صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 13
کد خبر: ۳۳۲۸۳۹
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۹ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۳ نظر

اهمیت توافق ایران و عربستان در چیست؟

رای الیوم نوشت: توافق عربستان و ایران که با وساطت چین صورت گرفت، یک «سونامی» استراتژیک است که از نزدیکی پایان هشتاد سال هژمونی آمریکا و انگلیس بر منطقه خلیج (فارس) و خاورمیانه و اوج گیری نقش چین به عنوان بازیگر استراتژیک مهم در این دو منطقه خبر می دهد.

رویداد۲۴ رای الیوم نوشت: توافق عربستان و ایران که با وساطت چین صورت گرفت، یک «سونامی» استراتژیک است که از نزدیکی پایان هشتاد سال هژمونی آمریکا و انگلیس بر منطقه خلیج (فارس) و خاورمیانه و اوج گیری نقش چین به عنوان بازیگر استراتژیک مهم در این دو منطقه خبر می‌دهد.

«عبدالباری عطوان» با اشاره به این موضوع در روزنامه اینترنتی رای الیوم نوشت: «عربستان از طریق آماده کردن تدریجی این توافق که در سایه بایکوت شدید صورت گرفت، ریخت و پاش‌های مالی نظامی در جنگ‌های مستقیم و غیرمستقیم با ایران را متوقف کرد؛ میلیارد‌هایی که در راستای تقویت قدرتش و سرمایه گذاری روی پروژه‌های آینده به کار گرفته خواهد شد.

این توافق بزرگترین نشانه‌های ضعف آمریکاو اسرائیل در منطقه و سراسر جهان و آغاز فروپاشی پروژه‌های این ائتلاف بزرگ را نشان می‌دهد که مهمترین آن‌ها تشکیل ائتلاف با کشور‌های عربی حاشیه خلیج (فارس) و نابودی همه طرح‌های ایران هراسی به هدف تداوم هژمونی و تعمیق آن است.

اسرائیل در بیست سال گذشته همواره با وسواسی به نام ایران زندگی کرده و تمام پتانسیل هایش را برای مبارزه با ایران و تضعیف آن بسیج کرده است، اما نتایج کاملا برعکس بوده است چرا که این ایران است که اکنون در حال احیای روابط با عربستان است و توافق تاریخی بین آن‌ها احتمال می‌رود که باعث فعالسازی همکاری‌های امنیتی بین دو کشور نیز شود و زمینه پیشبرد غنی سازی اورانیوم تا بیش از ۹۰ درصد را فراهم می‌کند که برای تولید بمب‌های هسته‌ای کافی است.

عطوان در ادامه این مطلب با اشاره به اینکه «بعید نیست که عربستان پس از این توافق بزرگترین استفاده کننده از تجارب هسته‌ای و نظامی ایران باشد، افزوده است: سران عربستان رژیم اسرائیل و آمریکا و همه متحدان اخیر آن‌ها در منطقه خاورمیانه را فریب دادند. منظور ما در اینجا مصر، اردن، مغرب، اسرائیل و سودان است.


بیشتر بخوانید: توهم اتحاد نفتی ایران و عربستان


توافقنامه‌های صلح آبراهام که اسرائیل روی آن‌ها حساب بازکرده بود، منتظر جایزه بزرگ یعنی پیوستن عربستان بود، اما پس از توافق ایران و عربستان، وارد اتاق آی سی یو شد. هنگامی عربستان به چین و روسیه و به تبع آن‌ها گروه بریکس ملحق می‌شود، دیگر به اسرائیل و آمریکا و گنبد آهنین دروغین یا موشک‌های پاتریوت نیازی ندارد.

دهه هاست به پرهیز از توطئه آمریکا و اسرائیل برای شیطانی جلوه دادن ایران از طریق اقدامات تحریک آمیز فرقه‌ای و فتنه افکنی دعوت می‌کنیم. ایران یک کشور همسایه مسلمان است که نمی‌توان آن را نادییده گرفت.

دور نمی‌رویم و می‌گوییم که عربستان در صدد پیوستن به محور مقاومت است. هرچند این یکی از آرزو‌های ما باشد، اما قاطعانه می‌گوییم که در آستانه خروج از محور آمریکا و همه توطئه‌ها علیه اعراب است. ما پایان قریب الوقوع جنگ یمن را پیش بینی می‌کنیم.

ما در برابر یک نقطه عطف تاریخی در منطقه هستیم و امیدواریم که تداوم یابد و تعمیق شود. این توافق آغازگر رنسانس جدیدی مبتنی بر گفتگو و تفاهم است و به هشتاد سال هژمونی آمریکا و غرب که یک استعمار پنهان بوده، پایان می‌دهد.»

منبع: شفقنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سعید
۰۱:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۲
توافق ایران و عربستان نشان داد چین بهترین بازیگر در عرصه بین المللی است آمریکا تا الان نتوانسته دو کشوری رو که با هم دشمن هستند آشتی دهد ولی چین خیلی راحت توانست آمریکا از چین یاد بگیر خاک عالم تو سرت که فقط بلدی کشورهارو به جان هم بندازی .
ایرانی
۲۳:۱۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۱
وضعیت فعلی جمهوری اسلامی دقیقا مثل کشتی گیری هست که رو پُل رفته باشه و نزدیک ضربه فنی شدنش چون فشارهای خودخواسته بین المللی و ناکامیهای گوناگون داخلی و نارضایتی عمومی چیزی نمانده بود که ضربه فنی اش کند و آشتی با دشمن ایدئولوژیک موقتا اون رو از شکست نجات داد.
سید حامد
۲۳:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۱
یعنی اینکه روزنامه اینترنتی رای الیوم درست استدلال کرده است.
این تفکر کامل صحیح نیست برای اینکه منافع اروپا و آمریکا هم در خلیج فارس می باشد پس چین هم برای حفظ منافع خود علاوه بر اروپا و آمریکا پایش به خلیج فارس باز می شود و در آنجا ناوگان خواهد.
تنش ها شدیدتر خواهد شد.
نظرات شما