صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۲۸ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 19
کد خبر: ۳۳۳۹۵۳
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۸ - ۱۱ فروردين ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر

اشتباه خطرناک ایرانی‌ها بعد از خوردن سحری!

در ماه رمضان افراد روزه دار قبل از اذان صبح از خواب بیدار شده و سحری می‌خورند.

رویداد۲۴ در ماه رمضان افراد روزه دار قبل از اذان صبح از خواب بیدار شده و سحری می‌خورند. به روزه داران توصیه می‌شود حداقل تا یک ساعت پس از خوردن سحری از خوابیدن خودداری کنند، زیرا خوابیدن بلافاصله بعد از خوردن وعده سحری عوارضی برای سلامتی ایجاد می‌کند.

سکته مغزی؛ نتیجه اشتباهی خطرناک بعد خوردن سحری

میزان سکته مغزی در افرادی که بلافاصله بعد از غذا می‌خوابند، افزایش می‌یابد. احتمال بازگشت غذا به مری در افرادی که پس از خوردن سحری می‌خوابند، بیشتر است و این امر سبب بروز مشکل آپنه خواب شده و آپنه خواب نیز به نوبه خود منجر به سکته مغزی می‌شود.

ترش کردن معده

خوابیدن بلافاصله پس از خوردن سحری موجب تشدید علائم ترش کردن می‌شود. پس از خوردن غذا، بدن شروع به هضم غذا کرده و اسید معده برای هضم غذا شروع به ترشح می‌کند. اگر بلافاصله بعد از خوردن غذا بخوابید، بازگشت و ترشح بیش از حد این اسید‌ها سبب سوزش شده و در طولانی مدت مشکل زخم معده را برای فرد بوجود می‌آورد.

عدم هضم غذا

خوابیدن بعد از سحری گوارش غذا را مختل کرده و سبب هضم نشدن غذا می‌شود. اگر بلافاصله بعد از خوردن سحری به خواب بروید، غذای شما در معده هضم نمی‌شود، زیرا بعد از خواب، سیستم بدن در حالت ثابت و استراحت قرار گرفته و کار را متوقف می‌می کند. توقف روند هضم در طول خواب سبب ایجاد مشکلاتی در سیستم گوارش می‌شود.

تشدید علائم رفلاکس

خوردن و دراز کشیدن پس از مصرف افطاری و سحری به ویژه در افرادی که علائم رفلاکس معده دارند موجب تشدید علائم رفلاکس می‌شود.

احساس سنگینی

احتمالاً همه تجربه کردیم، اگر شخص در وقت سحر بلافاصله بعد از نماز صبح با شکم پر در ماه رمضان بخوابد، بعد از بیدار شدن بسیار احساس سنگینی می‌کند. علت سنگینی پس از بیدار شدن این است که معده پس از سحری فرصت هضم غذا را پیدا نکرده است.

چاقی

برخی افراد در ماه رمضان دچار اضافه وزن می‌شوند. نه تنها خوردن خوراکی‌ها و غذا‌های پر کالری و شیرین در وعده افطار و سحر عاملی برای افزایش وزن به شمار می‌رود بلکه خوابیدن بلافاصله بعد از خوردن سحری نیز سبب چاقی و اضافه وزن می‌شود. در حالت خواب متابولیسم بدن کاهش می‌یابد و سیستم گوارش در حالت خواب به درستی کار نخواهد کرد بنابراین، افرادی که بلافاصله بعد از صرف غذا به خواب می‌روید، پس از مدتی کوتاه وزن شما افزایش خواهند یافت.

دیابت

عادت خوابیدن بعد از غذا، خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد. اگر بلافاصله بعد از سحری یا هر وعده غذایی بخوابید قند خون به میزان خطرناکی افزایش می‌یابد و این برای بیماران دیابتی خطرناک است. علت افزایش قند خون این است که معمولا پس از خوردن غذا، سطح قند (گلوکز) در بدن افزایش می‌یابد و اگر بلافاصله پس از خوردن غذا به خواب بروید، بدن از این قند در مقادیر بسیار کم استفاده کرده و بیشتر قند شروع به حل شدن در خون می‌کند.

اختلال در کیفیت خواب

اگر بلافاصله بعد از خوردن سحری می‌خوابید، غذا در معده شما انباشته شده و همین علت کیفیت خواب را تحت تاثیر قرار می‌دهد، به خصوص اگر غذا‌هایی که حاوی مقدار زیادی چربی و ادویه بودند، خورده باشید. 

بهترین زمان برای خوابیدن بعد از خوردن سحری

متخصصان طب سنتی توصیه می‌کنند که روزه داران باید حداقل یک ساعت بعد از خوردن سحری بخوابند. این افراد باید نیم ساعت قبل از اذان وعده سحر را بخورند و سپس نماز خوانده و راز و نیاز داشته باشند و یک ساعت پس از غذا بخوابند تا معده فرصت هضم غذا را پیدا کند و آن احساس سنگینی بعد از بیدار شدن بهتر شود.

بهتر است شب‌های ماه مبارک رمضان زودتر بخوابید تا بتوانید راحت برای سحر بیدار شوید. برای جبران کم خوابی هم توصیه می‌شود نیم ساعت تا یک ساعت در طول روز را خوابیده و این زمان خواب بیشتر از یک ساعت نشود، چرا که خواب روز خواب مفید و نیروبخشی نیست. خواب میان روز برای افراد جوان و نوجوان و برای سالمندان و همچنین افراد دارای مزاج گرم و خشک مفید است، زیرا از گرم شدن بیش از حد بدن در روزه داری می‌کاهد.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۱۳:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۲
کلا خوردن سحری اشتباه هستش کدام ملتی صبح زود بلند میشه قورمه سبزی یا آبگوشت میخوره
نظرات شما