رویداد۲۴ شبنم مقدمی در پستی اینستاگرامی در واکنش به مسمومیت های اخیر دانش آموزان دختر نوشت: برای ما ترسهای مدرسهای! از بین نمیرون! بلکه با تغییر نسلها، انگار از حالتی به حالت دیگر دیگر تبدیل میشوند! … انگار تکثیر میشوند… به روز میشوند، اما از بین نمیروند. از یاد هم نمیروند!
نسل ما از بمباران و موشکباران میترسید… از مردن زیر سقف و آوار دیوارهای کلاس مدرسههای غمگین دههی شصت… از آتش گرفتن بخاریهای نفتی درب و داغان همیشه خراب کلاسها… از سوختن میترسید.
از نگاههای دریدهی مردهای هیز و هرزهی توی خیابان، تو راه مدرسه میترسید… از مدیر و ناظمی که خود را قدرت مطلق و علامه و عنیفه میپنداشت و اجازهی تحقیرمان را داشت، میترسید… از معلمهای کم سواد، پرمدعا و خشمگین میترسید…
از زیبا بودن میترسید، از رنگهای شاد… از شاد بودن، از کتاب خواندن، از موسیقی و ترانه گوش دادن، از حرف زدن درباره علائقش توی مدرسه میترسید…
باری، نسل من بسیار بهانه داشت برای ترسهای عمیق ماندگار… ما به ترس عادت کرده بودیم…
و گمانم میرفت برای دختران امروز چیزی تغییر کرده… نه! ترسها نمیمیرند… تغییر شکل میدهند… بزرگ و کوچک میشوند… پنهان و پیدا میشوند…، اما نمیمیرند.
شبنم مقدمی زادهٔ ۱۳۵۱ ه. ش در تهران است. وی دارای مدرک کارشناسی ادبیات فارسی و دانشآموختهٔ آموزشگاه آزاد بازیگری امین تارخ است. او فعالیت خود در رادیو را در سال ۷۷ با اجرای نمایش «خانهٔ کاغذی» به کارگردانی شهرام کرمی آغاز کرد و سابقهٔ اجرا در برنامههایی، چون «هفت شنبه»، «خط خطیم»، «کبوتری ناگهان» و «هفت ترانه» را داراست. وی به موازات فعالیتهای رادیویی خود، کار بازیگری در سینما را با فیلم «زخمی» (کامران قدکچیان، ۱۳۷۷) آغاز نمود و تاکنون در فیلمهای از صمیم قلب (بهرام کاظمی، ۱۳۷۹)، «به نام پدر» (ابراهیم حاتمی کیا، ۱۳۸۴)، «پاداش سکوت» (مازیار میری، ۱۳۸۵) و «فرزند خاک» (محمدعلی آهنگر، ۱۳۸۵) و سینمایی «تنهایی» با حضور شهاب حسینی در سال ۱۳۹۰ نقشآفرینی کردهاست. سالهای ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ اوج پرکاری او در سریالهای شبکه نمایش خانگی است.
جوایز
شبنم مقدمی نخستین سیمرغ بلورین خود را برای عنوان بهترین بازیگر نقش مکمل زن در فیلم امروز در سیودومین دورهٔ جشنوارهٔ فیلم فجر دریافت کرد. مقدمی دو سال بعد توانست این موفقیت را با دریافت دومین سیمرغ بلورین خود از هیئت داوران بخش سودای سیمرغ سیوچهارمین دورهٔ جشنوارهٔ فیلم فجر در همین عنوان، برای بازی در دو فیلم سینمایی نفس و زاپاس تکرار کند. وی، برای بازی در فیلم آبا جان نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را از سیوپنجمین دورهٔ جشنوارهٔ فیلم فجر را از آن خود کرد همچنین در سیوششمین دورهٔ جشنوارهٔ فیلم فجر برای بازی در فیلم خجالت نکش نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن شد، اما در نهایت این عنوان به سارا بهرامی رسید. همچنین وی در بیست و یکمین جشن سینمای ایران نامزد تندیس شایستگی بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای فیلم (شبی که ماه کامل شد) را از آن خود کرد.