مسکن خبر داد و گفت: همگی کمک کنیم و در تهیه و تدوین طرح های تفصیلی شهرها کمک رسان باشیم تا این طرحها در همین دوره به اتمام برسند.
وزیر راه و شهرسازی بر نظارت بیشتر شوراهای شهر بر توافقاتی که بعضا مشکلاتی را برای دولت و شهرداری ها ایجاد کرده تاکید کرد.
وی گفت: اراضی مازادی که در اختیار و مالکیت شهرداریها و یا دولت قرار دارد هرچه سریعتر به مدار ساخت برگردد. زیرا ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال علاوه بر اینکه قانون است نیاز کشور نیز بوده و باید تمامی دستگاه ها در اجرای آن اهتمام داشته باشند.
با توجه به روند روبه رشد شدید هزینه های روزمره زندگی مردم به زودی به جایی خواهیم رسید که مردم به سختی بتوانند شکم خود و خانواده را سیر کنند ودیگر کسی به خرید مسکن فکر نخواهد کرد . با این حال هرچقدر هم که مسکن گران شود چون خریداری وجود نخواهد داشت در اصل سرمایه گذار ضرر خواهد کرد چراکه سرمایه خود را در جایی بلوکه کرده که هیچ استفاده ای برایش ندارد .
از طرفی باید بدانیم که با توجه به وجود تعداد بسیار زیاد خانه های خالی که بمنظور سوداگری در این حوزه ، در تملک افراد خاصی قرار گرفته و میگیرد یکی از مهمترین راهکارهای حل معضل مسکن ، رسیدگی به وضعیت این خانه های خالی و ورود آنها به چرخه مصرف (البته با قیمتهای منطقی و مناسب) میباشد به شرطی که دولت محترم اراده جدی برای رسیدگی به معضل مسکن داشته باشد که بنظر میرسد اقداماتی در این زمینه در حال پیگیری میباشد.
بنابر این من معتقدم که دوران تجارت مسکن و املاک در حال رسیدن به آخر خط میباشد و فروپاشی قیمت مسکن نزدیک است . همانگونه که در بسیاری کشورها این اتفاق در سالهای اخیر افتاده است .