رویداد۲۴ معاملات بورس در روز معاملاتی پایانی هفته به گونهای رقم خورد که شاخص کل در راستای روند روز گذشته خود گام برداشت؛ بر همین اساس نماگر اصلی تالار شیشهای با افزایش ۱۸ هزار و ۳۶۲ واحدی که معادل ۰.۸۷ درصد این شاخص است روبهرو شد و در ارتفاع دو میلیون و ۱۳۷ هزار واحدی به کار خود خاتمه داد.
به این ترتیب شاخص کل فعلا بالاتر از سقف سال ۹۹ تثبیت شده است. در سوی دیگر بازار شاخص کل هموزن نیز همسو با شاخص کل رفتار کرد و با افزایش ۲.۰۹ درصدی به سطح ۶۵۱ هزار و ۰۷۸ واحدی رسید. تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات روز چهارشنبه را ۲۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نشان میدهد.
همچنین ارزش معاملات خرد (سهام+صندوقهای سهامی) بازار مبلغ ۱۶ هزار و ۱۶۵ میلیارد تومان بود. همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی حکایت از ورود سرمایه حقیقیها به بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس چهارشنبه، خبر از ورود ۸۰۶ میلیارد تومانی پول به بورس میدهد.
بازار طی دو روز معاملاتی پایانی هفته یعنی سه شنبه و چهارشنبه تا حدودی با هجوم فروشندگان و به وجود آمدن فشار عرضه در ابتدای بازار مواجه شد. با توجه به اینکه سقف تاریخی شاخص در مرحله تاچ شدن بود، بهعنوان یک مقاومت روانی مهم بستر را برای افزایش عرضهها و حضور فروشندگان فراهم آورد.
در همین حال، اما تابلو برخی نمادها نشان از تقویت ساید خریداران در پایان دو روز پرمعامله یاد شده و جنگ میان عرضه و تقاضا دارد. بهطور مثال ظهور خریداران جدید در تابلو نمادهای پالایشی در روز سهشنبه مشخص بود. در جریان معاملات چهارشنبه هم بسیاری از نمادها از کفهایی که در ابتدای معاملات ساختند فاصله گرفتند و قیمتهای بالاتری را تجربه کردند.
بیشتر بخوانید: رئیس کمیسیون اقتصادی: عرضه خودرو در بورس کالا ادامه خواهد داشت
در حالی که کارشناسان پیش بینی بورس در هفته آتی را به دلایل متعددی از جمله ابهام در اتفاقات دیپلماتیک و مشخص نبودن آنچه رخ خواهد داد، کار سختی میدانند، با روانه شدن گزارشهای اسفندماه شرکتها در کدال، قیمت جدید کالاها که روانه بازار شده است و محصولاتی که طی هفته گذشته در بورس کالا کشف قیمت شد میتوان انتظار داشت خوراک تحلیلی وارد بازار شود و شرایط بازار به مراتب بهتر از قبل دنبال شود.
ناگفته نماند که در بازاری که با اتکای بیشتر به تحلیل پیش میرود، ناگریز راه سهام پرپتانسیل بنیادی از سهامی که کمتر مستعد رشد هستند، جدا خواهد شد.
در حالی که درگیری میان شورای رقابت و وزارت صمت تا پایان هفته ادامه داشت، در نهایت میزان افزایش قیمت خودروهای دو غول خودروسازی کشور اعلام شد. براساس اعلام نایب رئیس شورای رقابت میانگین افزایش قیمت محصولات سایپا ۳۵ درصد و محصولات ایران خودرو کمی بیشتر از ۳۵ درصد خواهد بود. این موضوع در جلسه اخیر شورای رقابت به اتفاق آراء تصویب و فرایند ابلاغ به وزارت صمت و خودروسازان در حال انجام است.
همانگونه که بالاتر نیز اشاره شد در حال حاضر نزدیک به فصل مجامع شرکتهای بورسی هستیم و در چنین مقاطعی از سال انتظار میرود نمادهایی که از پتانسیل تقسیم سود بالایی برخوردار هستند، لیدری بازار سرمایه را به خود اختصاص دهند.
از سویی، اما افزایش قیمت محصولات خودروییها میتواند شرایطی مشابه آبان ماه ۱۴۰۱ را در بورس فراهم کند؛ جایی که عرضه خودروهای پرتیراژ در بورس کالا استارت روند صعودی حال حاضر را رقم زد.